G.V.V.V. na goed herstel voorbij Ter Leede

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zich in de tweede helft knap hersteld na tegen Ter Leede bij de rust met 2-3 achter te staan. Met een aansluitingstreffer net voor rust zette de blauwhemden die trend na de thee voort en dat resulteerde uiteindelijk  in 5-3 eindstand.

Voor de wedstrijd begon was er eerst een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de hedenmorgen overleden Gert van de Lagemaat (84). Deze vrijwilliger pur sang, en al ca. 60 lid van onze club, overleed na een tanende gezondheid toch nog plotseling en verdiende deze herdenking zeer zeker. Daarna moest toch weer de knop om, want hoe cliche het ook klinkt, het voetballeven gaat gewoon door, en Gert kennende zou hij zelf niet anders gewild hebben.

Niet bij de les

Dus na een uitstekende voorbereiding moest het echte werk zaterdagmiddag geleverd worden. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen had trainer Gery Vink gekozen voor een middenveld met Barry Maguire, Mart de Jong en Quincy Veenhof en een aanvalslinie met Genrich Sillé, Ilias Latif en Byron Burgering.

Byron Burgering (r.) toonde alweer z’n waarde, door tweemaal te scoren en een assist af te leveren.

Dat G.V.V.V. niet bij de les was en zeer ondermaats startte aan deze ouverture is een eufemisme. Want binnen vijf minuten had de ploeg van voormalig trainer Niek Oosterlee zijn tanden laten zien en dat leidde meteen tot twee mogelijkheden voor de bezoekers om de score te openen. In de derde minuut bracht het Ter Leede al de voorsprong. De in de competitie debuterende doelman doelman Ruben van Kouwen, die pas afgelopen week aan de selectie werd toegevoegd vanwege de operatie en het daarna enkele weken durende herstel van Jan van Willige, ging volledig de mist in op een terugspeelbal van Ezra Hoogenboom. Hij wachtte veel te lang met het wegtrappen van de bal, waardoor Melvin van Stijn een blok zette en daardoor rolde het speeltuig pardoes over de doellijn (0-1). Het was wellicht het snelste doelpunt deze jaargang in de Derde Divisie, en zeker een moment als er beelden van gemaakt zijn, voor de Studio Sport rubriek: ‘Keepertje, keepertje, wat doe je nou’.

Schadeherstel

Die schade werd gelukkig snel hersteld door Byron Burgering, die na zeven minuten spelen op aangeven Quiermo Dumay, via een uitstekende individuele actie doelman De Vries verschalkte en de stand weer in evenwicht bracht. Supporters haalden opgelucht adem en hoopten dat G.V.V.V. vanuit dat startpunt verder kon werken aan resultaat. Helaas viel die droom snel in duigen, toen na elf minuten de tweede treffer voor Ter Leede in het net viel. Uit de omschakeling na balverlies in de aanval stonden de Sassenheimers na drie passes in de persoon van Steven Wajer, dwars door het hart van het defensie, alleen voor doelman Van Kouwen. Nu viel de sluitpost niets te verwijten, want de rood-gele middenvelder mikte heel precies en bracht zijn ploeg daarmee opnieuw op voorsprong (1-2).

De teleurstelling spat van de gezichten van de blauwhemden, nadat Ter Leede opnieuw op voorsprong is gekomen.

Halverwege de eerste helft werd de pijn nog groter voor de Vink-brigade, toen Ter Leede uitliep naar een marge van twee goals verschil. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd over ‘de hele’ naar de andere kant van de ‘the box’ gezonden, alwaar Marc de Kruijs koppend de bal in de vijfmeter deponeerde. De mee opgekomen wingback Dirk Hoekstra stond vogeltje vrij en kon van dichtbij de bal snoeihard in het dak van het doel deponeren. Een 1-3 voorsprong voor Ter Leede stond dus op het scorebord en daar zullen weinige Sassenheimers op hebben gerekend zo vroeg in de wedstrijd.  Hierdoor moest door de ploeg van trainer Gery Vink nog een doelpunt extra maken om al überhaupt een punt aan het treffen tegen het team van Oosterlee over te houden.

Belangrijk

Tussendoor was G.V.V.V. wel weer een beetje wakker geworden en waren Burgering en Veenhof al dicht bij de gelijkmaker geweest, maar beide spelers troffen voormalig Katwijk doelman Mark de Vries op hun pad, die zich later in het duel ook onderscheidde met enkele puike reddingen waardoor hij een grotere achterstand voor zijn ploeg voorkwam. Hoe belangrijk was dan ook de aansluitingstreffer van Genrich Sillé. Vijf minuten voor rust werkte de snelle buitenspeler beheerst af, na een mooie combinatie tussen Barry Maguire en Quincy Veenhof. Via laatstgenoemde kwam de bal bij Sillé terecht, die z’n mannetje omspeelde en precies het gaatje vond in de korte hoek die open lag: 2-3. Een lange solo van spits Ilias Latif leek zelfs voor de rust nog de gelijkmaker op te leveren, maar zijn schot scheerde rakelings over de lat. Het bleef 2-3 en dat was gelijk de ruststand na een enerverende eerste helft op sportpark Panhuis.

Genrich Sillé (11) heeft haast na zijn aansluitingstreffer.

Met de nodige wissels – Justin Spies, Anthony Berenstein en Danny de Leeuw vervingen Mart de Jong, Ilias Latif en Genrich Sillé – kwam G.V.V.V. enerverend uit de startblokken. Invallers Berenstein en Spies waren direct al snel bij de gelijkmaker, maar kwamen een teenlengte tekort (Berenstein), en een niet goed gekrijt hoofd (Spies), om een treffer te produceren. Kort daarna was het weer De Vries die een inzet van Burgering stopte en zag Justin Spies een hard schot geblokt worden door captain Bloemendaal.
Met die inzet, en het geloof in eigen kunnen, zoals het spandoek achter het doel bij de kantine in koeienletters aangaf, was wachten op de gelijkmaker, maar dat duurde nog een flinke tijd. In minuut 67 om precies te zijn.

Werklust

Anthony Berenstein kwam door de grote werklust van Justin Spies in balbezit en kon strak in de hoek de gelijkmaker op het scorebord zetten. Daarmee was G.V.V.V. los en bleef jagen op de voorsprong.
Invaller Jordi Bitter, die Quincy Veenhof na ruim een uur spelen had afgelost, toonde gelijk zijn gretigheid. Maar het was niet de eerste, en ook niet de laatste keer, dat wederom keeper De Vries een sta-in-de-weg was. Datzelfde was ook het geval nadat Burgering vanaf de achterlijn een panklare voorzet afleverde op de jongeling Spies. Zijn kopbal was alweer een prooi voor de goalie. Toch leverde het keiharde werken van Justin Spies uiteindelijk rendement op. Want hij kreeg een behoorlijke por in de rug bij een gevaarlijke situatie in het vijandelijke strafschopgebied. Mike van den Steenhoven was de boosdoener en dat leverde hem zijn tweede gele kaart op, en dus een veldverwijzing, en de blauwen een penalty. Byron Burgering faalde niet vanaf elf meter en zette G.V.V.V. op voorsprong: 4-3.

De beide tweevoudig doelpuntenmakers, Berenstein (l.) en Burgering.

Na nog een geweldige knal van Quiermo Dumay vanaf zo’n dikke twintig meter, die zomaar in de kruising leek te belanden, gezien vanaf de zittribune, maar waar weer De Vries een stokje voor stak, hoefde collega Ruben van Kouwen pas elf minuten voor tijd echt voor de eerste keer in actie te komen in het tweede bedrijf. Het inzetje was een makkelijke prooi voor de debutant. Dit geeft gelijk het eenrichtingsverkeer aan zoals dat zich ontspon in de tweede helft.
Ter Leede kon niet meer, en daarom kon G.V.V.V. de wedstrijd zakelijk uitspelen. Toch besloot Berenstein om met zijn tweede treffer de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Op aangeven van Byron Burgering wist de speler beheerst binnen te schieten en de eindstand op 5-3 te bepalen. Daarmee had G.V.V.V. zichzelf na een goede tweede helft beloond met de volledige buit van drie punten.

Na afloop werd er in het businesshome door G.V.V.V. in de persoon van technisch manager Rob de Boer nog officieel afscheid genomen van Niek Oosterlee, want daar was het in maart 2020 door de Covid-19 maatregelen nog nooit van gekomen. Er waren warme woorden, veel applaus, spreekkoren met Niekie bedankt, bloemen en een fles drank voor de huidig trainer van Ter Leede, die op zijn beurt zijn bijna drie jaar in Veenendaal omschreef als fantastisch en een nooit te vergeten tijd, met allen die de blauwen liefhebben. Zijn slotwoord voordat hij hoognodig met de bus mee terug moest naar Sassenheim, zeggen alles.
” Als ik met Ter Leede dan toch moet verliezen, dan het liefst van G.V.V.V.”  

Volgende week zaterdag gaat G.V.V.V. het opnemen tegen Excelsior ’31. De uitwedstrijd op sportpark De Koerbelt in Rijssen zal om 14.30 uur aanvangen.


G.V.V.V. – Ter Leede 5-3 (2-3)

Scoreverloop: 3. Melvin van Stijn 0-1, 7. Byron Burgering 1-1, 11. Steven Wajer 1-2, 26. Dirk Hoekstra 1-3, 41, Genrich Sillé 2-3, 67. Anthony Berenstein 3-3, 74. Byron Burgering 4-3 (strafschop), 79. Anthony Berenstein 5-3.

Opstellingen G.V.V.V. : Ruben van Kouwen, Taoufik Adnane ©, Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes, Quiermo Dumay (80. Maikel Epskamp), Barry Maguire, Mart de Jong (46. Danny de Leeuw), Quincy Veenhof (64. Jordi Bitter), Genrich Sillé (46. Anthony Berenstein), Ilias Latif (46. Justin Spies) Byron Burgering.

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dennis Abbink, Dirk Hoekstra, Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal ©, Steven Wajer (80. Benjamin van Aken), Marc de Kruijs (80. Oscar Minnaard), Mike van den Steenhoven, Melvin van Stijn, Wesley Goeman (83. Martijn Youri Wooter), Luc de Kruijs (80. Stijn van Biezen).

Gele kaart: 73. Melvin van Stijn (Ter Leede)
Rode kaart (2x geel): 18 en 74: Mike van den Steenhoven

Scheidsrechter: S. Dröge (Zuidlaren)
Toeschouwers: 650

Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn / Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

 

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer