IN MEMORIAM // GERRIT VAN DE LAGEMAAT + rouwkaart

  • De club

Vanmorgen kwam het droevige bericht dat ons lid van verdienste, Gerrit van de Lagemaat, op 84-jarige leeftijd is overleden. Gerrit zou in september vijfentachtig jaar zijn geworden. Alhoewel hij al enige tijd niet meer op ons sportpark te zien was, kwam zijn overlijden toch als een zeer onaangename verrassing. Voorafgaande aan de eerste thuiscompetitiewedstrijd tegen Ter Leede werd een minuut stilte in acht genomen.

Gerrit (Gert) van de Lagemaat was vanaf 1963 lid van onze vereniging en heeft door tal van functies zijn steentje bijgedragen in de ontwikkeling van G.V.V.V. In hem verliezen we een aimabel mens en meer dan zeer betrokken lid.

Het begon allemaal als toeschouwer van de wedstrijden van het eerste elftal. De toenmalige redactie van het clubblad kreeg op een gegeven moment een ingezonden brief, waarin Gerrit verzocht de aanvangstijd van de wedstrijd van het eerste elftal weer terug te draaien. Wat was het geval: de thuiswedstrijden begonnen dat seizoen in plaats van om vier uur ’s middags nu om half drie. Aangezien Gert boer was en de koeien op een bepaalde tijd gemolken moesten worden kwam hem dit tijdstip niet goed uit. Helaas voor Gerrit werd het besluit niet teruggedraaid en moest hij een andere oplossing verzinnen.

Van redactielid tot bestuurslid

Het is onmogelijk om alle functies te benoemen die Gerrit heeft bekleed. Toch zullen we er een aantal in willekeurige volgorde noemen: Redactielid, scheidsrechter, masseur, steward, lid van de onderhoudsploeg, lid van diverse besturen (jeugd, senioren en algemeen bestuur). Maar ook deelnemer aan de playback show (als Nico Haak); en begeleider en organisator van de jaarlijkse wedstrijd tussen oud G.V.V.V. en oud DOVO op Koninginnedag. En, niet te vergeten, een zeer enthousiast en fanatiek lid van de vrijdagse trimclub.
Voor al deze inspanningen als vrijwilliger bij onze club werd hij dan ook geheel terecht benoemd tot lid van verdienste.

Ook buiten onze vereniging was Gerrit zeer maatschappelijk betrokken. Onder andere bij de Stichting Buitenzorg in Veenendaal, die zorgt dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen in onze samenleving.
Voor al deze vrijwillige maatschappelijke bijdragen kreeg Van de Lagemaat een aantal jaren geleden uit naam van de Koning een onderscheiding.

Namens alle G.V.V.V.-ers willen wij de Familie Van de Lagemaat (zijn vrouw Grada, kinderen en kleinkinderen) en alle verdere nabestaanden van harte condoleren met dit grote verlies. Wij wensen hen veel sterkte toe bij het definitief afscheid nemen van hun geliefde.

In de kopfoto bij dit in memoriam ziet u Gerrit van de Lagemaat bij de spelerstunnel op het hoofdveld, waar hij de laatste tijd als steward te zien was.

Zodra er meer bekend is over de uitvaart zullen we dat via dit kanaal aan u laten weten.

Senioren Bestuur van 2005: v.l.n.r. Henk Bruijs / Gerrit van de Lagemaat Voorzitter / Wedstrijd Secretaris Jan Huizeling

 

De rouwkaart van Gerrit van de Lagemaat kunt u bekijken door hier te klikken.

Ander nieuws

Afscheid scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek

De club | 15 juni 2024
Lees meer

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 11 juni 2024
Lees meer

Dat knapt op: wie komt helpen bij de grote schoonmaak?

De club | 04 juni 2024
Lees meer