G.V.V.V. bijt zich stuk op HSV Hoek

  • Wedstrijdverslagen

Het is G.V.V.V. niet gelukt om thuis te winnen van HSV Hoek. De blauwhemden creëerden verschillende mogelijkheden, maar slaagden er keer op keer niet in om doeltreffend te zijn: 0-0.

Na de nederlaag tegen Excelsior’31 vorig weekend, was trainer Gery Vink erop gebrand om zijn elftal weer de volledige buit te laten pakken. Dat moest gebeuren tegen HSV Hoek, dat na twee wedstrijden nog met lege handen onderaan de ranglijst stond.

Koud begonnen aan de wedstrijd zorgde een opmerkelijk moment na enkele seconden al voor opwinding, toen doelman Knipping de bal buiten het strafschopgebied oppakte en het G.V.V.V. een vrije trap opleverde. Helaas nam Byron Burgering die snel verkregen vrije trap veel te gehaast, waardoor diezelfde doelman het schot eenvoudig uit de lucht kon plukken.

Dreiging

G.V.V.V. bleef dreigend en kreeg even later via rechtsbuiten Jordi Bitter een mogelijkheid, die op maat voorzette. Quincy Veenhof kon daar echter geen vervolg aan geven, waardoor de kopkans aan hem voorbijging. Anderzijds werd een aanval van de bezoekers afgeremd door Taoufik Adnane, die daarvoor een gele kaart ontving.

Hoogtepunten bleven daarna wel even uit. Pas na een halfuur voetballen was het HSV Hoek wat dichtbij een openingstreffer was. Jeffred Bonsu klopte op snelheid meerdere tegenstanders en kon opeens in het zestienmetergebied verschijnen. Ezra Hoogenboom voorkwam daar met een uitstekende tackle een serieuze scoringspoging en daarmee een achterstand. Kort daarna redde Van Kouwen goed op een inzet van diezelfde Bonsu.

Dichtbij

De tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. Echt grote kansen bleven uit, maar ook HSV Hoek kon het niet meer opbrengen om echt gevaarlijk te worden. Een kopbal van Quincy Veenhof was na tien minuten nog het dichtstbij, maar zelfs die inzet vloog meters naast. Na een uur was de grootste kans van de wedstrijd voor Byron Burgering, de buitenspeler schoot hard in het zijnet waarmee de bezoekers in de handjes mochten knijpen dat het 0-0 was.

Na zeventig minuten was G.V.V.V. opnieuw dichtbij een treffer. Een hoekschop werd door HSV Hoek van de lijn gehaald, waarna Burgering goed schoot maar Knipping minstens zo goed redde. In de nastoot kreeg Quincy Veenhof ook nog een mogelijkheid, maar ook hij trof geen doel. Ezra Hoogenboom was iets voor tijd weer belangrijk, door met een goede ingreep Vandecandelaere van het scoren te houden.

Tien man

Vijf minuten voor tijd kwam G.V.V.V. ook nog eens met tien man te staan. Taoufik Adnane moest ingrijpen net buiten het strafschopgebied, maar het leverde hem wel zijn tweede gele kaart van de middag op en dus een schorsing aanstaande dinsdag.

In extremis leken de blauwhemden alsnog de winnende te maken, maar blokkeerde de doelman een kopbal van Joeri Potjes uit een vrije trap. Byron Burgering wist in de blessuretijd niet snel genoeg een medespeler te vinden, waardoor hij een grote kans alleen voor de doelman om zeep hielp. Dat zorgde ervoor dat G.V.V.V. doelpuntloos van het veld stapte: 0-0.

Volgende wedstrijd

Dinsdag wacht voor de ploeg van trainer Gery Vink de volgende ontmoeting, als het op bezoek moet bij Sportlust’46. Die wedstrijd in speelronde 4 van de competitie start om 20.00 uur.


G.V.V.V. – HSV Hoek 0-0 (0-0)

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen (k), Ezra Hoogenboom, Taoufik Adnane ©, Quiermo Dumay, Joeri Potjes, Barry Maguire (80. Justin Spies), Mart de Jong (88. Danny de Leeuw), Byron Burgering, Quincy Veenhof (80. Ilias Latif), Anthony Berenstein, Jordi Bitter (68. Genrich Sillé).

Opstelling HSV Hoek: Lars Knipping (k), Artuur Zutterman, Alexander Embrechts, Tom Vermeire, Jelco Schamp (90+1. Jahrdell Constansia), Rik Impens ©, Giovanni Delannoy (74. Steve Schalkwijk), Jeffred Bonsu (63. Sylvio Hage), Gilles Vandecandelaere, Gertjan Martens, Jozef Goddyn.

Gele kaarten: Byron Burgering, Quiermo Dumay, Ezra Hoogenboom (G.V.V.V.), Jozef Goddyn, Artuur Zutterman, Gilles Vandecandelaere (HSV Hoek).
Rode kaarten: Taoufik Adnane (twee keer geel, G.V.V.V.).

Scheidsrechter: J. Aafouallah
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer