G.V.V.V. bereikt akkoord met Anthony Berenstein

  • Het eerste

Anthony Berenstein en G.V.V.V. hebben overeenstemming bereikt over een contract in het vlaggenschip. De linkspoot wordt per direct toegevoegd aan de selectie voor de rest van dit seizoen.

Met het aantrekken van Anthony Berenstein (Amsterdam, 2 maart 1997) wordt de selectie verder versterkt. De 25-jarige voetballer speelde de voorgaande drie seizoenen voor eerstedivisionist Telstar regelmatig in de Keuken Kampioen Divisie, nadat hij eerder voor onder andere FC Volendam, FC Dordrecht en FC Utrecht speelde.

Zijn voetballende leven begon bij Zeeburgia, waarna hij in 2009 werd gescout voor de jeugdopleiding van FC Utrecht. Daar ontwikkelde de speler zich met grote sprongen en maakte hij zeven jaar deel uit van de Utrechtse opleiding. Bij G.V.V.V. wordt de linkspoot gehaald voor de linkerflank van het speelveld. Berenstein kan zowel als linksbuiten als linkerverdediger uit de voeten en speelde bij Telstar ook als linker centrale verdediger. Hij kwam tot 103 officiële wedstrijden in de eerste divisie.

De Boer: ‘Precies wat wij zoeken’

Technisch manager Rob de Boer is blij met het aantrekken van Berenstein: “Het is mooi dat Anthony bij ons wil spelen. Hij is een multifunctionele speler en dat is precies wat wij zoeken. Dus ik kan stellen dat dat goed is gelukt. Met zijn snelheid en power kan hij van grote waarde voor ons zijn.”

Anthony Berenstein is de negentiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. De technische commissie trok Barry Maguire, Ezra Hoogenboom, Quiermo Dumay, Ilias Latif, Genrich Sillé, Damian Stiemer, Jan Schimmel en Quincy Veenhof aan en verlengde de contracten van Jordi Bitter, Byron Burgering, Danny de Leeuw, Mats Grotenbreg, Maikel Epskamp, Mart de Jong, Joeri Potjes, Jan van Willige en Taoufik Adnane. Justin Spies heeft een doorlopend contract.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer