Prijsvraag BSK gecanceld & Uitslag BSK

  • Het eerste

We kunnen ons enigszins voorstellen dat bij vele G.V.V.V.-ers of sympathisanten van de club de teleurstelling groot was toen de degradatie definitief een feit werd. Maar dat dit onverwacht kwam kan niemand zeggen want gedurende het afgelopen seizoen bungelde onze hoofdmacht steeds aan een dun zijden draadje, dat uiteindelijk brak.

Deceptie

Of die gemoedstoestand te maken heeft met het feit dat er zo minimaal is gereageerd op de uitgeschreven prijsvraag inzake het beste spelers klassement blijft voor het webredactieteam een zeer groot vraagteken. Dus kunnen we alleen zo’n zelfde grote teleurstelling uitspreken, en ook nog eens dat dit wel zeer onverwacht voor ons is gekomen.
Bij zo’n zelfde prijsvraag in 2020 kregen we toen een kleine vijftig inzendingen binnen, nu bleef dat aantal beperkt tot slechts 8 mensen die de moeite hebben genomen om een voorspelling te doen wie de beste drie spelers waren in jaargang ‘21-’22 volgens de jury. En van die 8 waren er ook nog eens vier die niet volledig waren en/of niet aan de gevraagde voorwaarden voldeden.
Kortom een enorme deceptie voor ons als organisatoren van dit beste spelers klassement. En in zekere zin ook voor de A-selectie spelers die alles in het werk hebben gesteld om het tij nog te kunnen keren, dat er zo weinig belangstelling was voor hun individuele prestaties.
Dit alles heeft ons dan ook doen besluiten om de uitgeschreven prijsvraag te cancelen. De weinige deelnemers zijn hiervan reeds op de hoogste gesteld.

Dit alles neemt niet weg dat de deelnemers alsnog graag op hoogte willen worden gebracht of zij met hun voorspelling een beetje in de buurt zaten. Wie dat hoogstwaarschijnlijk ook willen weten zijn de twaalf genomineerde spelers, en wellicht ook de andere spelers die benieuwd zijn naar hun uiteindelijke rapportcijfer.

Wie bezetten het podium?

Dit keer dus geen stoffelijke prijzen voor de top drie van dit klassement, maar de onmetelijke eer om samen met voormalige clubiconen zoals o.a. Gerard van de Pavert, Johan de Man, Dennis van Meegdenburg, Simon Brouwer, Roy Terschegget en de nu afscheidnemende Johan Jansen, opgenomen te zijn in deze erelijst van de club.
Als u de kopfoto heeft gezien en ingevoerd bent in de A-selectie van G.V.V.V. zal al duidelijk zijn geworden wie er dit keer met virtuele goud, zilver en brons aan de haal zijn gegaan.

De overduidelijke winnaar is doelman Jan van Willige geworden met een gemiddelde van 6,92.
Van Willige, die aan het begin van afgelopen seizoen overkwam van NSC, moest bij de start daarvan nog genoegen nemen met een plekje in de dug-out als reserve goalie achter vaste waarde Johan Jansen. Maar met de komst van trainer Gery Vink, en door een blessure bij Jansen, veroverde hij een basisplaats en stond die bijna niet meer af. Alleen een rode kaart en het afscheidsduel van voorganger Jansen stonden dat in de weg. De bijna 23-jarige keeper scoorde als enige van de twaalf genomineerden in alle beoordelingen nooit lager als een 6.0, maar heel vaak was een zeven of hoger zijn deel, vandaar ook dat zijn gemiddelde heel dicht tegen dat cijfer aan ligt.
Jan is daarmee dan ook een zeer waardig opvolger van Johan Jansen die in 2020 met deze eervolle titel aan de haal ging. En in zijn lange G.V.V.V.-loopbaan maar liefst zeven keer de top drie haalde, waarvan driemaal als winnaar. Dus ligt er voor Jan van Willige een geweldige uitdaging te wachten om te proberen zíjn voorganger te evenaren.

Op gepaste afstand van de winnaar, maar daarom niet minder eervol, heeft een andere nieuwkomer beslag gelegd op de runner-up positie. Op voorspraak van coach Gery Vink haalde G.V.V.V. Byron Burgering aan het eind van de maand januari op nadat zijn voetbalavontuur in Polen ten einde was gekomen. Bij de introductie van de inwoner van Houten beloofde hij dat hij zijn specialiteit, het maken van doelpunten, aan de blauwe Veenendalers wilde laten zien. Het was geen grootspraak of een loze belofte, Byron Burgering maakte het meer dan waar. In zijn 26 wedstrijden na zijn komst, wat overigens precies voldoende was om tot de genomineerden te behoren, scoorde de superrappe en technisch begaafde vleugelspits in totaal 15 treffers in de (na)competitie. Daarnaast was de ‘Burgerking’, zoals hij liefkozend werd genoemd door de supporters, ook nog eens goed voor 7 assists. Dit alles bracht hem een overall rapportcijfer van 6,55, waarbij de 7,9 thuis tegen ASWH het hoogste individuele cijfer (ex-aequo met nummer drie) was van alle genomineerden.
Je koopt er achteraf gezien helemaal niets meer voor, maar als uitsluitend de duels zouden meetellen vanaf speelronde 13, toen Burgering naar het sportpark Panhuis kwam, dan was G.V.V.V. op een 12de plek op de ranglijst geëindigd en was er geen enkel gevaar geweest om in de problemen te komen. Daarom is de zilveren medaille voor de Burgering ook meer dan verdiend.

De strijd om de laagste trede op het podium was een stuk spannender dan die om de eerste twee, want hier ging het tot op twee cijfers achter de komma om te bepalen wie derde zou worden. En in dit geval was oudgediende en voormalig winnaar (2015) Tom Oostinjen, met 0,03 punten meer dan reserve captain Joeri Potjes, baas boven baas. Waar de tegenstelling in rapportcijfers, 6,46 voor Oostinjen en 6,43 voor Potjes, bijna niet kleiner kon zijn, was er geen grotere te vinden dan in speelminuten tussen die twee. Door regelmatig fysiek malheur kon Oostinjen soms niet opdraven, maar nog vaker een wedstrijd niet geheel uitspelen. Gelukkig was dat meestal geen belemmering om toch een beoordeling te scoren en die waren dus net iets beter dan Potjes. Maar de reserve aanvoerder verdient toch ook een eervolle vermelding. Want van de in totaal 26 ingezette spelers miste Joeri Potjes slechts 97 minuten van de in totaal 3600 (40 duels) en dat is de meeste speeltijd van alle selectiespelers. Ter vergelijking: Tom Oostinjen kwam in totaal tot 2467 minuten speeltijd.
Maar goed, het gaat om de uiteindelijke beoordeling in daarin was de inwoner van IJsselstein net iets beter. Hoewel Tom wel enkele magere vijfjes achter zijn naam kreeg te staan, staat daar net als Byron Burgering, een 7,9 tegenover. En toeval of niet, die behaalde hij juist in de thuiswedstrijd tegen zijn oude ploeg Spakenburg.

Namens het webredactieteam en de juryleden willen wij de drie winnaars van harte proficiat wensen met deze uitverkiezing en hen verzekeren dat zij zullen worden opgenomen in de annalen van het bijna 75 jaar oude G.V.V.V.

Hoe dit beste spelers klassement tot stand kwam heeft u kunnen lezen bij het artikel over de prijsvraag, dat gaan we hier nu niet herhalen.
Wilt u het volledige overzicht zien van alle genomineerden en de rest van de selectie, die is gesorteerd op aantal gespeelde duels, dan kunt u door hier te klikken de pdf-file openen.
Heeft u nog niet genoeg van deze ‘cijferbrij’ dan is het ook nog mogelijk om alle doelpuntenmakers, gele en rode kaart ontvangers in volgorde te bekijken van dit afgelopen seizoen (incl. KNVB beker), en tevens nog de eerdere winnaars van dit beste spelers klassement.

Doelpuntenmakers
Kaarten
Voormalig winnaars.

Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer