G.V.V.V. overtuigt op bezoek bij ASWH

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag indruk gemaakt – het speelde volgens vele fans de beste wedstrijd tot nu toe in deze jaargang – in de uitwedstrijd tegen ASWH. De ploeg van trainer Gery Vink liep gemakkelijk over de thuisploeg heen: 0-4.

Terug op sportpark Schildman ontmoette G.V.V.V. een ploeg waartegen het vorig seizoen nog had gestreden in de tweede divisie. In Hendrik Ido Ambacht leed G.V.V.V. vorig seizoen een 3-1 nederlaag, waarvoor het zich nu sportief wilde revancheren, wat achteraf gezien zeer makkelijk lukte. Dat moest trainer Gery Vink doen zonder in de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk geblesseerd geraakte centrale verdediger Ezra Hoogenboom. Mats Grotenbreg, net terug van een langdurige schorsing, werd door de oefenmeester opgesteld als vervanger en paste zich moeiteloos in het goed draaiende team.

Byron Burgering (r.) was weer niet te stuiten en nam de helft van de productie voor zijn rekening.

Met hoge druk vanaf de eerste seconde startte G.V.V.V. aan speelronde 7 van de competitie. De speelronde die de blauwhemden als koploper begonnen, na de overwinning vorige week op VVOG. Het bracht de bezoekers al na twee minuten een doelpoging, toen Justin Spies een vrije trap met het hoofd richting het doel probeerde te koppen. Die inzet ging echter over. De volgende vrije trap, ASWH had handen en voeten nodig om de aanvallers te stuiten, werd door Quincy Veenhof net over het doel van Stefan Kok geschoten.

Druk opvoeren

Byron Burgering probeerde het kort daarna ook met het hoofd, maar hij trof doelman Stefan Kok. De druk op het doel van ASWH bleef aanhouden, want opnieuw Justin Spies kopte, na een mooi aangesneden voorzet van Genrich Sillé richting het vijandelijke doel. Maar de jongeling had wellicht de verkeerde haargel gebruikt want uit zeer kansrijke positie ging het speeltuig toch wel ruim naast. Byron Burgering kreeg een minuut later een goede mogelijkheid, nadat Quincy Veenhof knap balbezit had gehouden en de snelle buitenspeler in kansrijke positie bracht. Het schot dat volgde vloog op hoge snelheid voorlangs. De gevaarlijke tegenaanval van de thuisploeg werd door de zeer bedrijvige Spies precies op tijd geblokt. Kort daarop was Veenhof weer in kansrijke positie gekomen, maar zijn schot kon worden gepareerd door goalie Kok. Zijn evenknie aan de overzijde, Van Kouwen, moest ook nog een keer handelend optreden toen Brandon Robinson even aan de aandacht was ontsnapt, maar dat klusje knapte hij bekwaam op.

Vleugelverdediger Quiermo Dumay liet diverse keren rushes langs de lijn zien.

Na ruim twintig minuten was G.V.V.V. het dichtst bij de openingstreffer. De G.V.V.V.-ers appelleerde massaal voor hands, toen in een melee van spelers in het vijfmetergebied een inzet van met de hand van de doellijn werd gehaald. De ervaren referee Bronsvoort, die alles onder controle had en de kaarten in de borstzak hield in dit sportieve duel, oordeelde dat er totaal geen opzet in spel was en de hand langs het lichaam hing en wuifde de protesten dan ook direct weg. Daarna probeerden meerdere spelers de openingstreffer te produceren, maar stuk voor stuk werden de pogingen geblokt of werd een tegenstander in de baan van het schot getroffen.

Tegenstoot

De eerste echte grote kans van ASWH, gecreëerd van de counter, liet een halfuur op zich wachten, maar het was meteen ook een enorme kans op de voorsprong. Miraç Akdeniz kon van dichtbij met een halve omhaal op het doel schieten, maar Ruben van Kouwen blokkeerde op uitstekende wijze met de voet de bal en voorkwam daarmee de openingstreffer. Oudgediende bij de thuisploeg, Lester Pires, kreeg drie minuten later de tweede mogelijkheid, maar zijn schot vloog op hoge snelheid voor het doel van Van Kouwen langs.

De lichtgewicht Genrich Sillé wordt door Grotenbreg een halve meter de lucht ingegooid na zijn treffer.

