G.V.V.V. krijgt VVOG pas laat op de knieën

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de ongeslagen thuisstatus behouden. De blauwhemden stuurden VVOG met een 3-1 nederlaag terug naar Harderwijk, maar slaagden daar pas in de slotfase in.

De derde divisie was zaterdagmiddag aangekomen bij de zesde speelronde van het seizoen, waarin G.V.V.V. het op moest nemen tegen VVOG. De ploeg uit Harderwijk had vorige week met duidelijke cijfers gewonnen van DVS ’33 en had nu het doel om wat punten bij G.V.V.V. weg te snoepen. Ook de blauwen keken terug op een goede periode. De twee opvolgende uitwedstrijden tegen Sportlust’46 en SteDoCo werden winnend afgesloten, wat G.V.V.V. op een tweede plaats bracht.

Smaakmaker Genrich Sillé had weer een paar fraaie acties in huis, de beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit.

De uitwedstrijd tegen SteDoCo had trainer Gery Vink wel wat huiswerk opgeleverd. Niet zozeer alleen het veldspel, maar ook het uitvallen van Mart de Jong en Jordi Bitter brachten de staf deze week wat extra werk. Mart de Jong was tijdig fit en kon starten, Jordi Bitter daarentegen niet. De speler had nog te veel last en kon niet in de wedstrijdselectie worden opgenomen. Genrich Sillé startte als zijn vervanger in de basis-elf en maakte die keuze volledig waar. Niet alleen aanvallend liet hij het nodige zien en bezorgde zijn tegenstanders handen vol werk, maar ook meehelpen op het middenveld of in defensie schuwt de 20-jarige nieuweling totaal niet.

Dreigende start

Amper begonnen aan de wedstrijd viel al de eerste kans voor G.V.V.V. te noteren. Doelman Hoogewoning leverde de bal zomaar in bij Byron Burgering, die onvoldoende wist te halen uit de aangeboden mogelijkheid. De te slappe inzet resulteerde erin dat VVOG opgelucht adem kon halen en de stand in evenwicht bleef.

Captain Taoufik Adnane was de reddende engel op de doellijn.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Eerst greep doelman Ruben van Kouwen prima in op een inzet van voormalig blauwe Jeremy de Graaf, die wel heel erg veel vrijheid kreeg. De redding leverde een hoekschop op voor de bezoekers die voor het doel werd geslingerd. De kopbal die daarop volgde leek doel te treffen maar werd door aanvoerder Taoufik Adnane knap van de lijn gehaald. In de rebound stond collega aanvoerder Yasin Kurt vogelvrij op de rand van het zestienmetergebied, vanwaar hij schitterend en beheerst de bal via de rechterpaal in het doel schoot en de 0-1 liet optekenen.

Hoekschoppen

Het volgende gevaar van de wedstrijd ontstond wederom uit een hoekschop, ditmaal aan de andere kant van het veld. Joeri Potjes was met het hoofd dichtbij de gelijkmaker op de assist van Anthony Beerenstein, maar zag zijn inzet via de bovenkant van de lat weer terug het veld in springen. Even later had Byron Burgering geen oog voor de vrijstaande Sillé, maar ging voor eigen succes na een mooie individuele actie op de achterlijn. Er volgden tien minuten met een aantal snelle uitbraken van de thuisploeg, maar telkens was de eindpass onnauwkeurig of had de groen-witte defensie er goed het oog in. Een mooie combinatie tussen Adnane en Sillé, waar laatstgenoemde net een fractie te laat kwam om doelman Hoogewoning het nakijken te geven leverde de volgende hoekschop voor G.V.V.V. Dat was de basis voor de gelijkmaker. Barry Maguire, die tot dan toe niet echt lekker in de wedstrijd leek te zitten, ontfermde zich over het dodespelmoment. Met een akelige precisie bereikte hij het hoofd van Quincy Veenhof die bij de eerste paal boven iedereen uit sprong om van dichtbij de 1-1 tegen de touwen koppen.

Scherp moment van fotograaf Stefan Koops om de gelijkmaker van Veenhof vast te leggen.

Direct na de aftrap kreeg oud-speler Jeremy de Graaf een mogelijkheid om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar zijn inbreng ging voorlangs. Datzelfde overkwam Genrich Sillé na een zeer subtiele pass met buitenkant voet van routinier Maguire, die ondertussen zijn vorm weer had teruggevonden. Kort daarop leek Quincy Veenhof op weg naar zijn tweede treffer met het hoofd. Een puike voorzet van Beerenstein werd door de spits hoog naar de verre hoek gekopt. Maar met een prima reflex voorkwam sluitpost Hoogewoning dat. Een nog fraaiere redding had de keeper in huis op slag van rust. Een snelle aanval van G.V.V.V. over meerdere schijven werd besloten met een knal van de mee opgekomen aanvoerder Adnane. Het speeltuig leek bij de tweede paal binnen te slaan, maar zoals gezegd redde de doelman uitermate knap. De voorsprong kwam er echter niet meer voor rust, waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de thee op gingen zoeken.

Fletse start

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft, waarin G.V.V.V. direct weer begon te jagen op de voorsprong. Byron Burgering kreeg drie minuten na rust een mogelijkheid, maar kon de bal niet goed raken waarna het schot naast het doel belandde. Het tempo viel daarna wat terug en dat resulteerde in geen noemenswaardige kansen voor beide ploegen tot op het uur. Toen bereikte Beerenstein met een knappe pass Burgering. Maar de topscorer van de ploeg had alleen voor de keeper niet de finesse om de bal te controleren en dus kon VVOG op rijd opruiming houden.

De passes van Beerenstein kregen geen vervolg.

VVOG kon twintig minuten voor tijd de wedstrijd naar zich toetrekken, toen Van den Hooff na een mooie solo langs de achterlijn probeerde in de korte hoek te scoren. Met een mooi uitgevoerde spagaat maakte Van Kouwen zich zo breed mogelijk, en dat was voldoende om niet voor de tweede keer gepasseerd te worden. Kort daarna was goed verdedigend werk van diezelfde sluitpost de reden dat Jeremy de Graaf niet in staat was om zijn oude ploeg pijn te doen. Het spel leek voor de ploeg van coach Vink een beetje dood te bloeden en dus moesten verse krachten zorgen voor nieuw elan. Kort na elkaar kwamen Justin Spies, Ilias Latif en Danny de Leeuw in het veld voor Veenhof, De Jong en Beerenstein.

Kantelen

G.V.V.V. moest dus het spelbeeld zien te kantelen om ervoor te zorgen dat het de overwinning mocht bijschrijven, want het zag er tot twintig minuten voor tijd nog niet naar uit dat de punten in Veenendaal bleven. Een mooie actie van Genrich Sillé een kwartier voor tijd was daarvan het eerste voorbeeld. Vanaf dicht bij de achterlijn probeerde hij Ilias Latif te bedienen met een voorzet, maar die kwam eigenlijk niet goed aan. De bal dwarrelde, mede gedragen door de wind, alsnog bijna bij de eerste paal binnen, maar een lange verdediger van VVOG voorkwam met het hoofd dat de bal binnenviel.

Ilias Latif kan zijn blijdschap niet op nadat hij de 2-1 heeft binnengekopt.

Tien minuten voor tijd hield de ingevallen Danny de Leeuw met zijn kenmerkende voetballende kwaliteiten de bal al slalommend in bezit op de linkerkant van het veld, waarna hij vanaf de achterlijn in alle vrijheid een mannetje kon uitzoeken om de bal bij af te leveren. Dat werd Ilias Latif, die met zijn lengte ter hoogte van de tweede paal via de onderkant van de lat de 2-1 binnenkopte.

Nog niet gewonnen

VVOG gaf zich nog niet helemaal gewonnen, want Joeri Potjes moest twee minuten later ingrijpen om te voorkomen dat Jeremy de Graaf kon doorlopen naar het doel. Dat deed hij met een goed blok. Daarna was het toch weer G.V.V.V. wat de klok sloeg en op zoek ging om de definitieve genadeklap uit te delen. Ilias Latif kon terugleggen op Justin Spies, waarna hij kon schieten. Doelman Hoogewoning kon redden op dat schot.
Invaller Latif had daarna zelf tweemaal de kans om er nog een goaltje bij te prikken, maar hij was te besluiteloos met het afronden van zijn acties. En ook Burgering leed aan het hetzelfde euvel. Toch pikte hij in de slotminuut alweer een doelpunt mee.

Want tegen het einde van de wedstrijd had de uitblinkende doelman Hoogewoning geen antwoord op een volgende aanval. Na een steekbal van Barry Maguire op Burgering kan die op snelheid naar binnen komen en met een stift de bal over de sluitpost heen wippen en tekenen voor de eindstand van 3-1. In de blessuretijd leek het even op of smaakmaker Genrich Sillé alsnog een treffer mee zou pikken. Als een slangenmens worstelde hij zich tussen twee tegenstanders door, maar hij was net teveel uit balans om doeltreffend uit te halen. Het speeltuig verdween ruim over tegen de vangnetten achter de kantine. Maar het leverde hem een terecht klaterend applaus op van de verzamelde fans op het Jelis Leppers terras.

Aan kop

Door deze overwinning grijpt G.V.V.V. de koppositie in de derde divisie zaterdag. DOVO en Urk verloren, waardoor de blauwen na zes speelrondes en dertien punten alleen de eerste plaats bezetten. Volgende week probeert de ploeg van Gery Vink dat in de competitie door te zetten, als het op bezoek gaat bij ASWH, waar de wedstrijd om 15.00 uur begint.
Maar eerst wacht komende woensdagavond op het eigen Panhuis Sparta Nijkerk, in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Aanvang is 20.00 uur.


G.V.V.V. – VVOG 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 5. Yasin Kurt 0-1, 29. Quincy Veenhof 1-1, 80. Ilias Latif 2-1, 90. Byron Burgering 3-1.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen, Taoufik Adnane ©, Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes, Quiermo Dumay, Anthony Beerenstein (69. Danny de Leeuw), Barry Maguire, Mart de Jong (69. Ilias Latif), Byron Burgering (90. Mats Grotenbreg), Quincy Veenhof (62. Justin Spies), Genrich Sillé.

Opstelling VVOG: Manuel Hoogewoning, Jeffrey Snijders, Bruce Lücke, Dailey Groenewegen, Brian van den Hooff (83 Rick van den Brink), Mitchel Dijkhof (79. Younes el Ghamarti), Job Hoogedoorn (63. Daniël van Warven), Jeremy de Graaf, Yasin Kurt © (63. Bart Hoeve), Milan Brüggemann, Lammert Roossien.

Gele kaart: 76. Quiermo Dumay (G.V.V.V.)

Toeschouwers: 650
Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens)

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen.
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer