Sillé leergierig aan de start van nieuw avontuur

  • Het eerste

De eerste volle trainingsweek is achter de rug. Nieuwkomer Genrich Sillé moest op papier de grootste stap omhoog maken qua niveau, maar maakt een uitstekende indruk op de kunstgrasmat van zijn nieuwe club.

“Mijn eerste week bij G.V.V.V. is goed bevallen”, reageert Sillé enthousiast als hem daarnaar gevraagd wordt. “We zijn natuurlijk rustig begonnen, zodat we de intensiteit kunnen opbouwen. Ik had het gevoel dat de trainingen goed gingen, maar ik merkte wel dat ik wat spanning had.”

Na een tip van oud-speler en teamgenoot Robin Mulder werd de technische commissie geïnformeerd over de kwaliteiten van Genrich Sillé. De kleine voetballer viel op bij eersteklasser De Meern en moest van zijn medespeler de stap omhoog maken. “Ik moest wennen aan het tempo tijdens de trainingen, omdat dit natuurlijk hoger ligt dan bij mijn vorige club. Toch had ik het gevoel dat ik goed meekon in het niveau van mijn medespelers en mijn acties kon uitvoeren zoals ik dat ook wil.”

Onderscheidend

Zijn snelheid en explosiviteit vallen op. Dat is volgens Sillé ook precies waar hij zich in kan onderscheiden. “Het is moeilijk om te zeggen waarin ik mij kan onderscheiden, omdat we in het team allemaal goed zijn en onze kwaliteiten brengen. Als ik dan iets moet noemen, denk ik dat mijn snelheid, wendbaarheid en explosiviteit mij het meest onderscheiden.” De bescheidenheid omschrijft de indruk die hij buiten de lijnen heeft achtergelaten: een rustige, maar slimme jongen met een doel.

“Ik wil aankomend seizoen belangrijk zijn voor het team met veel doelpunten en assists en hiermee een grote bijdrage leveren aan ons toekomstig kampioenschap. Hiernaast wil ik mijzelf graag zoveel mogelijk ontwikkelen in de kijker spelen om mijn doel van het behalen van betaald voetbal waar te kunnen maken.” Die ontwikkeling verwacht hij met hulp van zijn medespelers en trainer zeker te realiseren. “Ik heb een positieve indruk aan hen overgehouden. Ik weet zeker dat ik van mijn medespelers en trainer veel kan leren.”

Kampioenschap

“Het team is nog niet helemaal compleet, maar ik heb nu al het gevoel dat het een leuk team is. Er hangt een positieve sfeer. Mijn eerste indruk van de club is zeer positief, omdat hier best veel geregeld wordt en de mensen van de club positief en aardig zijn waardoor je hier met een goed gevoel rondloopt.” En dus kijkt hij uit naar komend seizoen. “Ik kijk het meest uit naar het kampioenschap, dat wij willen behalen met het team. Daarnaast kijk ik ook uit naar de wedstrijden die wij gaan spelen, waarbij veel publiek komt kijken. Ook kijk ik erg uit naar de derby tegen DOVO.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer