G.V.V.V. JO17-2 schenkt overwinning aan zieke ploeggenoot

• Wedstrijdverslagen

Zaterdag 24 september 2022 was onze gast Musketiers JO17-1, die zijn vorige wedstrijd had verloren tegen AFC Quick met 2-5. In de kleedkamer hadden we als team afgesproken de tegenstander serieus te nemen en respect te tonen.

De wedstrijd begon om 10.00 uur en de jongens gingen er gelijk vol tegenaan. Er waren hier en daar wat kansen die helaas niet afgemaakt konden worden… tot minuut 18 van de eerste helft.
Yasin kwam goed in actie, baande zich een weg door de verdediging en schoot recht in de hoek: 1-0 voorsprong.
Hierna bleven de jongens scherp, maar dit leverde ons helaas geen doelpunt op en dus gingen we de kleedkamer in met die 1-0 voorsprong. We hadden een aantal dingen besproken en gingen terug het veld op.

Kort na de aftrap van de tweede helft kwam Luc met een prachtige beweging en scoorde hij de 2-0. De boys bleven volop gaan en jaja, daar is hij weer: Luc bezorgt ons een 3-0 voorsprong.
Kort hierna gingen we wisselen, Yasin eruit en Rayan erin. Eventjes ging het niet goed.

De jongens lieten te veel ruimte vrij op het middenveld, waardoor de tegenstander kansen kreeg om van afstand te schieten. Dit was succesvol, en leverde twee tegendoelpunten op (3-2). Deze treffers vielen als een bom voor ons, maar dit motiveerde het team juist om nog scherper te gaan voetballen.

Vol energie gingen ze er weer voor, en dit leverde ons de 4-2 voorsprong, gescoord door niemand minder dan Luc, die daarmee een (valse) hattrick achter zijn naam mocht zetten.
Niet veel later na die goal kwam ook Collin in actie en scoorde het vijfde doelpunt en daarmee was de wedstrijd beslist (5-2).
Dit was een geweldige overwinning voor het team, en deze hebben we ook cadeau mogen geven aan onze topper Ishaq, die momenteel in het ziekenhuis ligt.

Tekst: Farid Enwiya (trainer).