Knappe overwinning JO16-1 op DEV Doorn

  • Wedstrijdverslagen

Doorn had vorige week met maar liefst 8-1 gewonnen dus op voorhand werd een moeilijke wedstrijd voorspeld. DEV Doorn liet ook wel zien dat het over genoeg voetballend vermogen beschikte maar G.V.V.V. stelde daar een gezonde portie vechtlust tegenover. Deze vechtlust in combinatie met een dodelijk effectieve spits (Lewon nam alle doelpunten voor zijn rekening) zorgde uiteindelijk voor een verrassende, maar ook zeker verdiende, 4-2 overwinning.

Sterke eerste helft is basis voor overwinning

DEV Doorn kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd maar gelukkig ging de bal naast het doel van Maarten. Hierna kwam G.V.V.V. gevaarlijk opzetten maar kon een verdediger Lewon nog van het scoren houden. Even later was het weer G.V.V.V, wat de aanval zocht. Via Lucas, Thijmen, Milan en Arjan belandde de bal echter in de handen van de keeper. Hugo voorkwam met een goede ingreep een kans voor DEV Doorn waarna G.V.V.V. er snel uit kwam. Lewon stuurde Dylan de diepte in maar Dylan raakte de bal niet goed waardoor deze kans verloren ging. Toch kwam G.V.V.V. kort hierna op voorsprong. Via Mustafa kwam de bal bij Dylan die vervolgens Lewon aan speelde. Lewon draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot de bal goed binnen (1-0). Thijmen was hierna dicht bij de 2-0. Nadat Lewon net buiten het strafschopgebied was gevloerd mocht hij aanleggen voor een vrije trap. De keeper van DEV Doorn kon de bal echter nog net uit het doel tikken. Maarten voorkwam vervolgens de gelijkmaker. Een schot van ver ging via zijn vingertoppen tegen de lat waarna Nathan en Marc konden uitverdedigen. Aan de andere kant van het veld legde Arjan de bal goed terug op Mustafa maar het schot dat volgde ging naast het doel. DEV Doorn kwam iets beter in de wedstrijd maar Hugo wist met een goede verdedigende ingreep een snelle counter onschadelijk te maken. Na een corner voor DEV Doorn was het nu de beurt aan G.V.V.V. er snel uit te komen. Via Murhaf en Dylan kwam de bal bij Lewon die vervolgens zijn tegenstander het nakijken gaf en de bal strak in de hoek schoot (2-0). Vlak voor rust nog een grote kans voor DEV Doorn maar Maarten wist met drie knappe reddingen zijn doel schoon te houden.

Snelle treffer beslist duel

Direct na de aftrap is het Lewon die de verdediging van DEV Doorn andermaal te snel af is en voor de 3-0 zorgt. De wedstrijd lijkt beslist, DEV Doorn probeert het nog wel maar G.V.V.V. heeft de zaakjes verdedigend prima op orde en via Nathan, Hugo en Marc wordt er rustig uitverdedigd. In de omschakeling is G.V.V.V. weer gevaarlijk. Murhaf legt de bal terug op Milan die de bal naast schiet. Halverwege de tweede helft wordt de score nog verder opgevoerd. Na een mooie combinatie tussen Dylan en Thijmen komt de bal bij Lewon die de 4-0 op het scorebord schiet. DEV Doorn komt nog een keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Maarten maar het schot eindigde in het zijnet. Even later weer DEV Doorn wat de aanval zoekt maar Nathan en Hugo spelen zeer sterk de tweede helft en kunnen de bal onderscheppen en rustig uitverdedigen. Kort hierna wist DEV Doorn toch te scoren (4-1) maar G.V.V.V. raakte hiervan niet in paniek. Sterker nog, Lewon prikte bijna zijn vijfde van de wedstrijd binnen. De keeper van DEV Doorn kon de bal nog net tot corner verwerken. De corner leverde niets op en in de tegenaanval was DEV Doorn weer gevaarlijk maar gelukkig werd de bal voorlangs het doel van Maarten geschoten. Diezelfde Maarten wist even later nog een goed schot over het doel te tikken. DEV Doorn zette nog één keer aan, scoorde ook de 4-2 maar verder liet G.V.V.V. het niet komen.

G.V.V.V.  JO16-1 – DEV Doorn JO16-2    4 –2  (2 – 0)

Scoreverloop: 10. 1-0 Lewon Stepanyan; 27. 2-0 Lewon Stepanyan; 41. 3-0 Lewon Stepanyan; 60. 4-0 Lewon Stepanyan; 67. 4-1 DEV Doorn; 78. 4-2 DEV Doorn

Opstelling G.V.V.V. JO16-1: Maarten van Schaik (k), Nathan Lema, Hugo van Leeuwen, Marc van Hardeveld, Lucas van der Salm, Mustafa Myrkhan, Arjan Pakseresht©, Thijmen Meijer, Milan van de Weerd, Lewon Stepanyan en Dylan Dirksen. Wissel: Murhaf Myrkhan.

Tekst: Jos van Schaik.
Kopfoto: Archief vorig seizoen JO15-2

Ander nieuws

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer