Ilias Latif geniet: ‘Veel talent en pit in deze groep’

  • Het eerste

Het eerste elftal trainde zaterdagochtend voor het eerst dit seizoen. Een van de nieuwe gezichten op het veld was Ilias Latif, de spits is overgekomen van Alphense Boys en is ambitieus bij het begin van zijn nieuwe avontuur.

Zijn eerste voetstappen op het veld van G.V.V.V. voelden zaterdagochtend niet onwennig voor nieuweling Latif. De lange spits maakte de overstap van hoofdklasser Alphense Boys, waar hij met pijn in het hart werd uitgezwaaid. Met 28 doelpunten werd Latif topscorer van de hoofdklasse en produceerde hij in zijn eentje bijna de helft van alle Alphense doelpunten.

Die titel beviel hem wel en dus gaat hij ook bij G.V.V.V. voor succes. “Mijn persoonlijke doelstelling voor dit seizoen is om zoveel mogelijk goals te scoren en topscorer te worden van de competitie”, is Latif ambitieus na afloop van de eerste training. “Ik kijk ernaar uit om te promoveren met deze groep en trainer. Ook kijk ik uit naar de derby tegen DOVO.”

‘Als er wat beter kan, hoor je dat gelijk’

Op papier was het zaterdagochtend voor Latif een niveau omhoog. Hij merkt duidelijke verschillen met zijn oude club, waarvoor hij twee seizoenen speelde. “Qua kwaliteit en de manier hoe je wordt aangespeeld merk je wel verschil. Als er wat beter kan wordt dit gelijk verteld door de trainer, maar als je wat goeds doet hoor je het ook vaak genoeg, hoor”, lacht Latif.

“De eerste training was voor mij gelijk op een goed niveau. We deden oefeningen die concentratie en kwaliteit vereisten. Dat heb ik denk ik wel goed gedaan, net als de rest van de selectie.” Hij is complimenteus naar zijn medespelers. “Ik vind dat er veel talent en pit in deze groep zit. We hebben een jonge groep die allemaal willen laten zien wat ze kunnen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. presenteert met verdediger Elgero King nieuwe versterking

Het eerste | 20 mei 2024
Lees meer