Vooruitblik // Eerste testcase voor vernieuwde Vink-brigade

  • Voorbeschouwingen

Het is komende zaterdag precies vijf weken geleden dat ons vlaggenschip het loodje legde in de Jack’s League, dit uiteraard tot groot verdriet van alle blauwen en hun sympathisanten. Het feit lag en ligt er, dus verder treuren heeft geen enkele zin. Er moet nu weer naar de toekomst worden gekeken. Die toekomst is halverwege deze maand begonnen met de eerste trainingen van een behoorlijk vernieuwde selectie en mondt aanstaande zaterdag uit in een eerste oefenduel tegen VV Gemert.

Ook bij onze Brabantse gasten zal de teleurstelling over de afloop van het vorige seizoen hopelijk al zijn weggespoeld. Door het veroveren van de tweede periodetitel in jaargang ’21-’22 mocht VV Gemert deelnemen aan de p/d nacompetitie en daarin een poging wagen om promotie naar de Jack’s League te bewerkstelligen. Maar daarin was juist onze hoofdmacht een obstakel voor deze zondag derdedivisionist.
Want op 9 juni jl. werd het onderlinge treffen in en bij Gemert met 1-2 in het voordeel van de Vink-brigade afgesloten. Twee dagen later deed G.V.V.V. in eigen huis de zwartwitten definitief de das om door die return met 2-0 af te sluiten waardoor de ploeg van coach Reinald Boeren de mogelijke stap omhoog definitief in de ijskast kon zetten.
Waarschijnlijk zal deze kater wat minder hard zijn aangekomen bij de selectie en aanhang van de Brabanders, want niet promoveren voelt toch heel anders dan de degradatietranen die de G.V.V.V.-selectie en hun supporters uiteindelijk aan het einde van de rit moesten plengen.
Gelukkig heeft deze sportieve strijd geen invloed gehad op de vriendschappelijk betrekkingen tussen de beide clubs en was Gemert, net overigens als vorig seizoen, bereid om als sparringpartner te komen optreden in Veenendaal.

Jan van Willige stopte in Gemert de strafschop van Joost Habraken.

Mutaties

Door de vroege uitschakeling van Gemert is misschien wel weer de fameuze uitspraak van Johan Cruijff van toepassing, dat ieder nadeel ook z’n voordeel heeft. Want daardoor duurde de nacompetitie erg kort en was er ruimte voor een ruime rustperiode en kon ook de TC aan de slag om de nodige mutaties op te vullen. Want ook die waren er bij onze gasten voldoende o.a. door het stoppen van clubiconen Joost Habraken en Jens Leyten en de overstap van het grote talent Dylan van Diepen naar Helmond Sport.
In totaal vertrokken er negen spelers en kwamen er eenzelfde aantal voor terug. Dat is eigenlijk niet helemaal waar, want de jongelingen uit de eigen O23, Wout Barten en Jorn Migchels hadden in de laatste fase van de (na)competitie al hun debuut gemaakt. Barten maakte zelfs in de wedstrijd in Gemert tegen G.V.V.V. het enige doelpunt voor zijn club.
De meest opvallende spelerswisseling is de terugkeer van Bram Zwanen op het oude nest, na een seizoen bij De Treffers gespeeld te hebben. Daar staat tegenover dat Willem den Dekker, door het Eindhovens Dagblad uitgeroepen als ‘speler van het jaar’ in de regio Helmond, de omgekeerde weg ging bewandelen, want hij maakt nu deel uit van de selectie van de Groesbeekse club.
Naast alle andere nieuwe namen zal die van Jasper Waalkens waarschijnlijk het bekendst in de oren klinken. De nu 33-jarige prof van o.a. PSV en Willem II en nog meer Brabantse en Limburgse bvo’s, en ook bekend van zijn periode bij DOVO en Spakenburg kwam over van hoofdklasser Halsteren.
Deze linkervleugelspits gaf, in de twee tot nu toe gespeelde oefenwedstrijden, gelijk zijn visitekaartje af, want in de duels tegen Nuenen (3-2 winst) en Middelsbrough O18 (4-2 winst) was Waalkens goed voor drie doelpunten en evenzovele assists.

Jordi Bitter was in de vorige oefenwedstrijd tweemaal trefzeker.

Mutaties I

Bij onze club was die vakantieperiode erg kort en moesten ook op het laatste moment nog door het niet verwachte afhaken van Achraf Nejmi, Steven Theunissen en Tom Oostinjen, die allen al hadden bijgetekend voor het komende seizoen, vervangers worden gezocht. Al met al vertrokken er 10 spelers van de selectie die in seizoen ’21-’22  op de lijst stonden en zijn er nu negen nieuwe namen toegevoegd aan het keurkorps van coach Gerry Vink. Om u vast een beetje wegwijs te maken om al deze nieuwelingen te leren kennen hieronder het lijstje met de namen in alfabetische volgorde. Enkele van hen zijn al reeds via een eerder artikel op de site aan de tand gevoeld door collega webredactielid Youri van Doorn, via de link kunt u die kennismaking nogmaals lezen.

Rugnr. Naam Positie Leeftijd
33 Anthony Beerenstein Aanvaller 25
22 Quiermo Dumay Verdediger 21
3 Ezra Hoogenboom Verdediger 21
9 Ilias Latif Aanvaller 22
8 Barry Maguire Middenvelder 32
23 Jan Schimmel Keeper 30
11 Genrich Sillé Aanvaller 20
30 Damian Stiemer Keeper 20
10 Quincy Veenhof Middenvelder 23

 

Samen met de tien overgebleven ‘oudgedienden’ te weten: Taoufik Adnane, Jordy Bitter, Byron Burgering, Maikel Epskamp, Mats Grotenbreg, Mart de Jong, Danny de Leeuw, Joeri Potjes, Justin Spies en Jan van Willige moet coach Gery Vink nu gaan bouwen aan een team dat hopelijk een woordje mee gaat spreken in de Derde Divisie.
Maar uiteraard is dat geen vanzelfsprekendheid of een simpel sommetje van een en een is twee, nee daar zal nog de nodige trainingsarbeid en samenspel voor moeten plaatsvinden. Dat laatste gaat dus morgen voor de eerste keer in een wedstrijd plaatsvinden. En vele blauwen zullen met mij benieuwd zijn wat deze behoorlijk gewijzigde selectie op de mat kan gaan leggen.

Op een dag na, is het precies een jaar geleden dat G.V.V.V. en VV Gemert ook tegen elkaar oefenden op het Panhuis. De punten werden toen gebroederlijk gedeeld, want na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Hicham Haouat en Jordi Bitter (2x) waren verantwoordelijk voor de Veense treffers, Joeri Potjes (e.d.), Joop Daniels en Willem den Dekker zorgden voor de Gemertse doelpunten.

Dit eerste oefenduel van het nieuwe seizoen ’22-’23 begint om 14.00 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Eric van de Vaart (Maartensdijk), die langs de lijn zal worden geassisteerd Demon van Grieken en Mario Kwaytaal.

Tekst GVVV.nl: Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Voorbeschouwingen | 22 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Voorbeschouwingen | 16 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Kan G.V.V.V. een struikelblok worden in de kampioenskoers van Spakenburg?

Voorbeschouwingen | 08 mei 2024
Lees meer