Van Kouwen opgelucht: ‘Ik eis meer van mezelf’

  • In de media

Ruben van Kouwen haalde zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Ter Leede opgelucht adem. De sluitpost ging vroeg in de fout, maar zag zijn ploeg in de tweede helft orde op zaken stellen. “Kon wel door de grond zakken.”

Terwijl de laatste supporters nog hun plekje langs het veld zochten, had Ter Leede al voor de eerste keer van de middag gescoord. Na twee minuten om precies te zijn. Een terugspeelbal werd te traag verwerkt, waardoor Melvin van Stijn dankbaar gebruik maakte van de mogelijkheid. “Een verschrikkelijk moment. Ik kon wel door de grond zakken.”

“Kijk, ik ben naar G.V.V.V. gekomen om me bij een betaalde club in de kijker te spelen. Nou, dan moet je niet zo beginnen als ik deed. Gelukkig dat mijn blunder ons niet fataal werd en we ons in de tweede helft herstelden. Anders had ik een zeer slecht weekend gehad”, vertelde een opgeluchte Van Kouwen bij De Gelderlander.

‘Laatste keer dat zoiets gebeurt’

Door de blessure van Van Willige werd Van Kouwen als laatste versterking aan de selectie toegevoegd: “Over mijn eerste optreden ben ik niet tevreden, dat kan ik ook niet zijn. Ik eis meer van mezelf. Maar ik verzeker je dat het de eerste en de laatste keer is dat zoiets gebeurt.”

“Hetzelfde geldt waarschijnlijk ook voor een aantal anderen over hun prestatie in de eerste helft. Na rust hebben we de zaken rechtgetrokken”, zei Van Kouwen. “Toen speelden we zoals in de voorbereiding, waarin alles goed ging.”

Interview: De Gelderlander/Eit Hendriks
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer