Veenhof na eerste weken: ‘Dat wordt hier gelijk opgemerkt’

  • Het eerste

Quincy Veenhof bekroonde zijn eerste wedstrijd voor G.V.V.V. met het eerste doelpunt van dit seizoen voor hem en voor zijn ploeg. Na een gespannen start, is de lange middenvelder klaar voor zijn nieuwe avontuur.

“Ja, bij de eerste trainingen had ik nog wel wat spanning. Dat is denk ik voor iedereen die nieuw is. Gelukkig ben ik dat snel kwijtgeraakt.” Na zijn overstap van DVS’33 naar G.V.V.V. genoot ook Veenhof maar van een korte vakantie en hoefde hij deze voorbereiding conditioneel niet helemaal opnieuw te beginnen. Toch moest ook Veenhof wel even wennen aan de gang van zaken bij zijn nieuwe club.

“De intensiteit op het trainen ligt hier wat hoger. Waar ik bij DVS’33 nog wel eens wegkwam met een foute pass, wordt dit bij G.V.V.V. gelijk opgemerkt. De trainer zit er kort op, maar dat houdt mij scherp.” Een nieuwe omgeving was even wennen, maar zijn ontvangst voelde goed. “Het is fijn om in een team te komen dat erg toegankelijk is en waar je goed mee kan opschieten. Ook stafleden zijn goed en duidelijk, dus dat helpt om je snel op je gemak te voelen.”

‘Hebben we goed opgepakt’

Na het ontdekken en aftasten, is het voor Veenhof nu tijd om doelen te stellen. “Ik wil mijzelf dit seizoen nog beter maken en erg belangrijk zijn voor het team door doelpunten te maken en assists te geven. Het is fijn dat ik in de eerste wedstrijd gelijk kon scoren. Het was even wennen met nieuwe spelers om je heen, maar we hebben het goed opgepakt.”

De omstandigheden zijn er volgens de aanvallende middenvelder naar om er een succesvol seizoen van te maken. “De club heeft alles goed op orde en alles is netjes geregeld. Mensen hier zijn vriendelijk en maken een praatje met je. Er zullen vast nog veel nieuwe dingen komen dit seizoen, maar dat pak ik voor mijn gevoel gelukkig snel op. Als team willen wij natuurlijk heel graag promoveren, dus ik kijk erg uit naar dit seizoen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer