G.V.V.V. bekert verder na late goal Veenhof

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Quincy Veenhof schoot zijn ploeg op knappe wijze naar de volgende ronde met een treffer in de laatste minuut: 1-0.

Trainer Gery Vink had voor het treffen in de tweede kwalificatieronde wat wijzigingen aangebracht in zijn basiself. Taoufik Adnane, Barry Maguire, Quincy Veenhof en Byron Burgering werden op de reservelijst gezet. Het leverde basisplaatsen op voor Mats Grotenbreg, Ilias Latif, Danny de Leeuw en Justin Spies. Tevens kon de oefenmeester voor het eerst beschikken over Tariq Dilrosun. De verdediger was vandaag speelgerechtigd verklaard door de KNVB voor de blauwen.

Mats Grotenbreg keerde terug na een langdurige schorsing, opgelopen in de nacompetitie.

Het waren de bezoekers die de bovenliggende partij waren qua balbezit maar daaruit niet gevaarlijk konden in een redelijk tamme openingsfase. De beide ploegen creëerden nagenoeg niets. De eerste noemenswaardige mogelijkheidje voor G.V.V.V. kwam na een solo over zestig meter van Mats Groterbreg, die na zijn zes wedstrijden durende schorsing weer speelgerechtigd was, en die opmars met een schot over. Diezelfde Grotenbreg ging even later bij een verdedigende actie in de fout, maar tot zijn geluk kon Biya daarvan niet profiteren. Ook een lange solo van collega verdediger Ezra Hoogenboom leverde niets op dan alleen een vrije trap doordat hij onreglementair werd gestuit. Ilias Latif schoot die vrije trap in de muur. Een voorzet van Anthony Beerenstein na een klein halfuur, werd door spits Latif naast gekopt waardoor voormalig clubicoon van G.V.V.V. goalie Johan Jansen niet on hoefde te grijpen, die bij Sparta Nijkerk in de basis mocht beginnen en daarmee zijn eerste officiële minuten mocht maken bij zijn nieuwe club.

Matige eerste helft

Sparta Nijkerk kreeg na ruim een halfuur ook wat kansjes, voornamelijk na een serie hoekschoppen maar tot drie keer toe werd een inzet van de bezoekende ploeg geblokt door een speler van G.V.V.V. Ook kopte Tyron Fonville over na een aardige actie op de achterlijn van de van Noordwijk overgekomen Thomas Reynaers. Het slotakkoord voor de thee was voor de thuisploeg. Anthony Berenstein bracht met een voorzet Justin Spies nog in gelegenheid om met het hoofd af te maken, maar de bal was net te hoog voor de middenvelder om ook daadwerkelijk af te drukken. Het bracht de ruststand op 0-0, na een matige eerste helft.

Genrich Sillé werd angstvallig in de gaten gehouden door de Spartanen.

Hoe anders kwam G.V.V.V. de tweede helft uit de kleedkamer. Gery Vink had liefst vier wijzigingen doorgevoerd en direct begon de thuisploeg met jagen op de voorsprong. De blauwhemden verkregen snel het meeste balbezit en begonnen de druk op te voeren op het doel van Johan Jansen. De eerste grote kans was voor Quincy Veenhof op aangeven van Byron Burgering, beide dus ingevallen. Maar Jansen had een prima reflex in huis en voorkwam daarmee een achterstand voor zijn ploeg. Na 57 minuten moest de oud G.V.V.V. doelman toch capituleren nadat Barry Maguire, ook ingevallen in na de rust, Quincy Veenhof had bediend die wel het net vond. Maar de vreugde werd teniet gedaan door een vlagsignaal van de assistent die buitenspel had geconstateerd. Na afloop waren velen het er over eens dat die beslissing zeer discutabel was.

Druk opgevoerd

In de periode daarna waren Quincy Veenhof, Genrich Sillé en Justin Spies dichtbij de steeds meer verdiende voorsprong, maar keer op keer was een gebrek aan scherpte de grootste reden dat het tien minuten voor tijd nog altijd 0-0 stond. Tussendoor schreeuwde alles wat Sparta lief heeft moord en brand toen Frank Heus diep werd weggestuurd en door Youri Potjes licht werd beroerd en daardoor niet kon afdrukken. Strafschop, strafschop werd uit het uitvak gebruld, maar de uitstekend leidende referee Visser wilde er niets van weten. Ook weer uit een corner werd kregen de Nijkerkers een kwartier voor tijd nog een mogelijk om de score te openen. Invaller Leeflang kopte goed in, maar Ruben van Kouwen liet zich niet verrassen. De ingevallen Bryan Burgerhout was kort voor tijd dichtbij een ontsnapping voor zijn ploeg, maar van dichtbij schoot hij voorlangs.

Quiermo Dumay verzond de beslissende pass waarop Veenhof het bekerduel besliste.

Nadat Jansen nog een schotje van Maguire had moeten  tegenhouden was het in de laatste officiële speelminuut toch raak en beloonde G.V.V.V. zich alsnog voor het betere spel in het tweede bedrijf. Quincy Veenhof liep zich goed vrij en kon op aangeven van Quiermo Dumay vanaf puntje zestienmetergebied hard uithalen. Het schot in de verre hoek was voor Johan Jansen onhoudbaar, waarna sportpark Panhuis ontplofte van vreugde. G.V.V.V. bekert verder en zit vrijdag in de koker voor de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker.


G.V.V.V. – Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 89. Quincy Veenhof 1-0

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k), Mats Grotenbreg (46. Taoufik Adnane ©), Ezra Hoogenboom (84. Tariq Dilrosun), Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay, Danny de Leeuw (46. Barry Maguire), Justin Spies, Mart de Jong, Genrich Sillé, Ilias Latif (46. Quincy Veenhof), Anthony Berenstein (46. Byron Burgering).

Opstelling Sparta Nijkerk: Johan Jansen, Jerry Geurtsen (63. Max Leeflang), Janic Makizodila ©, Mark van der Weijden (70. Bryan Burgerhout), Thomas Reynaers (46. Jake Wollgarten), Frank Heus, Pernelly Biya, Sam Krant , Christiaan Hussen, Tyron Fonville, Raymond Huizing (81. Ricardo Fransberg).

Gele kaarten: 24. Christiaan Hussen (Sparta Nijkerk), 36. Mats Grotenbreg (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: T.J. Visser (Dinteloord)
Toeschouwers: 900

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst GVVV.nl: Youri van Doorn/Bas van Capelleveen

 

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer