Krachtig G.V.V.V. overtuigend naar tweede overwinning

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de uitwedstrijd bij Sportlust’46 overtuigend gewonnen. Na een slordige eerste helft was de ploeg van trainer Gery Vink in de tweede helft een maatje te groot voor de gastheren: 1-4.

Na het dubbele puntverlies in de wedstrijden tegen Excelsior’31 en HSV Hoek was G.V.V.V. dinsdagavond erop gebrand om weer eens de volle buit te pakken in een competitiewedstrijd. Daarvoor moest wel gewonnen worden van Sportlust’46 dat tot aanvang van deze wedstrijd evenveel punten had als de Veenendalers.

De openingsfase was voor G.V.V.V. en dat leverde na drie minuten al de eerste mogelijkheid op. Een goede dieptebal van Quiermo Dumay kwam bij Barry Maguire die Anthony Berenstein bediende. Diens schot ging net naast het doel. Kort daarna was Jordi Bitter dichtbij in een een-tegen-een. Zijn inzet belandde echter op de paal, waardoor de score ongewijzigd bleef.

Tegen verhouding in

Grote kansen bleven in de fase daarna uit, maar G.V.V.V. bleef de bovenliggende partij en leek geduldig te wachten op de eerste treffer. Die viel na 32 minuten echter aan de verkeerde kant, toen een afstandsschot van Kesly den Haag door het midden doelman Ruben van Kouwen verraste en de inzet doeltreffend bleek: 1-0.

Gelukkig kon G.V.V.V. snel orde op zaken stellen, want twee minuten later was de score alweer gelijk. Een goede voorzet van Anthony Berenstein kwam vanaf de rechterkant op maat bij Byron Burgering die van dichtbij de doelman passeerde en tekende voor de 1-1. Diezelfde Burgering was vlak voor rust dichtbij zijn tweede treffer, toen hij door Barry Maguire alleen voor het doel werd gebracht. Dat schot vloog helaas voorlangs, waardoor de ploegen in evenwicht bleven.

Gekanteld

Op slag van rust was het alsnog Byron Burgering die zijn ploeg op voorsprong bracht. Een voorzet van Jordi Bitter belandde bij de snelle buitenspeler, die vrijstaand koel afwerkte en de 1-2 op het scorebord schoot. Het was tevens de ruststand in een slordige helft van G.V.V.V. die desondanks wel het overwicht hadden uitgedrukt in een voorsprong.

Ongewijzigd kwam G.V.V.V. sterk uit de kleedkamer en dat leverde al snel de 1-3 op. Een prima bal van Ezra Hoogenboom belandde precies op het hoofd van Quincy Veenhof die met zijn lengte en kracht alleen maar hoefde te knikken. Hij bracht de meegereisde fans in extase en zijn ploeg op een comfortabele voorsprong.

Twijfel wegnemen

G.V.V.V. legde Sportlust’46 de wil op en liet de ploeg van trainer Jochem Twisker eigenlijk niet meer gevaarlijk worden. Toch bleef er wat spanning leven, mocht de thuisploeg alsnog de aansluitingstreffer produceren. Dat bleef gelukkig uit en alle twijfel werd vlak voor tijd weggenomen. Uitstekend werk van Genrich Sillé gevolgd door de voorzet op Ilias Latif, zorgde voor de 1-4. De ingevallen spits rondde koel af en bepaalde daarmee de eindstand voor zijn ploeg.

De blauwen haken door de ruimte zege op Sportlust’46 weer aan en spelen zaterdag de volgende wedstrijd, als het op bezoek gaat bij SteDoCo. De wedstrijd in Hoornaar begint om 14.30 uur.


Sportlust’46 – G.V.V.V. 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 33. Kesly Den Haag 1-0, 35. Byron Burgering 1-1, 44. Byron Burgering 1-2, 49. Quincy Veenhof 1-3, 90+1. Ilias Latif 1-4

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen; Justin Spies (79. Maikel Epskamp), Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay; Quincy Veenhof (59. Danny de Leeuw), Mart de Jong, Barry Maguire; Jordi Bitter (79. Ilias Latif), Anthony Berenstein, Byron Burgering (63. Genrich Sillé).

Opstelling Sportlust’46: Romero Antonioli (k), Floris Mulder, Martijn Jansen, Joost Screever (64. Ahmed Abdallah al Mahdi), Laurens van der Voort (79. Abdel Metalsi), Joshua Patrick, Zakaria Issarti, Wessel Meiring (64. Remco de Weerd), Marley Berkvens, Mohammed Bendadi (16. Kesly den Haag), Sanny Monteiro.

Gele kaarten: Marley Berkvens, Sanny Monteiro, Laurens van der Voort, Martijn Jansen (Sportlust’46), Quiermo Dumay, Danny de Leeuw, Anthony Berenstein, Ruben van Kouwen (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Sven Spaan
Toeschouwers: 350

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer