VR1 gaat door in de beker

  • Senioren

Op zaterdag 17 september werd de derde wedstrijd voor de districtsbeker gespeeld tegen Delta Sports ‘95 uit Houten. Na een eerste wedstrijd verloren te hebben tegen Vriendenschaar (3-0) en gewonnen tegen DOVO (2-0), moest deze wedstrijd in winst worden omgezet om door te gaan in deze bekercompetitie. Dat lukte want de 1-2 winst kwamen de VR 1 terug in Veenendaal.

We reisden door omstandigheden met een hele smalle selectie af naar Houten. In de rust stonden we met 0-1 voor maar, we waren met zijn allen niet heel tevreden met het vertoonde spel en het vele onnodige balverlies.

Na de nodige instructies tijdens de rust ging het de tweede helft beter. De tegenstander heeft uiteindelijk een zeer beperkt aantal echte kansen gehad en wij hebben verdedigd met een middenblok waardoor er bij het veroveren van de bal ruimte ontstond achter hun restverdediging.

Hierdoor kregen we een aantal zeer goede kansen op basis van counters. Door een van deze counters werd er wederom gescoord bij een 1-1 stand en stonden we 20 minuten voor het einde met 1-2 voor.
De tegenstander ging vervolgens 1 op 1 spelen achterin met voorin een extra speler. Onze leeuwinnen in de verdediging hebben vervolgens uitstekend werk verricht achterin en niks weggeven.

Ondanks dat het niet de allermooiste wedstrijd was, waren we achteraf zeer tevreden over de inzet. Er paste dan ook maar een woord in de nabespreking en dat was: respect.
Kei- en keihard gewerkt, en daar begint met mee.

Op naar de eerste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen DVS ‘33 uit Ermelo.

De doelpuntenmakers waren: Birgit en Annemieke.

Tekst: Yannis Dontis (trainer).

Kopfoto: Is van vorig seizoen toen de G.V.V.V. VR1 de periodetitel veroverde.

Ander nieuws

G.V.V.V. O23 weer een stapje hoger op de voetballadder

Senioren | 28 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. O23-2 kampioen ondanks nederlaag in derby

Senioren | 12 mei 2024
Lees meer

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer