G.V.V.V. op koers na zege bij Gemert

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs met 1-2 gewonnen van Gemert. De blauwhemden lieten na verder uit te lopen, maar gaan wel met een voorsprong de terugwedstrijd in.

De hoofdmacht was op volle sterkte afgereisd naar Gemert voor het treffen met de zwart-witten in de eerste ronde van de play-offs om lijfsbehoud in de Jack’s League. Ten opzichte van afgelopen zaterdag had trainer Gery Vink rechtsback Justin Spies en centrale middenvelder Tom Oostinjen terug in de ploeg en keerde Achraf Nejmi terug in het centrum na zijn schorsing in de ontmoeting met TEC.

Jordi Bitter (9) krijgt de omhelzingen na zijn treffer.

De eerste beschietingen vonden plaats voor het doel van Jan van Willige, want vanaf acquit probeerden de gastheren volop druk te geven op de Veense defensie. Dit resulteerde in twee corners waarop sluitpost alle zeilen bij moest zetten om het speeltuig uit de ‘zestien’ te werken. De toon leek daarmee gezet, maar geleidelijk aan kreeg G.V.V.V. veel meer vat op het spel wat resulteerde in een eerste doelpoging. Op zijn bekende wijze wurmde Danny de Leeuw zich langs een paar tegenstanders een zag daarna Mart de Jong vrijstaan, die vervolgens werd bereikt. De middenvelder kreeg de mogelijkheid om score te openen. Zijn schot was prima, maar de redding van goalie Tielemans idem dito. Kort daarna was dezelfde sluitpost ook alert op een schot van Adham El Idrissi.
De ploeg van coach Vink had nu definitief de zenuwen van zich af laten glijden en toonde de het meeste initiatief wat resulteerde in drie snelle uitbraken, die evenzoveel keer werden afgevlagd voor buitenspel situaties, waarvan er minstens een dubieus te noemen was.

Op voorsprong

De tweede echt grote mogelijkheid voor G.V.V.V. leverde na ruim twintig minuten de voorsprong op. Na een knappe crosspass, over minstens 50 meter, van Taoufik Adnane kon Jordi Bitter over de rechterkant vrij opstomen naar het doel en daar in een één-op-één situatie met een schot in de lange hoek zijn ploeg op voorsprong brengen: 0-1. De openingstreffer bracht de blauwhemden nog beter in het spel, al bleven grote kansen in de volgende tien minuten voor de ploeg van Gery Vink wel uit en konden de ‘zebra’s’ hier ook niets tegenover stellen.

Jan van Willige stopt de strafschop van Gemert captain Joost Habraken.

Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Byron Burgering de score, na een goede voorzet van Jordi Bitter. De snelle aanvaller leek de afgemeten voorzet in eerste instantie niet goed te kunnen controleren, maar een tweede poging was wel succesvol. Burgering wist met een hard schot de doelman in de korte hoek te verschalken en tegen het dak van het doel te schieten: 0-2.
Op slag van rust had de voorsprong zelfs nog groter kunnen worden toen een lange solo van Idrissi werd gestuit, maar de rebound voor de voeten van de mee opgekomen centrale verdediger Joeri Potjes kwam. Helaas zocht Potjes het doel te hoog. Met de 0-2 voorsprong werd aan de thee gegaan en zat G.V.V.V. op rozen, ook gezien het feit dat ze weinig te vrezen hadden van de thuisploeg in de eerste helft.

Gekanteld spelbeeld

Hoe anders werd dat na de rust, toen captain Taoufik Adnane al na vier minuten in een reflex de bal met de hand van de doellijn haalde en daarmee een zeker lijkend doelpunt voor de Boeren-equipe voorkwam. Het resultaat daarvan was logischerwijs een rode kaart voor de wingback en G.V.V.V. de wedstrijd met tien man moest voortzetten. Uiteraad kreeg Gemert een penalty en kon het spelbeeld opeens volledig kantelen. Gelukkig wist Jan van Willige met een goede redding de strafschop te keren, die werd genomen door aanvoerder Habraken, en zijn ploeg daarmee op een marge van twee te houden. Ook in de herkansing was Van Willige sterk. Ditmaal redde hij met de voeten op een inzet van Jens Leijten.

De teleurstelling is van het gezicht van Adham el Idrissi af te scheppen, nadat de pass van zijn maatje Burgering te onnauwkeurig was om de 0-3 te maken.

Na overleg in de dug-out door de staf werd besloten om Steven Theunissen te brengen als linkerverdediger ter vervanging van Adnane. Dit ging ten kostte van Jordi Bitter.
Ondanks het keren van de penalty moest G.V.V.V. opeens achteruit en alle zeilen bijzetten om de voorsprong niet te zien verdampen. Maar ook tegen het gedecimeerde G.V.V.V. kon de thuisploeg nog steeds weinig potten breken. Het spel was veel te stroperig en weinig doortastend en als er al een keertje een gaatje ontstond werd dat uitstekend dichtgelopen door de defensie en middenvelders van de Veenendalers. Eigenlijk kregen de Veense gasten de beste kansen om de score nog verder uit te breiden. Grote kansen van Byron Burgering, Adham El Idrissi en invaller Joshua Patrick misten, na allemaal uitstekende counters, allen doel. En Patrick had dan ook nog de pech dat een schot uit een moeilijke hoek tegen de kruising belandde.  Dit alles voorkwam dat G.V.V.V. het ticket voor de volgende ronde al definitief kon grijpen.

Toch nog spannend

Twee minuten voor tijd moest de prima leidende referee Tunissen het spel nog voor zo’n kleine tien minuten stilleggen. Niet omdat er iets in het veld gebeurde, die strijd was uiterst sportief, nee langs de lijn waren raddraaiers bezig de boel te verstieren met het gooien van vuurwerk naar elkaar. Na de afkoelingsperiode kwamen de 22 acteurs en het arbitrale kwartet weer het veld op om die laatste minuten en de toegevoegde blessuretijd uit te spelen.
En juist in die ultieme slotfase zorgde een voorzet van Leijten zelfs nog voor de aansluitingstreffer van Gemert. De bal bleef hangen in de doelmond en werd uiteindelijk van dichtbij hard tegen de touwen gekopt door invaller Wout Barten. En even later moest Jan van Willige nog aan bak door een gevaarlijk schot van Habraken te keren. Het zou ook de wereld op z’n kop zijn geweest als de gelijkmaker nog was gevallen. Want zonder door de blauwe bril te kijken, was er maar een ploeg die de winst verdiende, en dat waren de pupillen van Vink, die zich, op het scoren van meer doelpunten na, van hun beste kant lieten zien.
Dat werd nog onderstreept door een Gemert supporter die naast een van uw scribenten op de tribune zat, die quote: “Het lijkt wel of ik naar een wedstrijd zit te kijken van een JO19 elftal tegen een zeer ervaren seniorenteam die alle voetbalkneepjes kennen. Gemert mag heel blij zijn met deze uitslag.”

Daardoor moet G.V.V.V. zaterdag nog vol aan de bak om deze voorsprong niet meer te verspelen en zich ten koste van Gemert te plaatsen voor de halve finale. Of dat gaat lukken, wordt zaterdag duidelijk op sportpark Panhuis. De aftrap aldaar is 18.00 uur.


VV Gemert – G.V.V.V. 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 22. Jordi Bitter 0-1, 32. Byron Burgering 0-2, 90+2 Wout Barten 1-2

Opstelling VV Gemert: Stefan Tielemans (k), Yentl Meyssen, Willem den Dekker, Joost Habraken ©, Bram Jacobs, Erik van Loon (76. Job Michels), Chafik Mezziani (76. Kees Brugmans), Dylan van Diepen (76. Joop Daniëls), Hazem Ben Rouba (61. Jorzolino Falkenstein), Jens Leijten, Tygo van Lee (61. Wout Barten).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (65. Mats Grotenbreg), Jordi Bitter (55. Steven Theunissen), Achraf Nejmi, Danny de Leeuw, Byron Burgering (80. Joshua Patrick), Joeri Potjes ©, Justin Spies (80. Maikel Epskamp), Mart de Jong, Adham el Idrissi.

Gele kaart: 79. Mart de Jong
Rode kaart: 49. Taoufik Adnane

Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunissen (Venray)
Toeschouwers: 1000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer