Barry Maguire gezien als mentor: ‘Past prima bij mij’

  • Het eerste

In een selectie waar de gemiddelde leeftijd laag ligt, haalde de technische commissie met Barry Maguire een bak ervaring in huis. ‘Vind het leuk om jonge jongens te helpen’.

Het begon met het meetrainen in de eerste week van de voorbereiding, waarna Barry Maguire een week later werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor dit seizoen. Met de 32-jarige middenvelder kwam er, na een reeks jonge talenten, een speler in de groep bij met veel ervaring uit het betaalde voetbal. Met een bewuste keuze voor zijn maatschappelijke carrière zei hij het betaalde voetbal vaarwel.

Hij sloot zich aan bij de ploeg van trainer Gery Vink, met wie hij al eerder prettig had samengewerkt, en was na zijn proefperiode snel overtuigd om te blijven: “Alles is eigenlijk positief. Van het niveau van het team tot hoe alles voor het team geregeld is”, zegt Barry Maguire over zijn eerste gevoel bij G.V.V.V. “Ook alle mensen zijn erg aardig en behulpzaam. Het is een hele warme club.”

‘Lastig in te schatten’

In de aanloop naar een nieuw seizoen weet de middenvelder eigenlijk niet wat hij kan verwachten in de competitie. “Ik vind het niveau van de tegenstanders lastig in te schatten, maar als ik kijk naar ons team dan lijkt het mij duidelijk dat wij kampioen willen worden. We hebben een hele leuke groep en het niveau op de trainingen en in wedstrijden ziet er ook goed uit.”

De 32-jarige middenvelder is met zijn leeftijd en cv een van de meest ervaren spelers in de selectie en dus zien veel jonge talenten in Barry Maguire een leermeester. “Dat is denk ik een rol die prima bij mij past en ook al langer van mij gevraagd wordt. Ik vind het leuk om jonge jongens te helpen en hen steeds beter te zien spelen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Het eerste | 25 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer