Latif: ‘Dan kan de trainer niet meer om mij heen’

  • In de media

Ilias Latif zorgde zaterdagmiddag met het hoofd voor de bevrijdende voorsprong tegen VVOG. De nieuweling zorgde na de assist van vorige week nu persoonlijk voor de belangrijke overwinning. ‘Moet geduld hebben.’ 

Als clubtopscorer bij zijn vorige club Alphense Boys wist de technische commissie met het aantrekken van Ilias Latif een speler binnen te halen die een neusje heeft voor het doel. Toch moet Latif zich voorlopig nog schikken in een rol op de reservebank. “Natuurlijk vind ik dat jammer. Maar de concurrentie is groot, de onderlinge verschillen klein. Als bankzitters invallen, maken ze het elftal echt niet slechter.”

“Dat is wel gebleken. Maar ik moet geduld hebben en nog stappen maken, vertelde de trainer. Vorige week tegen SteDoCo gaf ik de assist voor de 0-1 zege, vandaag tegen VVOG maakte ik de 2-1. Als ik zo doorga, kan de trainer niet meer om me heen”, zei Latif met een knipoog tegen het Algemeen Dagblad.

‘Moeten dodelijker zijn’

G.V.V.V. maakte het zichzelf zaterdag weer moeilijk door vroeg in de wedstrijd een tegentreffer te incasseren. “Dat was een wake-up call voor ons. Daarna namen we het heft in handen en gingen we ook beter spelen. Maar we hadden opnieuw heel veel kansen nodig om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Dat is nog wel een euvel. We moeten dodelijker zijn voor het doel van de tegenstander. Zo simpel is het”, concludeerde Gery Vink.

Interview: AD/Eit Hendriks
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer