Van Willige van schlemiel naar held: ‘Super lekker’

  • In de media

Doelman Jan van Willige eiste donderdagavond een hoofdrol op door de penalty van Gemert te keren en daarmee een spannende tweede helft te voorkomen. ‘Van schlemiel van Katwijk, naar held van Gemert.’

Er leek geen vuiltje aan de lucht op het sportpark in Gemert, totdat Taoufik Adnane kort na rust uit reflex de bal met de hand van de lijn haalde en daardoor met een rode kaart het veld voortijdig moest verlaten. Jan van Willige verzachtte de pijn door de strafschop te keren en de marge daarmee op twee te laten. “Ik pakte hem goed. Dat mocht ook wel een keer, heb dit seizoen een penalty of vijf niet gepakt. Ik dacht: zou lekker zijn als ik hem deze wedstrijd pak. Gelukkig deed ik dat, super lekker.”

De doelman kreeg complimenten voor zijn vertoonde spel. “Heb na de penalty een keer moeten redden met mijn voeten, daarna een paar hoge ballen. Verder heb ik niets te doen gehad. Wij stonden goed en hadden niets weggegeven. Het tegendoelpunt in blessuretijd is dan ook totaal onnodig.” Een herkenbaar moment voor Van Willige: “Dit seizoen hebben wij wel vaker laten zien dat wij verzuimen om meer doelpunten te maken. Kregen vier opgelegde kansen, scoor je de 0-3 dan is het klaar. Nu geef je hen hoop. Dat is gewoon niet nodig, dat is jammer.”

Favoriet

Toch is G.V.V.V. favoriet voor de terugwedstrijd van zaterdag. “Als je ziet hoe gevaarlijk onze aanval is. Die lopen in de eerste helft aan alle kanten de verdediging van Gemert voorbij. Wij hebben meer kwaliteit dan zij. Zelfs met tien man houden wij in de tweede helft vrij gemakkelijk stand. Dit mag zaterdag geen probleem worden.”

Toch houdt Van Willige een slag om de arm. “Je hebt ook gezien dat het in play-offs alle kanten op kan gaan. Net als met een moment als de rode kaart en de penalty van vandaag. Je kan de betere ploeg zijn, maar dat zegt in de play-offs niet zoveel. Er kan van alles gebeuren.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer