G.V.V.V. O23 met volle winst bovenaan

• Senioren

De O23, een nieuw team binnen G.V.V.V. dit seizoen, speelt in de 4e Divisie onder de bezielende leiding van Anass Lakhal. Vorig weekend werd, de toen koploper, Seastum met 2-0 verslagen en deze zaterdag wordt de nummer twee ontvangen.

CJVV O23 uit Amersfoort is de nummer twee van de ranglijst. Dat zij in het geel spelen en de keeper van G.V.V.V. de zelfde kleur draagt wordt na een korte discussie verder gelaten voor wat het is.

In het eerste kwartier na de aftrap is het tempo redelijk hoog, en zijn er twee schoten vermeldenswaardig op de doel van de gasten, waarvan één vrije trap die Younes net naast het doel trapt.
Echt hele grote kansen komen er niet van beide kanten, G.V.V.V. lijkt net iets gevaarlijker, totdat na de mislukte pogingen van de blauwe verdediging om de bal weg te werken, de aanvaller van CJVV alleen op Damian af gaat. Een attente redding van de keeper van de Blauwen voorkomt zo de 0-1.

Rommelige eerste helft

De aannames zijn niet altijd even zuiver, er wordt regelmatig slordig met de bal omgegaan en de O23 heeft moeite om de organisatie binnen het spel te vinden. De tegenstander blijkt echter ook niet in staat om het spel over te nemen en van deze manco’s te profiteren, hoewel ze regelmatig in de buurt van het doel van G.V.V.V. weten te komen.
Aan het eind van de eerste helft, creëert G.V.V.V. wat belangrijkere kansen, maar is de afwerking zodanig, dat dit geen al te groot gevaar oplevert voor de keeper van CJVV O23. De scheidsrechter fluit (te) vaak voor allerlei kleine vergrijpen, waardoor het spel regelmatig wordt stilgelegd. De tussenstand is 0-0, als de teams even een droog moment gaan opzoeken in de kleedkamers.

Meer bezieling

In de rust moet Anass duidelijk hebben aangegeven niet tevreden te zijn over het spel van zijn team. G.V.V.V. komt met meer bezieling uit de kleedkamer en er wordt duidelijk meer druk gezet op de tegenstander. Na 10 minuten wordt een goed opgezette aanval beloond met een doelpunt: spits Mahdi staat op de goede plek en schuift de bal achter de keeper van CJVV: 1-0.

Vlak na de eerste wissel wordt door G.V.V.V. de score verdubbeld. Deze keer weet Samba, na een paar omzeilende bewegingen, de bal opnieuw laag in het net te schuiven: 2-0.
De dubbele achterstand is niet het teken voor CJVV om verder geen actie meer te ondernemen, er volgt zowaar een korte opleving, waarin bijna de aansluitende treffer uit voortkomt.
G.V.V.V. staat steviger in het spel en door op het middenveld druk te zetten en de ruimtes klein te houden, wordt regelmatig de bal veroverd en de aanval gezocht. Met 2x een dubbele wissel, krijgen alle beschikbare wisselspelers ook speeltijd.

Overwinning niet meer in gevaar

De wedstrijd levert nog wat kansen op, maar de winst komt verder niet echt meer in gevaar.

Na 4 wedstrijden staat de O23 trots (alleen) bovenaan met 12 punten.
Ze liggen dus mooi op schema voor het einddoel….!

Tekst: Nadia Berton