Vink gelukkig: ‘Die deden dat voortreffelijk’

  • In de media

G.V.V.V. is ten koste van Gemert doorgestroomd naar de halve finale van de play-offs. Trainer Gery Vink is tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg en leeft met vertrouwen toe naar de volgende twee duels.

De hoofdmacht had donderdag nagelaten om de wedstrijd in Gemert overtuigend naar zich toe te trekken en dus was er vooraf met een marge van een doelpunt nog van alles mogelijk. Toch bereikte G.V.V.V. op eigen veld zonder al te veel problemen de volgende ronde. “Ja, dat vind ik ook. Zij hadden in de eerste helft twee momentjes. Wij waren de bovenliggende partij, speelden heel gedisciplineerd en gaven weinig weg. Gelukkig scoren wij nog een doelpunt in de eerste helft, dat was een bevrijding.”

“Dat zag je in de tweede helft terug. Zij hadden het opgegeven, de hoop was weg. Het enige wat je ons kan verwijten is dat wij net als afgelopen donderdag te weinig goals hebben gemaakt”, aldus Vink. Doordat Gemert in de tweede helft de hoop was verloren, zag de oefenmeester ruimte om spelers te sparen. “Die keuzes maak je op gevoel, Je kijkt hoe jongens ervoor staan en wie je moet sparen. Ik heb dan ook veel vertrouwen in de jongens die erin komen en die deden dat voortreffelijk.”

Creativiteit

Mart de Jong en Tom Oostinjen werden naar de bank gehaald, waardoor een groot deel van het middenveld vervangen werd. “Klopt, maar toen zag je dat Justin Spies extra dimensie brengt in het profiel hoe hij speelt. Lars ten Teije ging een linie naar achteren spelen, brengt dan ook creativiteit. Ik was blij om dat te zien, het geeft extra mogelijkheden om de komende vier wedstrijden toe te passen.”

G.V.V.V. straalt energie uit. “Dat hebben wij ook nodig. HSC’21 is niet te onderschatten. Zij hebben niets te verliezen, zijn negende geworden en pakken de laatste periode. Dat zijn de gevaarlijkste tegenstanders. Zijn onbevangen en hebben niets te verliezen. Wij kunnen eigenlijk niet winnen in Haaksbergen. Wij moeten tot de tanden gewapend zijn om daar een goed resultaat neer te zetten.”

Plezier uitstralen

“We gaan er lekker naartoe leven. Maken een goede serie door. Dat wil niet zeggen dat dat een voorbode is om daar ook te winnen, maar ik ga met veel vertrouwen de komende twee wedstrijden in.” Op de vraag hoe Vink zich voorbereidt op de volgende duels is hij duidelijk: “Zondag herstellen, maandag goed trainen. Met name in het herstel. Deze twee weken hoef je conditioneel niets meer bij te brengen. Moeten met name fris blijven in de hoofden, plezier uitstralen en winnen.”

Interview: RTV Utrecht/René van den Berg
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer