JO17-2 in de beker onderuit bij SVF

  • Wedstrijdverslagen

Na twee overwinningen tegen AFC Quick en Jonathan waren we afgelopen zaterdag met 12 man te gast bij SVF Cothen. Een tegenstander die zijn eerste wedstrijd gelijk speelde tegen FC Driebergen en zijn tweede wedstrijd tegen AFC Quick had verloren.

Dit keer stonden de ‘blue boys’ met veel zelfvertrouwen op het veld om de beoogde drie punten te pakken, maar dit zelfvertrouwen heeft ons negatief beïnvloed.
De thuisploeg begon sterk en ging druk naar voren zetten, waardoor ons middenveld en de verdediging het moeilijk kregen. Na ruim 19 minuten kon de thuisploeg haar druk omzetten in een 1-0 voorsprong.
Maar vrees niet! Een kleine 11 minuten later maakte Jeffrey een mooie actie in het 16 metergebied, hij speelde de bal breed op Jordi die zonder enige twijfel schoot en daarmee de 1-1 maakte.

Hierna hebben we een paar kansen gecreëerd die we helaas niet konden afmaken, omdat we zonder concentratie schoten. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg net voor de rust een corner waaruit de 2-1 werd gescoord.

Na de rust werd er gewisseld: Jente erin, Bram eruit. Deze tweede helft begon chaotisch vanuit onze kant. SVF ging meer druk leveren en we raakten gefrustreerd. Daar bovenop kwamen ook nog eens de beslissingen van de scheidsrechter, waardoor meer irritatie onder de jongens ontstond. Alhoewel ze wel lekker bleven door voetballen, konden de kansen helaas niet worden afgemaakt.

Drie keer kwam Jeffrey in actie vanaf de linkerkant, maar de keeper stond goed op zijn plek en zag alles aankomen. Ook Jente kwam vanaf rechts met een mooie actie, maar nogmaals een gemiste kans. Zo ging het even door.

In de twintigste minuut kreeg Souhayb als gevolg van zijn frustratie een waarschuwing en kort daarna een onnodige gele kaart. We moesten met nog zo’n 15 minuten te spelen door met 10 man. Niet veel later scoorde SVF de 3-1.
Nog 15 minuten te gaan! De boys gaven hun alles om toch nog aan te haken. Met een mooie driedubbele actie van Yasin gevolgd door afstandsschot in de kruising eindigde de wedstrijd met 3-2.

Ondanks de nipte nederlaag is de JO17-2 nog wel op doelsaldo koploper in de bekerpoule en krijgen ze komende zaterdag de kans om die te verstevigen als thuis om 10.00 uur wordt gespeeld tegen medekoploper Musketiers JO17-1.

Tekst: Farid Enwiya (trainer)

Ander nieuws

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer