G.V.V.V. begint uitstekend aan oefencampagne

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is de voorbereiding op het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In de eerste oefenwedstrijd speelde de blauwhemden zich overtuigend naar een 6-1 overwinning op zondag derdedivisionist Gemert.

Met vijf nieuwe gezichten in de basis trapte G.V.V.V. op het eigen sportpark af voor de eerste oefenwedstrijd van seizoen 2022/2023. In dat duel viel na een minuut al de eerste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg. Justin Spies, gestart op tien, kon op aangeven van Barry Maguire van afstand schieten. De doelman Tielemans kon met de vingertoppen redden.

Quincy Veenhof schiet de 1-0 achter goalie Tielemans.

Na een kwartier spelen had Jordi Bitter de volgende serieuze mogelijkheid op zijn schoen, toen de buitenspeler tot de achterlijn kon opstomen. Zijn voorzet viel helaas in een leeg strafschopgebied. G.V.V.V. voerde de boventoon in de eerste fase van de wedstrijd. Dat werd na zestien minuten uitgedrukt in een doelpunt. Quincy Veenhof mocht op aangeven van Taoufik Adnane, die een fraaie steekpass verzond, voor het doel opduiken en behendig de 1-0 binnenschieten.

Foutje

Kansen van Jordi Bitter (over) Byron Burgering (lat) bleven onbenut, maar toonden aan dat de thuisploeg heer en meester was in haar eerste wedstrijd. Toch was het vlak voor de drinkpauze opeens gelijk, toen Jan Schimmel moeite had met de inzet van Bram Zwanen die in balbezit was gekomen doordat Maikel Epskamp op de rand van ‘the box’ balverlies leed. De bij Gemert teruggekeerde Zwanen, na een seizoen bij De Treffers, werkte de bal door de benen van Schimmel tegen het net en zette daarmee de 1-1 op het scorebord.

Een handje van oudgediende De Leeuw voor nieuweling Latif na het scoren van de 2-1.

Door de gelijkmaker was G.V.V.V. het betere van het spel even kwijt. Maar Gemert kwam niet toch verder dan wat kleine speldenprikjes. Tien minuten voor rust moest Byron Burgering zich laten wisselen, waardoor ook nieuwkomer Anthony Berenstein zijn opwachting kon maken in het eerste elftal. Justin Spies had voor rust nog een goede mogelijkheid, maar zag zijn schot na een vloeiende aanval via de binnenkant van de paal weer terug het veld in stuiteren. Ook een fraaie crosspass van Berenstein op Bitter had een beter lot verdiend, maar laatstgenoemde kon het speeltuig niet voldoende controleren om er een echte doelpoging van te maken. Dus bleef het gelijk in de eerste helft.

Snelle treffer

De 200 aanwezige toeschouwers hadden aan het begin van de tweede helft nog maar net hun plek op de tribune of langs het veld ingenomen, toen G.V.V.V. al op voorsprong kwam. Het was Ilias Latif met een echte spitsengoal. De speler kwam op tot bijna aan de achterlijn en schoot vanuit die moeilijke positie hard in de verre hoek, via de staander, binnen: 2-1. Latif was een van de andere nieuwelingen die de tweede helft binnen de lijnen was gekomen.

Proefspeler Jonathan Vergara Berrio gaf direct zijn visitekaartje af met twee fraaie treffers.

G.V.V.V. kreeg de grip op de wedstrijd weer terug in de tweede helft en liep na de snelle treffer uit naar een grotere eindscore. Proefspeler Jonathan Vergara Berrio tekende voor de derde treffer van de middag. De bal werd op twintig meter van het doel voor de middenvelder klaargelegd door Ilias Latif, waarna hij met een keiharde streep trefzeker was. Kort daarna scoorde Barry Maguire de 4-1, die na verkeerd uitverdedigen door de gasten de bal op een presenteerblaadje aangereikt kreeg en daarna het speeltuig in de verre hoek kon binnen werken.

Demonstratie

Gemert was niet meer in staat om wat tegen de kracht van G.V.V.V. in te brengen. De ploeg van trainer Gery Vink zette uitstekend druk op de tegenstander en liet de bezoekers niet meer aan voetballen toekomen. De nog jonge Genrich Sillé (20), ingevallen na de thee, kreeg de handen met meerdere uitstekende individuele acties diverse keren op elkaar van het aanwezige publiek.

Genrich Sillé is twee tegenstanders te snel af.

Opnieuw was het Jonathan Vergara Berrio, die twintig minuten voor tijd, voor zijn tweede van de middag en het vijfde doelpunt van G.V.V.V. tekende. Dit keer was de middenvelder Quiermo Dumay de aangever die als tussenstop fungeerde na weer een vlot lopende aanval. Naast een uitstekende indruk op de trainingen, maakte hij nu ook een prima indruk tijdens de eerste oefenwedstrijd. Tot slot werd ook de zesde treffer door een nieuwkomer gemaakt. Anthony Berenstein schoot na een uitstekende aanval van Genrich Sillé de bal via de binnenkant van de paal binnen, waarmee hij de eindstand bepaalde op 6-1. Drie minuten later leek Genrich zijn goede optreden te belonen, maar dit keer stond opnieuw de paal een treffer in de weg.

Volgende wedstrijd

Al met al was het eerste optreden van de vernieuwde Vink-brigade uitstekend geslaagd te noemen met de 6-1 winst en daarbij werd ook nog driemaal het aluminium geraakt. Dat smaakt naar meer, maar het is ook zo dat een zwaluw nog lang geen zomer maakt. Dinsdagavond staat de volgende oefenwedstrijd op de rol. Dan ontvangen wij op het eigen sportpark Panhuis competitiegenoot Sportlust ’46. De tweede wedstrijd uit de oefencampagne begint om 20.00 uur. Tot dan!


G.V.V.V. – Gemert 6-1 (1-1)
Scoreverloop: 16. Quincy Veenhof 1-0, 24. Bram Zwanen 1-1, 49. Ilias Latif 2-1, 62. Jonathan Vergara Berrio 3-1, 64. Barry Maguire 4-1, 70. Jonathan Vergara Berrio 5-1, 79. Anthony Berenstein 6-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan Schimmel (46. Damian Stiemer); Quiermo Dumay (72. Justin Spies), Ezra Hoogenboom (72. Maikel Epskamp), Maikel Epskamp (46. Joeri Potjes), Taoufik Adnane (72. Jonathan Vergara Berrio); Barry Maguire (72. Mart de Jong), Justin Spies (46. Jonathan Vergara Berrio), Mart de Jong (46. Danny de Leeuw); Jordi Bitter (46. Genrich Sillé), Quincy Veenhof (46. Ilias Latif), Byron Burgering (37. Anthony Berenstein).

Scheidsrechter: Erik van de Vaart
Toeschouwers: 200

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer