G.V.V.V. contracteert verdediger Ezra Hoogenboom

  • Het eerste

Ezra Hoogenboom maakt per direct de overstap naar G.V.V.V. De 21-jarige centrale verdediger komt over van Almere City FC en tekent voor een seizoen bij de ploeg van trainer Gery Vink.

De technische commissie is erin geslaagd om Ezra Hoogenboom (Oudewater, 22 januari 2001) voor seizoen 2022/2023 aan te trekken voor G.V.V.V. De centrale verdediger maakte de afgelopen drie jaar deel uit van de opleiding van Almere City FC en speelde afgelopen seizoen drie wedstrijden met het eerste elftal in de Keuken Kampioen Divisie.

Hoogenboom begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van OVS Oudewater, een club in zijn woonplaats. In 2009 werd de rechtspoot op toen 8-jarige leeftijd gescout voor Feyenoord. Bij de Rotterdammers maakte hij maar liefst tien jaar deel uit van de opleiding, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar Almere City FC. Bij die club haalt G.V.V.V. de getalenteerde verdediger nu op.

De Boer: ‘Dat maakt hem een goede verdediger’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij Hoogenboom aan de selectie toe kan voegen: “Ezra heeft veel kwaliteiten ontwikkeld bij Feyenoord en Almere City FC, dat maakt hem een goede verdediger. Hij kan zowel centraal achterin spelen, maar ook als verdedigende middenvelder.”

Ezra Hoogenboom is de zeventiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. De technische commissie trok Quiermo Dumay, Ilias Latif, Genrich Sillé, Damian Stiemer, Jan Schimmel en Quincy Veenhof aan en verlengde de contracten van Jordi Bitter, Byron Burgering, Danny de Leeuw, Mats Grotenbreg, Maikel Epskamp, Mart de Jong, Joeri Potjes, Jan van Willige en Taoufik Adnane. Justin Spies heeft een doorlopend contract.

Fotografie: © ProShots/Ron Baltus

Ander nieuws

Haal jouw tickets voor de return in de play-offs al online

Het eerste | 30 mei 2023
Lees meer

Voorbeschouwing // P/D nacompetitie start met tweeluik tegen RKSV Groene Ster

Het eerste | 29 mei 2023
Lees meer

Thuiswedstrijd tegen RKSV Groene Ster vervroegd naar 14.30 uur

Het eerste | 29 mei 2023
Lees meer