Na die twee defensieve incidentjes nam G.V.V.V. het initiatief weer over. Quincy Veenhof, met een bakhuisachtige poging tot koppen op een vrije trap van Burgering kon het speeltuig net niet raken, en Justin Spies raakte zijnet, waardoor zo verdiende treffer, gezien het spelbeeld, steeds langer op zich liet wachten. Toch lukte dat alsnog in de laatste speelminuut van de eerste helft om zichzelf te belonen. Taoufik Adnane passte hard in op Genrich Sillé die van vleugel was gewisseld met Byron Burgering. Op de punt van het strafschopgebied ontving Sillé de bal tussen twee man in en met de rug naar het doel. Met een lichaamsschijnbeweging liet hij zijn tegenstanders staan en vanuit de draai schoot hij zeer beheerst in de verre hoek, waarmee hij zijn ploeg beloonde: 0-1. En een 9+ kreeg voor de uitvoering van dat prachtige doelpunt.

Beloning

Minstens zo fel als in de eerste helft kwam G.V.V.V. ook na rust de kleedkamers uit. Eerst zocht Burgering bijna van de aftrap de verre hoek te ver en vijf minuten later was hij dichtbij zijn zevende competitietreffer, maar hij zag zijn inzet via de lat achter het doel belanden na een knap steekpassje van Spies, waarbij vijf minuten later ook het begin startte van de volgende aanval.

Byron Burgering schuift de 0-2 binnen.

Spies veroverde de bal door prima doordekken op het middenveld en bediende met een uitstekende dieptepass Barry Maguire. De spelverdeler had alle ruimte op de linkerflank en kon meters maken richting doel die besloten werd met een van de goal de afdraaiende voorzet richting tweede paal. Op snelheid was Burgering aangesloten en hij kon makkelijk afronden: 0-2. De handen konden op elkaar, want het was een uitstekende aanval waarmee G.V.V.V. de score verdubbelde.

Topscorer

De 0-3, vijf minuten later, begon opnieuw met het voorbereidende werk van Justin Spies. Met een goede pass rechtstreeks op Byron Burgering zette hij de vleugelflitser in kansrijke positie voor het vijandelijke doel. En zulke mogelijkheden laat de topscorer van G.V.V.V. zich niet ontnemen. De 0-3 was tevens zijn achtste treffer van het seizoen.
Helaas kon Justin Spies een minuut later niet profiteren van geknoei in de Ambachtse defensie. Op de tribune zagen we het net bewegen, en diverse blauwe fans dachten al dat hij zijn goede wedstrijd had beloond met een goal, maar het bleek het zijnet geweest wat hij raakte.

Een kwartier voor tijd vergrootte Joeri Potjes de score via een hoekschop uit het boekje. Een corner van Barry Maguire kwam bij de eerste paal, waar Joeri Potjes zijn tegenstanders te slim af was en binnenkopte. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.
Toch was doelman Van Kouwen nog bijna zijn ‘cleansheet’ kwijt toen de maker van de 0-4 rijkelijk hard terugspeelde. Maar de lange, maar ook zeer lenige sluitpost had een spagaat paraat om dat te voorkomen, net zoals even daarvoor ook goed ingreep bij een kansje van Robinson.

Uitvoetballen

In de slotfase van de wedstrijd kon G.V.V.V. wat gas terug nemen en ontspannen het duel uitvoetballen. Invaller Tariq Dilrosun had nog een venijnig schot in petto, maar Kok lette goed op. Zijn voormalig ploeggenoot bij Jong Sparta, Mohamed el Kharbachi, probeerde nog de eer de redden voor de thuisploeg. Maar zijn schot vanaf een meter of achttien verdween langs de voor hem verkeerde kant van de paal.
De blauwhemden hadden gedomineerd van begin tot eind en konden volledig verdiend de vijfde zege van het seizoen bijschrijven. Daarmee blijft G.V.V.V. koploper, met buurman DOVO in de achtervolging.
En dus staat een zeer aantrekkelijk affiche te wachten volgende week zaterdag op de blauwe zijde van het Panhuis voor de ‘burenruzie’ die na twaalf jaar afwezigheid weer gaat plaatsvinden. Aanvang 14.30 uur.


ASWH – G.V.V.V. 0-4 (0-1)

Scoreverloop: 44. Genrich Sillé 0-1, 57. Byron Burgering 0-2, 62. Byron Burgering 0-3, 73. Joeri Potjes 0-4.

Opstelling ASWH: Stefan Kok, Edon Fetahi, Wout Neelen, Stefan Watson, Niek den Heeten (72. Samuel van der Velden), Yasin Ouja ©, Mohamed el Kharbachi, Brandon Robinson, Miraç Akdeniz (63. Ousmane Souare), Lester Pires, Grad Damen.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen, Taoufik Adane ©, Mats Grotenbreg (78. Maikel Epskamp), Joeri Potjes, Quiermo Dumay (68. Tariq Dilrosun), Justin Spies, Barry Maguire, Mart de Jong (64. Danny de Leeuw), Byron Burgering, Quincy Veenhof (64. Ilias Latif), Genrich Sillé (64. Anthony Beerenstein).

Kaarten: geen

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen.
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer