G.V.V.V. overtuigt in laatste oefenduel

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen overtuigend geëindigd. Op sportpark De Westmaat werd gastheer Spakenburg met 2-5 verslagen. 

Snelle voorsprong

De ploeg van trainer Gery Vink begon goed aan de wedstrijd en beloonde zichzelf al na zeven minuten door een treffer van Mart de Jong op aangeven van Byron Burgering die vanaf de linkerkant naar binnen was gesneden. Aan de overzijde op de vleugel liet Genrich Sillé zich geregeld gelden met mooie individuele acties, maar de jonge nieuweling was ook nooit te beroerd om zijn verdedigende werk te verrichten zo bleek in het verdere verloop van het ‘blauwe’ onderonsje. Een van die passeeracties en de daaruit volgende voorzet gaf Ilias Latif na een kleine twintig minuten spelen de kans om de voorsprong uit te breiden. Op de afwerking van de spits viel niets aan te merken, maar een ‘stretch’ van doelman Dion Vlak voorkwam de 0-2. Ook Joeri Potjes stuitte niet veel later met een goed gerichte kopbal na een hoekschop op diezelfde Spakenburgse goalie. Maar toen had de ploeg van de nieuwe trainer Patrick Loenen al het initiatief overgenomen van G.V.V.V., want het goede veldspel kon alleen gedurende de eerste twintig minuten worden volgehouden.

Achterstand

Nadat eerst Jan Schimmel zo’n zelfde kunstje deed als collega Vlak op een kopbal van Floris van der Linden en daarna niet hoefde in te grijpen omdat de topscorer van Spakenburg van het vorig seizoen te hoog mikte, beide op aangeven van de Spakenburg toch trouw gebleven Vince Gino Dekker, was het na ruim een half uur spelen toch raak voor de gastheren. Balverlies bij een counter van G.V.V.V. leidde de gelijkmaker in. Een diepe bal vanaf de eigen helft bereikte Vink jr. die de opgerukte laatste linie van de Veenendalers te snel af was, ondanks de ingezette inhaalmanoeuvre van Maikel Epskamp. Alleen voor goalie Schimmel maakte Wilmilio Vink geen fout en rondde bekwaam af.  Papa Gery Vink zag dat waarschijnlijk met gemengde gevoelens aan, een mooi doelpunt van zoonlief, maar ook de gelijkmaker tegen zijn ploeg. Spakenburg bleef druk zetten en zag dat G.V.V.V. er nauwelijks meer onderuit kon voetballen. Een fraaie solo van Dekker kon nog op het laatste moment worden geblokt door Potjes, maar drie minuten later, net voor de thee, kwamen de gastheren toch op voorsprong. Een vrije trap veroorzaakt door Mart de Jong stuitte vanuit de muur voor de voeten van Vink, die wegdraaide en vanaf de achterlijn een panklare voorzet afleverde in het vijfmetergebied. Een kolfje naar de hand van Van der Linden die van dichtbij geen moeite had op zijn team op voorsprong te zetten. De 2-1 was bijna ook meteen de ruststand.

Quincy Veenhof, tussen Barry Maguire (8) en Byron Burgering in en Danny de Leeuw (l.) na zijn gelijkmaker.

Op dezelfde voet verder

Met Danny de Leeuw, Quincy Veenhof en Ruben van Kouwen – deze doelman kreeg een nieuwe kans om een contract af te dwingen bij de selectie – voor Justin Spies Ilias Latif en Jan Schimmel werd het spelbeeld niet gewijzigd. Spakenburg bleef de aanval zoeken en moesten de bezoekers terug uit. Invaller goalie Van Kouwen kon zich in het eerste kwartier tweemaal onderscheiden met twee uiterst fraaie reddingen beide geregisseerd door het duo Dekker (assistgever) en Van der Linden (afwerker) die aan Spakenburgse lieten zien dat zij niet voor niets vorig seizoen in de Jack’s League de koningen waren op hun specialiteit. Ook invaller Robin Eindhoven was nog dicht bij het vergroten van de voorsprong, maar hij zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen.

Een op een

Na dik een uur spelen verdween de Spakenburgse druk en leek het er ook op dat G.V.V.V. veel fitter was en nu gemakkelijk haar eigen spelletje kon spelen. Kort daarvoor was de gelijkmaker al gevallen. Goed doorzetten van vleugelverdediger Quiermo Dumay op de vijandelijke helft leverde een hoekschop op. De mentor van de ploeg, Barry Maguire, die weer regelmatig met slimme passjes strooide en vaak ook de man is voor de spelhervattingen belastte zich hiermee. Zijn indraaiende corner werd door Quincy Veenhof op waarde geschat en van dichtbij binnengekopt (2-2). De Edenaar, die overkwam van DVS ’33, maakte zich daarmee al een klein beetje onsterfelijk bij de ‘blauwe’ aanhang, want het was zijn derde treffer in het derde oefenduel. Veenhof loopt dus één op één, voor een auto zeer ongunstig, maar voor een voetballer een extra ster achter de beoordeling.

Genrich Sillé is Masies Artien te snel af.

Zeer effectief

Het werd allemaal nog mooier. Het door- en weer inwisselen van diverse spelers door coach Vink bracht G.V.V.V. totaal niet van de leg, sterker nog het initiatief werd weer in handen genomen. Eerst was het Mats Grotenbreg, die weer zijn eerste minuten mocht maken, die een vrije trap van Maguire bij de tweede paal net voorlangs kopte, maar twee minuten later deed voormalig Spakenburg speler Jordi Bitter voor hoe dat wel moest tegen zijn oude ploeg.
Genrich Sillé had het weer eens op zijn heupen en de watervlugge vleugelflitser, die al een paar eerder alleen met onreglementaire middelen kan worden gestopt, ondervond de hardheid van Van Lopik. Het leverde de back een (donker)gele prent van scheidsrechter Bronsvoort op, en uiteraard de free-kick tegen. Weer was het Maguire die het speeltuig voor slingerde waarop de inlopende Bitter feilloos in de verre hoek raak kopte (2-3).

Kers op de taart

De kers op de al heerlijke taart werd gezet in de laatste tien minuten en ook nog eens op identieke wijze. Twee dieptepasses van respectievelijk Ezra Hoogenboom, die in het centrum van de defensie een echte aanwinst is, en Justin Spies, brachten de weer ingevallen Ilias Latif in scoringspositie. En daarin toonde de van Alphense Boys overgekomen spits, waar hij in 23 duels 27 treffers scoorde, ook bij zijn nieuwe ploeg zijn doelgerichtheid. Weifelend optreden van de ‘vijandelijke’ doelman Vlak en zijn helpers in de laatste linie, werden door Latif tweemaal afgestraft waardoor de eindstand uitkwam op 2-5. Daarmee evenaarde Ilias Latif Quincy Veenhof, want ook hij heeft nu drie treffers achter zijn naam staan en verdient daarmee ook een ster.

De generale repetitie voor de start van de competitie op 20 augustus lijkt dus geslaagd, maar daarin zal het dus echt moeten gebeuren tegen de ploeg voormalig trainer Niek Oosterlee Ter Leede. Na nog enkele trainingsavonden en komende zaterdagmiddag een teambuildings uitje zullen we gaan zien of de ruime voldoende in de voorbereiding een vervolg krijgt. Aanvang van G.V.V.V. – Ter Leede is 14.30 uur.


SV Spakenburg – G.V.V.V. 2-5 (2-1)  

Scoreverloop: 6. Mart de Jong 0-1, 32. Wilmilio Vink 1-1, 43. Floris van der Linden 2-1, 59. Quincy Veenhof 2-2, 71. Jordi Bitter 2-3, 82. Ilias Latif 2-4, Ilias Latif 2-5.

Basis opstelling SV Spakenburg: Dion Vlak, Masies Artien, Dwayne Green, Nick Verhagen, Vincent Volkert, Youri Koelewijn, Hero van Lopik, Mark Veenhoven, Wilmilio Vink, Vince Gino Dekker, Floris van der Linden.

Opstelling G.V.V.V. : Jan Schimmel (46. Ruben van Kouwen), Quiermo Dumay, Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes, Maikel Epskamp (63. Mats Grotenbreg), Justin Spies (46 Danny de Leeuw), Mart de Jong (73. Justin Spies), Barry Maguire, Genrich Sillé (63 Jordi Bitter), Ilias Latif (46. Quincy Veenhof), Byron Burgering (77. Ilias Latif).

Coach Gery Vink wisselde nog een paar keer door met o.a. Justin Spies, Mart de Jong en Genrich Sillé maar die waren niet bij te houden door uw scribent.

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort
Toeschouwers: 250

Tekst: Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer