Berenstein na debuut: ‘Laten zien dat ik eraan kom’

  • In de media

Met Anthony Berenstein als invaller in de tweede helft boog G.V.V.V. een 2-3 achterstand mede door twee treffers van de debutant om naar een 5-3 zege. “Ik probeer te doen wat een spits doet.”

Met een curriculum vitae dat voornamelijk bestaat uit betaald voetbalclubs voegt Anthony Berenstein er sinds deze zomer G.V.V.V. aan toe. De behendige linkspoot kwam na de rust binnen de lijnen en bekroonde zijn invalbeurt met twee treffers.

Dat hij het moest doen met een startplaats op de bank, kwam voor Berenstein niet als een verrassing geeft hij aan in het Algemeen Dagblad: “We hebben jongens als Byron Burgering, Jordi Bitter, Genrich Sillé. Dat zijn goeie en snelle jongens. Ik denk dat zij verder zijn dan ik en ze zitten langer bij de club. Je gaat als trainer voor het zekere en dat begrijp ik.”

Geduld

“Ik moet geduld hebben, het gaat allemaal vanzelf komen, zegt hij. Ik ben een realist en heb hem daar gelijk in gegeven. Ik laat hem wel zien dat ik eraan kom.” Want dat deed de vleugelaanvaller zonder twijfel. Allereerst de gelijkmaker, waarna even later de wedstrijd door hem definitief in het slot werd gegooid met de 5-3.

“Ik denk dat ik bij mijn eerste balcontact gelijk met een goede voorzet kwam, dus ja, het voelde gewoon lekker. Ik begon als linksbuiten. ‘Als we moeten forceren, zet ik je in de spits’, fluisterde de trainer in mijn oor toen ik erin kwam. Ik probeer te doen wat een spits doet en mag er dan twee maken.”

Interview: AD/Rik Bakker
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer