G.V.V.V. komt persoonlijke fouten niet te boven in Rijssen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de winst van vorige week geen vervolg kunnen geven bij Excelsior’31. Ook nu kwam de ploeg van trainer Gery Vink op achterstand, maar deze keer slaagde men er niet in om de fouten te herstellen: uitslag 2-1.

Met een gewijzigde basiself startte G.V.V.V. op sportpark De Koerbelt aan de tweede speelronde van de derde divisie. Na de 5-3 overwinning op Ter Leede had trainer Gery Vink in zijn opstelling ruimte gemaakt voor Anthony Berenstein en Justin Spies, ten koste van Genrich Sillé en Quincy Veenhof. Ook Mart de Jong ontbrak met last aan zijn enkel bij de eerste elf. Voor hem startte Danny de Leeuw.

Het eerste gevaar voor G.V.V.V. kwam al na twee minuten, toen Ilias Latif op de rand van het strafschopgebied een vrije trap had gekregen na een overtreding. Hij besloot zelf aan te leggen, maar richtte met een schuiver recht in de handen van doelman Wesseh. De gastheren deden na ruim tien minuten wat terug via Leemhuis, die een pegel rakelings over het doel schoot.

Dichtbij

Alhoewel de wedstrijd aanvankelijk gelijk op ging, was het Excelsior’31 die de overhand kreeg in de eerste twintig minuten van de wedstrijd en veel druk zette op de achterhoede van G.V.V.V. Opvallend was dat vaak via het hart van de defensie de weg naar doelman Van Kouwen werd gevonden. In het vervolg nam de druk af en kwam G.V.V.V. toe aan het creëren van kansen. Via Berenstein en Spies leverde dat een kansje op. Spies was de man die ‘oorlog’ maakte in het strafschopgebied, doelman Wesseh moest met de voet redding brengen. Berenstein was even later in de combinatie met Burgering opnieuw dichtbij een mogelijkheid, maar ook vanuit die mogelijkheid lukte het niet om te scoren, nu was het verdediger Davina die zijn voet ertussen zette.

Na een half uur spelen wil verdediger Alex de Jong de bal controleren en over de achterlijn laten rollen. Anthony Berenstein probeert de bal toch op te pikken en dat lukt, maar wanneer hij voorbij De Jong komt wordt hij tegen het gras gewerkt. De scheidsrechter vindt het niets, Berenstein en sommige toeschouwers dachten daar wel anders over.

Hoe anders werd de situatie plotseling toen, na een onschuldige actie, de bal door Barry Maguire verkeerd werd teruggespeeld. Kaptein profiteerde van de situatie, omspeelde Van Kouwen beheerst en liep op zijn gemak de bal achter de doellijn waarmee hij voor de 1-0 tekende. G.V.V.V. was kort daarna via Berenstein weer dichtbij de gelijkmaker, maar de voet van doelman Wesseh bracht redding. Op slag van rust moest doelman Ruben van Kouwen nog gestrekt op een schot van Rick Hemmink. In de doorlopende aanval vergrootte Excelsior’31 de marge toch, toen een rebound van de thuisploeg kinderlijk eenvoudig door Jasper Veltkamp tegen de touwen kon worden geschoten en de ruststand op 2-0 werd gebracht. De verdediging van de blauwen maakt hierbij niet zo’n goede indruk. Voor de tweede maal dit seizoen keek G.V.V.V. bij rust tegen een achterstand aan.

In de wedstrijd

Bij aanvang van de tweede helft was Ilias Latif vervangen door Jordi Bitter. Maar ook in de tweede helft begon Excelsior’31 met gevaar. Ditmaal redde Ruben van Kouwen van dichtbij attent op een schot van Steff Kaptein, waarmee hij zijn ploeg in de wedstrijd hield. Jasper Veltkamp kreeg nog een vette kans om de voorsprong uit te bouwen, maar daarna zakte de thuisploeg weer wat in en kwam G.V.V.V. na enkele wisselingen opnieuw beter in de wedstrijd. Maar het bleef oppassen voor de counter van de thuisploeg. Een halfuur voor tijd zorgde die omzettingen voor de aansluitingstreffer, doordat Byron Burgering een afgeketste bal van Anthony Berenstein snoeihard in het doel werkte: 2-1.

De Veenendalers waren heer en meester en probeerden kort daarna via Jordi Bitter gelijk te maken, maar opnieuw was doelman Wesseh een sta in de weg voor de buitenspeler. Toch was Excelsior’31 niet helemaal uit de plannen verdwenen, want dankzij een goede sliding van Barry Maguire bleef de marge ‘maar’ een. Anthony Berenstein toonde aan de andere kant zijn kwaliteiten door vanuit stilstand zeer hard op doel te schieten. Tot opluchting van het thuispubliek stuiterde die bal, via de kruisinglat, aan de verkeerde kant van de doellijn weer hier veld in en bleef G.V.V.V. in de achtervolging.

Keer op keer

Via beide flanken en vanuit de as probeerde G.V.V.V. daarna de gelijkmaker op het scorebord te schieten, maar keer op keer bleek de tegenstander (vooral doelman Wesseh) voldoende sta-in-de-weg om die 2-2 te voorkomen. Kopbal van Joeri Potjes en Quincy troffen net geen doel. Daardoor leidde de ploeg van trainer Gery Vink een nederlaag in de tweede speelronde van de competitie, op bezoek bij Excelsior’31. Dat er complimenten werden ontvangen voor het vertoonde spel in de tweede helft, koopt men niet zoveel voor. Op naar volgende week, thuis tegen HSV Hoek. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.

Beelden van deze wedstrijd op Excelsior ’31 TV. Klik hier.


Excelsior ’31 – G.V.V.V. 2-1 (2-0)
Scoreverloop: 35. Steff Kaptein 1-0, 43. Jasper Veltkamp 2-0, 63. Byron Burgering 2-1.

Opstelling Excelsior ‘31: Amos Wesseh, Coen Vloedgraven, Vincent Schmidt (69. Diego Paais), Rick Hemmink, Niek Davina, Givan Werhoven, Jasper Veltkamp (60. Dérian Reinders), Alex de Jong, Steff Kaptein (81. Jaël Lammertink), Niels Leemhuis (60. Hakim Ezafzafi), Michel Gerritsen Mulkes.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen, Taoufik Adnane © (60. Genrich Sillé), Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes, Quiermo Dumay, Barry Maguire, Danny de Leeuw (58. Quincy Veenhof), Anthony Berenstein, Ilias Latif (46. Jordi Bitter), Justin Spies (76. Maikel Epskamp), Byron Burgering.

Gele kaarten: 57. Coen Vloedgraven, 85. Amos Wesseh, 88. Rick Hemmink (Excelsior ‘31)

Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer