Dumay blij na eerste oefenzege: ‘Aangetoond hoe fit we zijn’

  • Het eerste

Quiermo Dumay is tevreden na de eerste wedstrijd van zijn team. Niet alleen door de uitslag, maar ook door het vertoonde spel en individuele kwaliteiten. ‘Het was een geslaagde middag.’

Met een kleine zeventig minuten in de benen stapte Quiermo Dumay zaterdagmiddag met een lach van het gezicht. De speler, die is overgekomen van Go Ahead Eagles, acteerde als rechtervleugelverdediger en beleefde een goede middag op de kunstgrasmat van sportpark Panhuis.

“We hebben een goed resultaat neergezet bij de wedstrijd vanmiddag. Uiteindelijk draait het om winnen en dat hebben wij overtuigend gedaan.” Al was winnen in deze eerste oefenwedstrijd van het seizoen niet het grootste doel voor de ploeg van trainer Gery Vink. Dumay: “Ons hoofddoel van de dag was om fit te worden. Lekker wennen aan het team en aan de jongens onderling. We hebben mooi spel laten zien, mooie goals gescoord en aangetoond hoe fit we zijn.”

Knop om

Die fitheid kan de rechtsback snel herleiden. “We trainen erg hard en op hoog niveau. Iedereen weet wat er gevraagd wordt. Hebben erg veel kwaliteit in ons team. Het is een ontzettend gezellig, maar ook ambitieus team. Ik ben daar heel goed ontvangen.” Na jaren te hebben doorgebracht bij een betaald voetbalorganisatie, moest de knop voor hem twee weken geleden om.

“Ik moest aan veel aspecten wennen. Natuurlijk moet je aan de nieuwe jongens wennen, elkaars kwaliteiten inzien en benutten. Maar ook aan het kunstgras en de manier van trainen. Al ben ik iemand die zich heel snel kan aanpassen. Je merkt aan de groep dat we niet zomaar even trainen. We trainen met een doel en iedereen is zich daarvan bewust.”

Doelen

Als rechtervleugelverdediger wil de 21-jarige Apeldoorner komend seizoen belangrijk zijn voor zijn team. “Dat is mijn grootste doel. Zoveel mogelijk wedstrijden in de benen krijgen. Ons hoofddoel voor het seizoen is dat wij met elkaar winnen en uiteindelijk voor promotie spelen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet doelman Elber Evora vast te leggen

Het eerste | 04 juni 2024
Lees meer