G.V.V.V. na grote zege klaar voor play-offs

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag met grote cijfers afgerekend met TEC Tiel. Adham El Idrissi was de gevierde man met vier treffers, het werd uiteindelijk 5-1.

Met een fitte selectie, alleen Achraf Nejmi ontbrak vanwege een schorsing, kon G.V.V.V. aantreden tegen regiogenoot TEC Tiel. Wel waren er wat wijzigingen in de basiself. Zo speelden Van Willige, Spies en Oostinjen niet. Daarvoor in de plaats doelman Jansen, Teunissen en Epskamp.

De ploeg van Hans van de Haar had zich enkele weken geleden al veilig gespeeld en ook G.V.V.V. wist dat het was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, waardoor er eigenlijk niets meer op het spel stond in het laatste duel van dit competitieseizoen.

Mart de Jong, hier met de bal aan de voet, was verantwoordelijk voor een van de assists op Adham el Idrissi (l.) Gino Bosz, de man met baard, nam de prachtige eretreffer voor zijn rekening.

De wedstrijd kende een rustige openingsfase, waarin zowel TEC als G.V.V.V. wat speldenprikjes uitdeelden maar niet echt gevaarlijk werden. Na elf minuten was Adham El Idrissi dichtbij de openingstreffer. Eerst schoot hij na een combinatie met Burgering voorlangs. Een minuut later opnieuw toen hij met een bekeken schot de bal via de onderkant van de lat terug in het veld zag stuiteren, maar aan de verkeerde kant van de lijn. Na een vlotte start van de tegenstandere kwam G.V.V.V. nu echt op stoom.

Los

Een paar minuten later slaagde Adham El Idrissi er namelijk wel in om te scoren. Een pass van Steven Theunissen bracht de spits alleen voor doelman Swaneveld, die handig werd omspeeld. Daarna was het voor El Idrissi een koud kunstje om de bal in een leeg doel te schieten: 1-0. Kort daarna kwam ook Bo van Essen alleen voor het doel, maar met een eenvoudige reactie wist Johan Jansen de aanvaller van het scoren af te houden.

Adham el Idrissi (in het midden) was met zijn kwartet treffers de man van de wedstrijd

Aan de andere kant van het veld was het in de 21e minuut wederom Adham El Idrissi met een doelpunt. Een lange bal van Taoufik Adnane kwam terecht bij Byron Burgering, die de bal vrijwel direct in het doelgebied bracht. Daar kreeg Mart de Jong de mogelijkheid, maar zijn afwerking was onvoldoende waardoor Adham El Idrissi in de rebound de aanval alsnog kon bekronen met een doelpunt: 2-0. El Idrissi tekende na een halfuur zelfs voor een glaszuivere hattrick, nadat Burgering in het strafschopgebied onderuit was gehaald en daarmee een strafschop had verdiend. Een hard schot in het dak van het doel zorgde voor de 3-0.

Meer dan een hattrick

Op slag van rust wist El Idrissi het kwartet vol te maken en zelfs zijn vierde van de middag te scoren, toen hij vanaf de linkerkant oog-in-oog met doelman Swaneveld foutloos bleef en tekende voor een 4-0 ruststand. G.V.V.V. ging in de beginfase van de tweede helft gretig door met aanvallen en kreeg nu via Byron Burgering twee grote mogelijkheden om de score uit te breiden naar 5-0. Jammer genoeg lukte het de aanvaller niet om beide kansen te verzilveren, waardoor de tussenstand ongewijzigd bleef.

Lars ten Teije (in het midden) scoorde tegen de ploeg waar hij volgend seizoen voor uit zal komen.

G.V.V.V. kon daarna prima leven met de huidige tussenstand en kreeg van de bezoekers alle ruimte om lekker te voetballen. Trainer Vink besloot enkele wissels toe te passen, Maar liefst vijf spelers konden hun opwachting maken. Invaller Justin Spies kwam gelijk in beeld toen hij een bal fraai over het eigen doel kopte. De hoekschop die daarop volgde werd door Spies vrijwel vanaf de doellijn weggekopt.

Lars ten Teije wist vervolgens ruim tien minuten voor tijd nog een treffer op het scorebord te zetten tegen zijn nieuwe ploeg. Na goed wegdraaien in de zestienmeter, rondde hij knap af in de linkerhoek waardoor het 5-0 werd. TEC zorgde er in de laatste spelminuut nog voor dat Johan Jansen in zijn laatste competitiewedstrijd voor G.V.V.V. het doel niet schoonhield, nadat Bosz met een knap schot de bal in de rechterbovenhoek deponeerde en de eindstand op 5-1 bepaalde.

Nacompetitie

Volgende week begint voor G.V.V.V. de nacompetitie. Het is nog even wachten op de uitslagen van de laatste speelronde in de derde divisie zondag, die wedstrijden worden maandagmiddag gespeeld, om te weten tegen wie de ploeg van trainer Gery Vink het opneemt.


G.V.V.V. – TEC Tiel 5-1 (4-0)

Scoreverloop: 14. Adham el Idrissi 1-0, 21. Adham el Idrissi 2-0, 30. Adham el Idrissi 3-0 (pen.), 45+. Adham el Idrissi 4-0, 78. Lars ten Teije 5-0, 90+4. Gino Bosz 5-1.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (k), Taoufik Adnane ©, Steven Theunissen (62. Tom Oostinjen), Jordi Bitter (59. Haouat Hicham), Adham el Idrissi, Mats Grotenbreg, Danny de Leeuw (62. Lars ten Teije)), Byron Burgering, Maikel Epskamp (62. Justin Spies)), Joeri Potjes, Mart de Jong (59. Joshua Patrick).

Opstelling TEC: Mathijs Jan Swaneveld, Basil Camara, Guido van Rijn, Gino Bosz, Bo van Essen (82. Tom van der Neut), Mike Vreekamp, Daan Blij (37. Sergio Kaleka), Anass Aamri (37. Junior Ebobo), Yaël Eisden (61. Kevin Sterling), Vinnie Vermeer, Barry Beijer.

Scheidsrechter: Robin Hensgens
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer