G.V.V.V. speelt verdienstelijk gelijk tegen De Treffers

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft in de tweede wedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen De Treffers. Op het eigen sportpark kwamen de blauwhemden twee keer terug van een achterstand: 2-2.

Met redelijk wat afwezigen, moest trainer Gery Vink in zijn tweede wedstrijd van de oefencampagne wat schuiven met zijn beschikbare selectiespelers. Quiermo Dumay startte als linksback, terwijl Justin Spies weer als rechtsback mocht aantreden. Toch was het ook in deze situatie voor de oefenmeester geen uitdaging, gezien zijn kwalitatief brede selectie.

De pijlsnelle Genrich Sillé is doelman Kornelis te snel af, maar ziet daarna dat zijn inzet op de lijn wordt gekeerd door Van de Berg.

G.V.V.V. begon sterk voor het oog van zo’n dikke driehonderd toeschouwers. Genrich Sillé werd prachtig de diepte ingestuurd, schudde op snelheid zijn tegenstanders af, maar werd door goalie Niels Kornelis uit balans gebracht. Toch hield de snelle buitenspeler balbezit en probeerde hij in alsnog de score te openen. Helaas had centrale verdediger Gino van de Berg dat in de smiezen en kon hij ternauwernood op de doellijn redding brengen. Een hoekschop was het enige dat over bleef van de doelrijpe kans.

Aandringen

Kort daarna drong G.V.V.V. opnieuw aan, toen ditmaal Barry Maguire, Ilias Latif met een goede bal de diepte in stuurde. De spits wilde vanaf de linkerflank zijn medespelers bedienen met een voorzet, maar zag in de doelmond zijn bal weggewerkt worden door de Groesbeekse defensie. Niet veel later gebeurde dat nog een keer toen Maguire Byron Burgering vond met een fraaie steekpass door het hart van de defensie van onze gasten. Ook nu kon de enorme kans niet worden verzilverd omdat sluitpost Kornelis zeer goed oplette en een fractie eerder bij de bal was dan Burgering. De eerste noemenswaardige mogelijkheid voor de bezoekers viel na negen minuten te noteren. Willem den Dekker probeerde het met een schot uit de draai, maar richtte recht op doelman Jan Schimmel die eenvoudig kon klemmen. Nadien werd Ilias Latif onreglementair gestopt op de punt van ‘the box’. De vrije trap van Burgering ging wel richting de tweede paal, maar was te ver en te hoog gericht. Op deze wijze waren de eerste 25 minuten duidelijk voor de thuisploeg, maar bleek dit aandringen niet vol te houden voor het team van coach Gery Vink in het eerste bedrijf.

Een artistieke omhaal van Quincy Veenhof.

Want na de ingelaste drinkpauze door referee Sanders, pakte de tweededivisionist het initiatief en moest G.V.V.V. terug op eigen helft.

Beste kansen, toch deksel op de neus

De Treffers liet na 34 minuten spelen pas voor het eerst wat noteren. Het was direct een grote mogelijkheid. Opnieuw kwam Willem den Dekker, die is overgekomen van VV Gemert, in scoringspositie. Op korte afstand van het doel kon hij uithalen, maar doelman Jan Schimmel was ook nu een sta in de weg voor de speler van De Treffers. Schimmel kon niet klemmen, maar zag Justin Spies dichtbij hem staan die de bal uiteindelijk het strafschopgebied uitwerkte. Doordat de defensie van de Veenendalers telkens zeer kort op hun tegenstanders stonden en daarbij zeer alert reageerden op pogingen tot schieten en/of het geven van passes kon de ploeg van kersverse nieuwe trainer Lee-Roy Echteld het veroverde veldoverwicht niet omzetten in meer mogelijkheden, laat staan echte kansen.

Doelman Jan Schimmel in actie, Thomassen (12) en nieuwkomer Bouyaghlafen (27) kijken toe.

Ondanks de druk was het toch G.V.V.V. dat de beste kansen had om de score te openen via de counter. Eerst werd de uitbraak, van wie anders dan Byron Burgering, die op weg was naar het vijandelijke doel door middel van een forse overtreding van Rick Wouters net over de middellijn gestuit. In een competitiewedstrijd zou dit het neerhalen van een doorgebroken speler betekenen, en dus een rode kaart voor Wouters moeten zijn. Fluitist Sanders was vriendschappelijk, in dit onder dezelfde noemer te vatten potje, en hield het bij geel.
Drie minuten voor de thee leek G.V.V.V. toch op voorsprong te komen, nadat Barry Maguire vanuit een hoekschop de bal bij de eerste paal, in een zeer onoverzichtelijke situatie, over de doellijn had afgeleverd. Maar via de stuit en de paal pakte Kornelis alsnog de het speeltuig in zijn veilige handen. Er werd uitvoerig geappelleerd dat de bal over de lijn was geweest, maar de arbitrage was het daar niet mee eens (het was ook zeer moeilijk te beoordelen dat moet grif worden toegegeven, maar de gemaakte beelden schijnen het ongelijk van de referee aan te tonen) en dus bleef het 0-0. Maar dat werd niet de ruststand. Want vlak daarna lukte het De Treffers wel om te scoren. Door halfslachtig wegwerken van meerdere G.V.V.V.-ers  in het zestienmetergebied was het uiteindelijk Quiermo Dumay die volledig over de bal heen maaide, waarna het voor Coen Maertzdorf een koud kunstje was om de bal via de onderkant tegen de touwen te werken: 0-1. Het was gelijk de ruststand.

Wijzigingen

Trainer Gery Vink had in de rust twee wijzigingen doorgevoerd. Doelman Jan Schimmel bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door proefspeler Ruben van Kouwen (laatst actief voor MVV), die mogelijk het gat wat is ontstaan door de voorlopige uitschakeling van Jan van Willige kan gaan invullen. Ook Justin Spies werd gewisseld, zijn vervanger als rechtsback was Maikel Epskamp.

Met de knie werkt Quincy Veenhof de 1-1 binnen.

Na de thee was het eerste wapenfeit voor de bezoekers uit Groesbeek. Bouyaghlafen slalomde door de blauwe defensie en passte op spits Thomassen. Zijn prima geplaatste schot belandde tegen de lat. En dus had invaller keeper Kouwen alle geluk van de wereld dat hij niet al na vijf minuten speeltijd moest vissen.
Slecht een minuut later galmde de goaltune al over het sportpark. Byron Burgering snelde met een rush langs de zijlijn en daarna volgde een uitstekende voorzet vanaf achterlijn op Quincy Veenhof bij de tweede paal. De lange middenvelder hoefde de bal eigenlijk alleen nog maar binnen te lopen en deed dit foutloos met de knie, waarmee hij zorgde voor de 1-1 en zijn tweede treffer van de voorbereiding. Zo’n zelfde actie van Burgering langs de zijlijn, nu door hem zelf afgerond, belandde vier minuten later in het zijnet.

Opnieuw op achterstand

Zestig seconden later kwam De Treffers toch alweer snel op voorsprong. Met een goede uitgespeelde aanval was het aanvoerder Ricardo Ippel die door het hart van de defensie Willem den Dekker met een steekpass bediende, die zijn twee kansen uit de eerste helft nu wel verzilverde met een treffer. Buiten bereik van Van Kouwen zette hij de 1-2 op het scorebord.

De veelal (te) overijverige Genrich Sillé gaat het feestje vieren met Byron Burgering nadat die vanaf de elfmeterstip de 2-2 heeft gemaakt.

Het veldspel van captain Ippel c.s. bleef eigenlijk in de gehele tweede helft beter verzorgd dan dat van G.V.V.V. Waar de thuisploeg met een zekere regelmaat slordig omging met het balbezit was De Treffers veel balvaster, alleen een beslissende eind- steekpass of voorzet ontbrak om voor echt gevaar te zorgen. De ploeg van Vink moest het hebben van uitbraken, maar door het ‘hoog’ neerzetten van de laatste linie klapte de buitenspelval regelmatig succesvol open.
Alles bij elkaar over de negentig minuten trapte G.V.V.V. daar zeker wel een keer of acht in, en geen enkele beslissing van de beide linesmannen Scholten en Gronouwe was discutabel. Dat is wel een flink puntje van aandacht voor spelers en staf.
Om de opgelopen achterstand goed te maken zetten de blauwhemden in de laatste fase van de wedstrijd wat meer aan en dat leidde elf minuten voor tijd tot een vrije trap. Na een overtreding op Quincy Veenhof, net buiten de zestien, mocht Barry Maguire aanleggen. Zijn schot leek door de muur te vliegen, maar Jordy Thomassen draaide naar het speeltuig toe en stak daarbij ook nog zijn elleboog uit waarna de arbiter – hij had vooraf nog gewaarschuwd – resoluut naar de stip wees en ook een gele kaart over had voor de meeverdedigende aanvaller. Byron Burgering was foutloos vanaf de stip en schoot hard en laag de 2-2 binnen.
Na weer slordig balverlies op het middenveld, en daardoor een overtreding op een meter of twintig van het doel, kwam de laatste mogelijkheid tot scoren op naam van De Treffers. Rick Wouters die zich al vaker had getoond bij het nemen standaardsituaties mikte te hoog en daardoor bleef de gelijke stand op het scorebord staan.

Prima weergave

Het bleek de eindstand, die een prima weergave gaf van deze wedstrijd. De Treffers voetballend beter, G.V.V.V. de meeste kansen c.q. mogelijkheden. Beide ploegen vermaakten met vlagen het publiek en dus was er na afloop tevredenheid over het vertoonde spel van de blauwhemden.
Dinsdagavond wacht de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Om 20.00 uur spelen wij op bezoek bij Spakenburg.


G.V.V.V. – De Treffers 2-2 (0-1)

Scoreverloop: 45. Coen Maertzdorf 0-1, 51. Quincy Veenhof 1-1, 56. Willem den Dekker 1-2, 79. Byron Burgering 2-2 (strafschop).

Gele kaarten: 38. Rick Wouters, 78. Jordy Thomassen (De Treffers).

Opstelling G.V.V.V. : Jan Schimmel (46. Ruben van Kouwen), Ezra Hoogenboom, Barry Maguire, Ilias Latif (69. Mart de Jong), Quincy Veenhof, Genrich Sillé, Danny de Leeuw (69. Justin Spies), Byron Burgering, Joeri Potjes © (71. Taoufik Adnane ©), Justin Spies (46. Maikel Epskamp), Quiermo Dumay.

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis, Rick Wouters, Gino van de Berg (77. Timo Boomkens), Ricardo Ippel ©, (69. Daan van Hees), Coen Maertzdorf (69. Kevin Toppenberg), Robin Janssen (64. Niels Fleuren), Willem den Dekker (63. Ifra Sow), Jordy Thomassen, Brian Campman (77. Mathijs van Nispen), Tjeu Langeveld (63. Bart Ebbens), Oussama Bouyaghlafen (74. Gavin Vlijter).

Scheidsrechter: Jesper Sanders
Toeschouwers: 350

Fotografie: © Stefan Koops

 

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer