Vink tevreden: ‘Dit biedt veel perspectief’

  • In de media

Na de ruime 5-1 overwinning op TEC Tiel gaat G.V.V.V. met een goed gevoel de nacompetitie in. ‘Blij geworden van wat hier aan het gebeuren is.’

Met nog een belangrijke periode in het vooruitzicht, sloot G.V.V.V. met duidelijke cijfers het reguliere seizoen uitstekend af. “Ja, dat is waar je op hoopt”, reageert trainer Gery Vink na afloop van de wedstrijd. “Met name in de situatie waarin wij ons bevinden. Een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe doet. Je kijkt met een schuin oog naar Kozakken Boys, aangezien een nederlaag van hen ons tegenover een andere tegenstander zou zetten. Dat was het enige dat speelde.”

“In de eerste tien minuten was ons spel niet goed. Moesten aftasten, omdat het even lastig was hoe zij in formatie stonden. Daarna pakken wij het goed op en scoren wij prachtige goals. Als wij iets zuiverder zijn, scoren wij nog meer doelpunten.” Uiteraard was Vink wel te spreken over de ruststand van 4-0. “Dan spoor je de groep wel aan in de rust. Beginnen de tweede helft heel goed, lopen twee keer alleen op de keeper af. Die mogelijkheden scoren wij niet.” Vink doelde daarbij op de kansen voor Byron Burgering.

Slordigheid

De oefenmeester zag bij de late tegengoal wat slordigheid in zijn ploeg. “Ben ik een beetje ontevreden over. Maar als je de laatste wedstrijd met 5-1 wint met het oog op de zes wedstrijden die komen gaan, dan ben ik heel blij met de overwinning.” De ploeg oogt na 34 wedstrijden fit voor de nacompetitie. “Dat vind ik ook. Vanaf de winterstop maken wij enorme progressie, maar het is geen garantie voor succes. Ik heb de groep gezegd dat zij alle complimenten moeten vergeten. In de nacompetitie tap je uit een ander vaatje. Dan gaat het alleen maar om te winnen. Dat is natuurlijk essentieel in de nacompetitie, waar tegenstanders niets te verliezen hebben tegen een tweededivisionist. Daar moeten wij ons ook goed presenteren.”

Het slordige voetbal van G.V.V.V. in de vorige wedstrijd tegen IJsselmeervogels was zaterdagmiddag gelukkig niet meer terug te zien. “Ik vond met name de samenwerking tussen Adham El Idrissi en de middenvelders en de looplijnen positief. Dat zag er goed uit. Terechte opmerking dat het vorige week heel slordig was. Eerste helft waren wij heer en meester in een wedstrijd die er niet meer om ging. Laatste tien minuten was ik echt boos op de groep. Laat je je keeper verzuipen. Dat mag ons nooit meer overkomen en dat heeft de groep vandaag goed opgepakt. Ik vond ons op sommige momenten in de eerste helft nog iets te slordig, maar dan ben ik te perfectionistisch.”

‘Gery Vink, volledig zichzelf’

De verslaggever maakt daarop een vergelijking met Louis van Gaal. “Hou het maar gewoon op Gery Vink, volledig zichzelf. Maar dat is ook de drive waarmee wij hier gestart zijn. We hebben nog niets, maar dit biedt veel perspectief.” Op de vraag of Vink trots is, is hij duidelijk. “Nee, pas op 25 juni als wij hier staan en onze plek in de tweede divisie behouden hebben. Ik ben met veel bevlogenheid ingestapt in een situatie waarin ik na moest denken over waar ik aan begon. Selectie was kwetsbaar, maar ik ben wel blij wat hier aan het gebeuren is.”

“Ik ben heel blij met de supporters en met de mensen om mij heen, de stafleden. Zij zijn ontzettend belangrijk. Het gaat uiteindelijk om het heilige doel. Het heilige doel is het enige dat telt. We genieten van vandaag en nu op naar donderdag.” De media hoopt het mee te maken tot 25 juni. “Man, dat zou een heel groot feest kunnen worden.”

Interview: RTV Utrecht/René van den Berg
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer