G.V.V.V. maakt geen fout in return tegen Gemert

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de overwinning bij Gemert zaterdagmiddag een vervolg gegeven op eigen veld. De zwart-witten werden op sportpark Panhuis met 2-0 verslagen. 

De heenwedstrijd tegen Gemert was voor G.V.V.V., afgezien van de winst, niet helemaal zonder kleerscheuren verlopen. Trainer Gery Vink kon in de return geen beroep doen op Adham El Idrissi (hamstring) en Taoufik Adnane (geschorst) en moest Jordi Bitter eveneens buiten de basiself laten met klachten aan zijn hamstring. De posities werden overgenomen door Lars ten Teije, Steven Theunissen en Joshua Patrick.

Op een goed gevuld sportpark Panhuis zagen de aanwezige toeschouwers na vijf minuten de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Byron Burgering was gevaarlijk met zijn actie, maar zag zijn voorzet geblokt worden. Na twaalf minuten spelen had Gemert op 0-1 kunnen komen. Het was Habraken die met een strakke voorzet vanaf rechts het hoofd van Van Diepen wist te vinden, die rakelings voorlangs kopte. Het was een waarschuwing voor G.V.V.V., dat voortvarend aan de wedstrijd was begonnen.

Opening

Er volgde een lange fase waarin beide elftallen erg weinig wisten te creëren. G.V.V.V. had het wel het meeste balbezit, maar het werd wat gezapig en het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Pas na veertig minuten spelen veerde het publiek weer op, toen Lars ten Teije met een goede pass Byron Burgering alleen voor de doelman bracht. Het schot van de snelle aanvaller werd door doelman Tielemans met de benen gekeerd. De blauwhemden hadden de aanval weer gevonden, want een minuut later was het wel raak. Mart de Jong kreeg na een mooie dubbele 1-2 met Byron Burgering de bal terug in het vijfmeter gebied en schoot hoog in de korte hoek de openingstreffer op het scorebord.

Het blauwe publiek haalde opgelucht adem. Het was uiteraard een ideaal moment om op voorsprong te komen en G.V.V.V. kon met een prettige marge van opgeteld twee doelpunten aan de tweede helft beginnen. Die tweede helft verliep niet veel anders dan de eerste. De thuisploeg met het meeste balbezit, maar ook nu werd er nagenoeg niets gecreëerd. Patrick kreeg na een uur spelen de eerste kans van het tweede bedrijf, maar schoot de voorzet van Byron Burgering naast. Justin Spies kreeg daarna een opgelegde kans, ook op aangeven van Burgering, maar volleyde van dichtbij recht in de handen van de Gemertse sluitpost.

Pech

Het zat Joshua Patrick zoals wel vaker niet mee, want ook nu miste hij meerdere mogelijkheden om te scoren. Een schot na een lange bal van Lars ten Teije en een kopbal daarna misten allebei overtuiging om de score uit te bouwen. In de slotfase nam G.V.V.V. elke twijfel weg, toen Justin Spies na een goede solo in het strafschopgebied werd gevloerd en scheidsrechter Henshuijs naar de stip zag wijzen. Byron Burgering legde foutloos aan vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 2-0.

Daardoor reist G.V.V.V. aanstaande woensdag af naar HSC ’21 in Haaksbergen. De ploeg uit het oosten rekende over twee duels af met Sparta Nijkerk en is de opponent van de blauwen in de halve finale van de play-offs. Volgende week zaterdag ontvangen wij de oosterlingen op het eigen sportpark.


G.V.V.V. – v.v. Gemert 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 42. Mart de Jong 1-0, 84. Byron Burgering 2-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Steven Theunissen (85. Jaidy van Meegdenburg), Tom Oostinjen (60. Maikel Epskamp), Joshua Patrick (85. Bilal Tmim), Danny de Leeuw, Byron Burgering, Lars ten Teije, Mart de Jong (60. Mats Grotenbreg), Achraf Nejmi (66. Hicham Haouat), Joeri Potjes ©, Justin Spies.

Opstelling v.v. Gemert: Stefan Tielemans (k), Yentl Meyssen, Willem den Dekker, Joost Habraken © (79. Mike van Zutphen), Bram Jacobs, Erik van Loon, Chafik Mezziani (63. Wout Barten), Dylan van Diepen (45. Jorzolino Falkenstein), Hazem Ben Rouba (63. Job Michels), Tigo van Lee, Jens Leyten (79. Kees Brugmans).

Gele kaarten: 44. Willem den Dekker, 76. Erik van Loon (v.v. Gemert).

Scheidsrechter: P. Henshuijs
Toeschouwers: 1.000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn, Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer