G.V.V.V. verliest ook op eigen veld en degradeert

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. speelt volgend seizoen in de derde divisie. De ploeg van trainer Gery Vink verloor ook op eigen veld van Kozakken Boys. Het werd 1-4.

Met Taoufik Adnane en Mart de Jong op de reservelijst en Steven Theunissen en Mats Grotenbreg als diens vervanger had trainer Gery Vink zijn opstelling voor de laatste wedstrijd van het seizoen bepaald. Na de 3-1 nederlaag in Werkendam, moesten de blauwhemden met minstens twee doelpunten verschil winnen om verlenging uit het vuur te slepen. Nog voor de wedstrijd moest Gery Vink zijn strategie al wijzigen, toen Grotenbreg met pijn aan de enkel moest worden vervangen door Mart de Jong en Justin Spies weer als rechtsback werd gepositioneerd.

Eerste momentje van de wedstrijd was voor G.V.V.V. Na een goede combinatie op het middenveld, komt. Byron Burgering te kort bij de eerste paal op een voorzet van Jordi Bitter. Een paar minuten later kreeg Kozakken Boys aan de andere kant een goede mogelijkheid, maar knikte Leon Bot de bal net naast. Niet lang daarna was het alsnog raak voor de bezoekers, toen Van Overbeek vrij op het doel af kon en de bal over Van Willige wipte: 0-1.

Offensief

Na de vroege tegentreffer kwam G.V.V.V. in het offensief. Eerst keerde doelman Meulenhof een afgedwaalde voorzet van Byron Burgering en daarna schoot Jordi Bitter de bal in de handen van de sluitpost. G.V.V.V. begon aan te dringen op jacht naar de gelijkmaker. Tom Oostinjen wist met een hard schot de bal niet binnen de palen te krijgen, maar kort daarna was Steven Theunissen erg dicht bij een treffer.

Na een goede combinatie met Mart de Jong kwam Steven Theunissen vrij voor de doelman in het vijfmetergebied, maar redde doelman Van de Meulenhof zeer knap met de voet en voorkwam hij de gelijkmaker. Ook de volgende aanval was gevaarlijk. Tom Oostinjen bracht Adham El Idrissi met een steekbal in kansrijke positie, maar dit keer gooide Sven van Ingen zich ervoor. Hij voorkwam daarmee de 1-1.

Extase

Juist op het moment dat het publiek zat te wachten op de gelijkmaker, bracht Johnny Lommers het meegereisde publiek uit Werkendam in extase. Een verkeerde inschatting van Justin Spies liet de speler alleen voor het doel komen, waar hij foutloos afrondde en de marge vergrootte naar vijf. De uitdaging werd voor G.V.V.V. naarmate het duel vorderde dus alleen maar groter en groter. Helemaal toen Leon Bot op slag van rust de 0-3 kon binnenkoppen uit een corner.

De missie leek in de tweede helft kansloos. Ook toen Jordi Bitter in minuut 57 een poging van Adham El Idrissi verzilverde door met het laatste zetje de 1-3 op het scorebord te schieten. Het verkleinde de marge iets, maar G.V.V.V. moest alsnog vier keer weten te scoren. Dat leek en bleek een onmogelijke opgave. Kozakken Boys nam enige hoop direct weg doordat Lommers opnieuw scoorde: 1-4. Het bleek de eindstand van de wedstrijd.

Degradatie

G.V.V.V. degradeert daardoor naar de derde divisie. Het kwam uit een diep dal, speelde zich zeer knap omhoog en mocht tot de finale van de play-offs hopen op handhaving. Het verdient een groot compliment voor de selectie en staf. Nu uithuilen en op naar een nieuw seizoen.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer