‘Op een speelse manier maak ik de spelers beter’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jens Kruger. De 19-jarige is trainer van de JO10-3 en de JO15-2.

Sinds vorig seizoen is Jens jeugdtrainer bij onze club. “Voor mijn opleiding moest ik stage lopen. Ik voetbalde al bij G.V.V.V. en zo was het makkelijk om daar ook stage te lopen. Vorig jaar had ik de leiding over de JO14-1 en de JO9-3. Met beide teams ben ik meegegaan naar hun nieuwe leeftijdscategorie.”

Blauwe familie

Voetballen doet Jens Kruger al van jongs af aan. “Ik was vijf jaar toen ik voor het eerst meetrainde met Jong Blauw. De keuze voor de club was snel gemaakt. Een groot gedeelte van mijn familie was en is betrokken bij G.V.V.V., dus er was maar één club waar ik kon gaan voetballen.” Dit seizoen speelde hij voor het eerst in een selectieteam. “Dit seizoen speelde ik in de JO19-1 en komend seizoen in de JO23-1. Na hard werken is dat een mooi resultaat.”

Kruger vindt het training geven leuk en leerzaam en weet goed hoe hij met de jeugd om moet gaan. “Bij jongens van deze leeftijd is het gewoon erg belangrijk dat ze plezier hebben. Op een speelse manier maak ik de spelers dan beter.”

Trainerstoekomst

Jens Kruger ziet voor zichzelf een toekomst als trainer bij G.V.V.V. “Volgend jaar ga ik mee met de JO15-2 naar de JO16-1. Ik heb dit jaar mijn papieren voor pupillentrainer onder 12 jaar gehaald. Nu ben ik aan het kijken om TC3 te gaan volgen. Dan kan ik ook oudere jeugd en selectieteams training gaan geven.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer