Potjes wil zich verder ontwikkelen als leider

  • Het eerste

Daags na de eerste training blikt Joeri Potjes terug op zijn korte zomerstop en kijkt hij vooruit naar het nieuwe seizoen. ‘Mijn doel is om een leider in dit team te zijn.’

Drie weken na de seizoensafsluiting betrad Joeri Potjes zaterdagochtend weer het veld op de blauwe zijde van sportpark Panhuis. Alsof hij niet weg was geweest. “Het was lekker om weer op het veld te staan. Daarnaast natuurlijk leuk om kennis te maken met de nieuwe spelers en stafleden. Ik denk dat we een goede eerste training hebben gehad, waarbij we weer lekker konden opstarten”, blikt Potjes terug.

“Ik vond dat iedereen een frisse indruk maakte, dus dat was fijn.” Hij kon bevestigend reageren op de vraag of dat ook voor hem het geval was. “Een korte zomerstop heeft natuurlijk voor- en nadelen. Het nadeel is dat je maar een korte periode rust hebt gehad. Meestal heb je wel minimaal zes weken, terwijl dat er nu drie waren. Het grote voordeel daarvan is dat je conditioneel niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Dat was ook voelbaar bij de eerste training.”

Voor ‘het echie’

Nu de voorbereiding is begonnen, wil Potjes het liefst zo snel mogelijk weer voor ‘het echie’ spelen. “Natuurlijk is een voorbereiding belangrijk en wordt daarin de basis gelegd voor het seizoen, maar uiteindelijk moet het gebeuren in de competitie. Daarnaast zou het mooi zijn als we verder kunnen komen in het bekertoernooi en daarin tegen mooie tegenstanders kunnen spelen.”

“Het is nog lastig om de vraag te beantwoorden welk beeld ik van deze selectie heb. We waren nog niet compleet tijdens de eerste trainingen. Op basis van de trainingen heb ik wel een positief gevoel erover. Ik denk dat de nieuwe spelers het team veel positieve energie kunnen geven. We hebben best veel jonge spelers en dat in combinatie met wat oudere spelers met veel ervaring, zou dat een goede mix kunnen worden.” Maar ook buiten het veld ziet Potjes een leuke groep. “Het zijn ook qua persoonlijkheden leuke jongens, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we een hecht team worden.”

Belangrijke speler

Joeri Potjes was de enige speler die vorig seizoen geen een wedstrijd miste. De centrale verdediger ontwikkelt zich en wil die positieve trend komend jaar voortzetten. “Mijn doel is om een belangrijke speler en een leider in dit team te zijn. Ik wil constant goed presteren en daarbij een bijdrage leveren aan een succesvol seizoen.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Het eerste | 19 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Het eerste | 16 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Het eerste | 11 mei 2024
Lees meer