Hoofdtrainer Gery Vink verlengt tot 2025

  • Het eerste

G.V.V.V. heeft het contract met hoofdtrainer Gery Vink verlengd tot medio 2025. De bevlogen oefenmeester en technische leiding kwamen dat vrijdag overeen.

Door de contractverlenging blijft Gery Vink (Opheusden, 30 augustus 1965) ook de volgende twee seizoenen hoofdtrainer van het eerste elftal van G.V.V.V. Een klein jaar geleden werd Vink gepresenteerd als opvolger van de opgestapte Jochem Twisker. In die periode heeft zijn werkwijze veel positieve indruk gemaakt, waardoor beide partijen graag met elkaar verder wilden.

In een haast uitzichtloze situatie begon Gery Vink in het najaar van 2021 aan zijn nieuwe uitdaging bij de hoofdmacht van G.V.V.V. Samen met de selectie slaagde hij erin om tot de finale van de nacompetitie zicht te houden op handhaving in de tweede divisie. Voor de komende jaren zien zowel de 57-jarige Vink als G.V.V.V. veel perspectief om met elkaar verder te bouwen aan een ambitieuze en stabiele ploeg op het hoogste amateurniveau.

Vink: ‘Heel prettig om het vertrouwen te voelen’

Na een bewogen jaar, gaat voor Gery Vink met deze verlenging de focus op de toekomst. “Ik was ontzettend op zoek naar een warme omgeving, betrouwbaarheid en bereidheid van de mensen om mij heen. Dat resulteerde vorig seizoen in een bovengemiddelde prestatie, maar helaas hebben we het heilige doel niet behaald. Ik heb wel vanaf het begin direct aangegeven dat als ik ergens voor ga, de belangen in het proces zo moeten zijn dat we ergens naartoe kunnen werken. Daar heb ik een aantal keer overgesproken, dat kun je niet in een halfjaar realiseren.”

“In de afgelopen tijd hebben meerdere clubs belangstelling in mij uitgesproken. Ik haalde een zeer goed gevoel uit de gesprekken met Rob de Boer. We hebben de ambitie met elkaar uitgesproken. Iets waar wij naartoe willen met de club, spelers en uitstraling. Het spreekt mij enorm aan om een steentje bij te dragen. Het past goed in waar we voor staan. Voor mij is het heel prettig om het vertrouwen te voelen en tot 2025 te verlengen. Ik ben erg blij met deze keuze.”

De Boer: ‘Verlenging is daar een logisch gevolg van’

Technisch manager Rob de Boer is blij dat het contract met Gery Vink is verlengd: “Gery heeft de schwung in het elftal teruggebracht. Het is een trainer die veel eist van zijn groep, maar dat levert onzes inziens ook het gewenste resultaat op. Er staat een frisse groep die vol voor promotie wil gaan. De spelersgroep is zeer te spreken over de trainingsaanpak van Gery Vink. De verlenging is daar dus een logisch gevolg van.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer