JO19-1 na sterk slot tweede in de vierde divisie

  • Opleiding

Na een wisselvallige eerste seizoenshelft wist de JO19-1 zich in de nieuwe competitie te revancheren met een tweede plek.

De eerste seizoenshelft was er één met ups en downs. Van de vijf ploegen die onder de JO19-1 stonden werd gewonnen, maar van de andere vijf ploegen werd verloren. Wel werd er veerkracht getoond. Na een dikke nederlaag thuis en twee tegendoelpunten tegen BFC, werd die wedstrijd nog omgedraaid tot een 2-3 overwinning. De competitie werd helaas afgesloten met drie nederlagen waardoor een plek in de middenmoot het hoogst haalbare was.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Na de verlengde winterstop, werden er nieuwe poules gemaakt. Op 12 maart begon het team van trainers Anass Lakhal, Mark van den Berg en Tom Ariesen aan deze nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen VVOG. Dat duel werd omgezet in een 5-2 overwinning. Na deze overwinning viel de ploeg weer terug in zijn wisselvalligheid en pakte het één punt in de drie wedstrijden die volgden. Zo leek de ploeg een degradatiestrijd te moeten voeren. Tot er uit tegen VVOG gespeeld moest worden. Dit duel moest gewonnen worden, als ze nog een rol van betekenis wilden spelen in de competitie. Door een sterke teamprestatie werd er met 1-3 gewonnen. De weg omhoog was ingezet.

Daarna volgde een ongelukkige 1-0 nederlaag tegen de koploper en uiteindelijk kampioen Epe. Maar na die wedstrijd begon het pas echt te draaien. Er werd gewonnen van Eemnes, Spakenburg en tegen Nieuwland werd er weer een 2-0 achterstand omgebogen in een overwinning. Deze keer 2-4. De tweede plaats was veiliggesteld en dus restte alleen nog een wedstrijd om de eer tegen koploper en kampioen Epe.

Mooie afsluiter

Het seizoen 2021/2022 werd goed afgesloten. De kampioen werd getrakteerd op een 3-1 nederlaag. Zo bleef het team ongeslagen in alle thuiswedstrijden in de tweede seizoenshelft. Daarnaast werden van de laatste zes wedstrijden er vijf in winst omgezet en de laatste vier duels werden allemaal gewonnen. Dit seizoen heeft de groep laten zien over veel veerkracht te beschikken tijdens wedstrijden, maar ook door aan het einde van het seizoen een mooie winstreeks neer te zetten. Nu op naar het nieuwe seizoen waarin trainer Anass Lakhal de O23 onder zijn hoede heeft.

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht

 

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer