Maguire: ‘Moeten wij met onze kwaliteiten zeker doen’

  • In de media

Na de late zege bij SteDoCo vorige week, rekende G.V.V.V. ook op eigen veld pas laat af met VVOG. Barry Maguire is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg en de kwaliteit van de selectie.

Mensen die alleen naar de eindstand van 3-1 tegen VVOG hebben gekeken, dachten dat G.V.V.V. een makkelijke middag had tegen de ploeg uit Harderwijk. Toch maakten de blauwhemden het onnodig spannend. “Ja, je krijgt een fantastisch tegendoelpunt. Voorafgegaan door een vrije kopbal, kunnen zij vrij schieten. Voor zo’n doelpunt moet je eigenlijk klappen. Dat was onnodig, inderdaad een minder begin”, licht Barry Maguire de openingsfase van de wedstrijd toe.

“Het was met rust inderdaad maar 1-1, terwijl wij daarvoor drie mogelijkheden hadden om de score verder uit te breiden. In de tweede helft krijgen zij een keer een mogelijkheid, maar voor de rest staat het de tweede helft bij ons vrij goed. Geven zo goed als niets weg. Moeten deze wedstrijden eerder beslissen, daar moeten wij aan werken. Creëren wel de kansen, dat is positief.”

Anders dan gewend

Maguire is positief over de ontwikkeling die de ploeg doormaakt: “Het team werkt hard. Ik zie elke week verbetering hoe wij spelen en druk zetten. Het zijn ook de kleine dingen waar ik positief over ben.” Zijn persoonlijke ontwikkeling vindt hij lastig te omschrijven. “Iedereen moet zijn draai nog vinden. Aan de bal komen is voor mij niet altijd even makkelijk, wil de bal vaker in de voeten dan ik nu heb. We hebben veel andere spelers en moeten in de derde divisie anders voetballen, dan wij in de tweede divisie gewend waren.”

“Al zie je dat tegenstanders het na zestig minuten zwaarder krijgen hier. Daar moeten wij beter op inspelen, de bal sneller laten lopen. Het gaat allemaal wat makkelijker dan. We kunnen niet van onze snelle buitenspelers vragen om op alle ballen te lopen, tenzij zij er in de eerste helft vier maken”, grapt de middenvelder. “Moeten beter worden in balbezit op de helft van de tegenstander.”

Verbetering nodig

“Iedereen weet wat onze doelstellingen zijn om kampioen te worden dit jaar. Staan nu bovenaan, maar zijn pas zes wedstrijden onderweg. Het is mooi, maar er is nog een hoop verbetering nodig in balbezit houden en kansen creëren. Wij komen nu 2-1 voor, maar dan heb je niet het gevoel dat je de wedstrijd makkelijk uitspeelt. Dat moeten wij met onze kwaliteiten zeker weten doen.”

De oud-prof is ook lovend over de invallers: “We hebben een mooie selectie. De jongens op de bank zijn gelijkwaardig. Bij tegenstanders zie je dat met het inbrengen van invallers het niveau minder wordt. Dat is voor ons wel een voordelen, maar dan moeten we wel beter voetballen op de helft van de tegenstander waardoor je hen het gevoel heeft dat ze in de wedstrijd helemaal niet meer meedoen.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer