Hoogenboom stelt doel: ‘Denk dat dat moet lukken’

  • Het eerste

Ezra Hoogenboom maakte na twaalf jaar bij een betaald voetbalorganisatie deze zomer de stap naar de amateurs. Bij G.V.V.V. zit de verdediger met de dag beter op zijn plaats.

“Ik heb het erg goed naar mijn zin bij G.V.V.V.”, reageert Hoogenboom na afloop van de wedstrijd tegen De Treffers. “Het niveau is goed, ik voel mij met de dag beter en ik heb veel zin om met dit team wedstrijden te gaan winnen.”

De 21-jarige verdediger moest na vele jaren bij Feyenoord en Almere City FC natuurlijk even wennen aan de omschakeling. Naar eigen zeggen gaat hem dat goed af en voelt hij zich snel op zijn plaats bij de formatie van Gery Vink.

‘Dat vind ik fijn’

“Het was allemaal even anders. Normaal trainde ik elke dag, soms zelfs twee keer op een dag. Het drie keer trainen in de avonden went snel voor mij. Ook is het even wennen aan de spelers om mij heen, maar dat gaat steeds beter.” Qua niveau merkt Hoogenboom nagenoeg geen verschil. “Dat vind ik fijn, omdat ik er dan veel van leer. Zowel op de training als in de wedstrijden.”

Met de start van de nieuwe competitie in aantocht, staat Hoogenboom te popelen om te beginnen. “Mijn ambitie is in eerste instantie om mijzelf te verbeteren en mijzelf in de kijker te gaan spelen. Natuurlijk wil ik ook kampioen worden met dit team. Ik denk dat dit moet lukken.”

Plezier

Met die doelstelling mag het voor hem snel 20 augustus zijn. “Ik heb zin om lekker veel wedstrijden te spelen, plezier te hebben en veel wedstrijden te gaan winnen.”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer