‘Aan het broodje gezond geef ik altijd mijn eigen twist’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Anja Lorié. De 59-jarige staat op zaterdagmiddag in de keuken.

Negen maanden geleden werd Anja door Wim de Kleuver gevraagd om in de keuken te komen helpen. “Wim organiseert één keer per twee weken het klaverjassen in de kantine van G.V.V.V. Mijn man en ik doen daar aan mee. Wim vertelde dat ze mensen zochten in de keuken op zaterdag. Ik ben toen gaan helpen.”

Gezelligheid

Lorié werd gelijk opgenomen in de groep. “Het is een leuke sfeer. Alles is lekker informeel en heel gemoedelijk.” Op zaterdag staan ze met een hechte groep in de keuken en is het flink doorwerken. “Om 12 uur begin ik en dan gaan we door tot 18 uur. We beginnen met het serveren van de lunch voor het eerste. Later helpen we de supporters aan hun eten. Het leukste vind ik om een broodje gezond te maken. Ik geef er mijn eigen twist aan. Het broodje moet lekker zijn, maar er ook mooi uitzien.”

Soms helpt Anja Lorié in de avond als het eerste elftal een thuiswedstrijd speelt. Veel van de wedstrijd ziet ze niet, maar het is volgens haar bij avondwedstrijden wel rustiger in de keuken. “Om half drie hebben mensen trek, maar als we in de avond spelen, hebben de mensen al een warme maaltijd achter de kiezen. Dat merk je aan de hoeveelheid klanten.”

Extra aanwas

De gemiddelde leeftijd van het keukenpersoneel is aan de hoge kant en daarom zou Anja er leuke collega’s bij willen hebben. “We kunnen alle mensen goed gebruiken in de keuken. Vrouwen met de naam Anja schijnen het best in de keuken te zijn, want daar hebben we er drie van. Natuurlijk zijn ook andere mensen welkom,“ eindigt Anja Lorié met een glimlach.

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer