G.V.V.V. in finale na eenvoudige winst op HSC ’21

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de finale van de play-offs bereikt. De blauwhemden wonnen op eigen veld eenvoudig van HSC ’21, met dezelfde cijfers als afgelopen week. Het werd 3-1.

Op een zonnig en warm sportpark Panhuis was de taak voor G.V.V.V. zaterdagavond op papier gemakkelijk. Het moest de riante 1-3 voorsprong van afgelopen woensdag zien vast te houden en liefst nog weten uit te breiden. Dat moest het gaan proberen met Jordi Bitter weer terug in de basis. Ook Steven Theunissen was in de basiself opgenomen en moest de schorsing van Mats Grotenbreg opvangen. De gasten uit Haaksbergen hadden maar één doel: zo snel mogelijk scoren om zo weer kans te krijgen om de halve finale alsnog naar zich toe te trekken.

Net aan de wedstrijd begonnen was het eerste gevaar dan ook voor het doel van Jan van Willige. De bal bleef na een voorzet hangen in het strafschopgebied, maar kon tijdig worden opgeruimd door Tom Oostinjen. Een minuut later was aan de andere kant gevaar, Een voorzet van Joshua Patrick kon door Byron Burgering niet goed verwerkt worden, even later schoot Joshua Patrick, na een goede actie van Byron Burgering voorlangs. Het zorgde voor een levendig begin, maar dat zakte wat in na ruim tien minuten spelen. Wel moest Jan van Willige nog buiten zijn doelgebied komen om met een kopactie een aanval van de gasten te stoppen.

Vermakelijk

Na een kwartier spelen weer een serie aanvallen van de blauwen. Joshua Patrick kon een voorzet van Jordi Bitter niet met zijn hoofd verzilveren. Byron Burgering maakte een solo vanaf de middenlijn, schudde hierbij een aantal verdedigers van zich af, maar miste vervolgens scherpte en schoot voorlangs. Mart de Jong was de volgende met een kans op de openingstreffer. Ook hij creëerde met een uitstekende individuele actie een goede mogelijkheid, maar zag doelman Peterman knap redden en de 1-0 voorkomen. Het was wachten op een doelpunt. G.V.V.V. vermaakte het publiek met goede aanvallen en zag ook Joshua Patrick dichtbij een treffer zijn. Maar ook nu ging zijn kopbal naast.

De tegenstander had het er maar moeilijk mee en kwam zelf amper aan aanvallen toe. Hiervoor was het spel te traag en werden er in de verdediging de nodige fouten gemaakt.

Na een klein halfuur beloonde G.V.V.V. zichzelf eindelijk. Het goede voorbereidende werk van Danny de Leeuw, het voortzetten van Mart de Jong en uiteindelijk het afronden van Joshua Patrick waren uitstekend te noemen en gaven de thuisploeg loon naar werken: 1-0. Op slag van rust kon Steven Theunissen na goed voorbereiden van Byron Burgering scoren, maar hij vond te veel verdedigers in de baan van zijn schot.

Ontploft

Jordi Bitter lukte het in de laatste minuut alsnog. Echt een doelpunt zoals je die van hem kan verwachten. Na goed doorjagen op de verdediging van HSC ’21 (Youri Coolen speelde de bal te kort terug op zijn doelman) kon hij vanaf rechts inlopen en de bal in de verre hoek deponeren: 2-0. Sportpark Panhuis ontplofte van vreugde en wist nu zeker dat het bereiken van de finale niet meer fout kon gaan.

De tweede helft werd dan ook meer voor de statistieken. Trainer Gery Vink voerde wat wijzigingen door om zijn spelers rust te geven en liet Jordi Bitter en Mart de Jong in de kleedkamer achter. Maikel Epskamp en Lars ten Teije werden ingebracht als vervangers. Door de wijzigingen was Justin Spies op het middenveld terechtgekomen en werd vanaf die positie meteen gevaarlijk. Een goed schot werd door de doelman met de vingertoppen naast getikt.

Gas terug

G.V.V.V. had duidelijk gas teruggenomen in de tweede helft en liet HSC ’21 wat meer op zich afkomen. Toch deden de bezoekers daar weinig mee. Na een ruim uur lepelde Wessel Witbreuk de bal naast het doel uit een enorme kans, en pas na 78 minuten was er de volgende aanval, maar die leverde wel direct een tegendoelpunt op.  Slordig balverlies van Lars ten Teije op het middenveld liet Iallouchen op randje buitenspel doorbreken en met een fraai schot over Van Willige de eretreffer op het scorebord te schieten.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd liet Byron Burgering de score op hetzelfde resultaat uitkomen als afgelopen woensdag. Na uitstekend voorbereidend werk van Bilal Tmim, die zeer verdienstelijk inviel, leverde hij de bal na een knappe actie af bij Burgering die het publiek trakteerde op de eindstand van 3-1.

Finale

Daarmee heeft G.V.V.V. zich overtuigend geplaatst voor de finale van de play-offs. Daarin treft het Kozakken Boys. Woensdagavond wordt gespeeld bij Kozakken Boys op sportpark De Zwaaier, zaterdagmiddag wacht de return op eigen veld. Meer informatie over die duels volgt komende week.


G.V.V.V. – HSC ‘21 3-1 (2-0)
Scoreverloop: 29. Joshua Patrick 1-0, 45. Jordi Bitter 2-0, 78. Mohamed Iallouchen 2-1, 89. Byron Burgering 3-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Taoufik Adnane ©, Steven Theunissen (70. Bilal Tmim), Tom Oostinjen, Joshua Patrick (80. Hicham Haouat), Danny de Leeuw (80. Jaidy van Meegdenburg), Byron Burgering, Mart de Jong (46. Lars ten Teije), Joeri Potjes, Justin Spies, Jordi Bitter (46. Maikel Epskamp).

Opstelling HSC ‘21: Bob Peterman (k), Michael Wensing ©, Kars Zwiers, Luuk Schepers, Youri Coolen, Jules Stokkers, Tom ter Hogt (69. Just Leferink), Sjoerd Overgoor (60. Nicolaas Reangelo), Ediz Moldur (69. Mohamed Iallouchen), Yannik de Vries, Wessel Witbreuk (69. Sem Nijhof).

Scheidsrechter: Thom Winkel
Toeschouwers: 1.000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer