G.V.V.V. bindt talentvolle Quiermo Dumay

  • Het eerste

G.V.V.V. is erin geslaagd om zich te versterken met Quiermo Dumay. De vleugelverdediger komt over van Go Ahead Eagles en tekent een contract met een looptijd van een seizoen, tot en met medio 2023.

Met het aantrekken van Quiermo Dumay (Apeldoorn, 10 februari 2001) heeft trainer Gery Vink volgend seizoen de beschikking over een getalenteerde vleugelverdediger, die na het doorlopen van de opleiding van Go Ahead Eagles deze zomer de overstap maakt naar het vlaggenschip van voetbalvereniging G.V.V.V.

De 21-jarige rechtspoot begon met voetballen in de jeugd van CSV Apeldoorn, een club in zijn woonplaats. Medio 2015 trok hij de aandacht van Go Ahead Eagles en maakte hij de overstap naar de Deventer jeugdopleiding. Bij de Trots aan de IJssel speelde Dumay in alle selectieteams en zag hij zijn kwaliteit de laatste twee seizoenen beloond worden met een plek in het eerste elftal.

De Boer: ‘Heeft veel ervaring opgedaan’

Technisch manager Rob de Boer bindt met Dumay opnieuw een jong talent: “Quiermo Dumay is een multifunctionele speler. Hij zat lange tijd in de jeugd van Go Ahead Eagles en twee seizoenen in de A-selectie. Hij heeft daar veel ervaring opgedaan. Hij kan op beide backposities uit de voeten, maar is door zijn snelheid ook zeer bruikbaar als buitenspeler.”

Achttien spelers vastgelegd

Quiermo Dumay is de achttiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. De technische commissie trok Ilias Latif, Genrich Sillé, Damian Stiemer, Jan Schimmel en Quincy Veenhof aan en verlengde de contracten van Byron Burgering, Tom Oostinjen, Danny de Leeuw, Steven Theunissen, Mats Grotenbreg, Maikel Epskamp, Mart de Jong, Joeri Potjes, Jan van Willige en Taoufik Adnane. Achraf Nejmi en Justin Spies hebben een doorlopend contract.

Fotografie: © ProShots, Orange Pictures

Ander nieuws

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer

De route naar de bekerfinale is bekend!

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer