Sillé helpt G.V.V.V. aan zege op bezoek bij SteDoCo

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft in de laatste minuten van de wedstrijd tegen SteDoCo weten te winnen. Genrich Sillé schoot zijn ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd naar een verdiende 0-1 zege in Hoornaar.

Na de midweekse overwinning op Sportlust’46 was G.V.V.V. weer aangesloten geraakt bij de bovenste ploegen in de derde divisie. Om die aansluiting te houden en liefst te verstevigen was een overwinning nodig op bezoek bij SteDoCo. De ploeg van trainer Rick Adjei had na vier gespeelde wedstrijden evenveel punten als de mannen van trainer Gery Vink en dus lag de aanwezige toeschouwers een op voorhand aantrekkelijk affiche te wachten.

Taoufik Adnane was weer teruggekeerd van een schorsing en stond in de basiself weer als linksback op het papier. In tegenstelling tot dinsdag was daardoor Quiermo Dumay weer als rechtsback gepositioneerd en moest Justin Spies genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Uitval

In een gelijk opgaande openingfase was het in beide strafschopgebieden rustig en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld. Er viel dan ook weinig te melden, totdat G.V.V.V. in de twaalfde minuut een noodgedwongen wijziging moest doorvoeren. Mart de Jong werd geraakt op de enkel en moest zich laten behandelen op het veld. Direct daarna probeerde de middenvelder nog wel even door te spelen, maar werd al snel duidelijk dat hij zich moest laten wisselen. Justin Spies werd gebracht als zijn vervanger.

Diezelfde Spies liet na ruim een kwartier ook de eerste mogelijkheid voor zijn ploeg optekenen, toen hij het vanuit de tweede lijn probeerde met een schot op het doel. Het vizier van de invaller stond echter nog niet op scherp, waardoor de doelman gerust kon toekijken hoe die inzet op lage snelheid naast het doel rolde. Het was een spaarzaam moment in een verder weinig vermakelijke eerste helft.

Blessureleed

Het blessureleed werd in de eerste helft zelfs nog groter, toen ook Jordi Bitter niet verder kon spelen. De aanvaller greep na een aanval naar zijn hamstring en ging op het veld zitten, in afwachting van een blessurebehandeling. Al snel bleek dat ook hij gewisseld moest worden. Daarvoor had Gery Vink Genrich Sillé van de bank afgehaald.

Op slag van rust probeerde SteDoCo het nog met een schot vanaf de linkerkant, maar tot opluchting van het Veenendaalse kamp vloog die inzet op snelheid voorlangs. Het was een spaarzaam moment in een helft, waarin vooral G.V.V.V. eigenlijk alleen was opgevallen door de twee noodzakelijke wissels.

Tempo

In de rust had trainer Gery Vink nog een derde wijziging doorgevoerd in zijn elftal. Ditmaal had hij Quincy Veenhof achtergelaten in de kleedkamer en vervangen door Danny de Leeuw. Zoals vaker gezien in dit seizoen, werd G.V.V.V. in de tweede helft in staat gesteld om het tempo verder op te voeren en het doel van SteDoCo vaker op te zoeken.

Barry Maguire probeerde dat aan het begin van de tweede helft met een schot na een goede aanval, maar de speler mikte daarin te hoog waardoor de mogelijkheid over het doel van de thuisploeg vloog. Daarna waren Genrich Sillé en Byron Burgering in kansrijke positie, maar beiden lieten na om de trekker over te halen. SteDoCo kreeg in de aanval daarop de tot dat moment grootste kans van de wedstrijd, maar met een uitstekende redding keerde Ruben van Kouwen een schot van dichtbij van Junior Ebobo.

Mogelijkheden

De laatste twintig minuten voerde G.V.V.V. het tempo verder op en ontstonden er ook meer kansen. Genrich Sillé slalomde na zeventig minuten tussen verschillende tegenstanders door en probeerde het toen vanuit moeilijke positie zelf. Zijn schot spatte op de lat uiteen. Justin Spies mocht het een kwartier voor tijd proberen nadat Ilias Latif goed klaarlegde. Daarop had de doelman een antwoord, waardoor de tussenstand 0-0 bleef.

G.V.V.V. bleef maar aanvallen, echter bleef de verlossende treffer uit. Toch kwam die verlossing twee minuten voor tijd alsnog. Opnieuw een uitstekende aanval werd door Ilias Latif slim verlengd, waarna Genrich Sillé vogelvrij vanaf de linkerkant in kon lopen en beheerst kon afronden: 0-1. Opluchting en ontlading alom in het Veenendaalse kamp, dat zich zeker op basis van de laatste twintig minuten uitstekend had beloond met een zege.

In de top

Door de overwinning blijft G.V.V.V. in de top en bezet het een tweede plaats, onder buurman DOVO dat twee punten meer heeft. Volgende week speelt het weer op eigen veld en ontvangt het het Harderwijkse VVOG. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.


SteDoCo – G.V.V.V. 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 88. Genrich Sillé 0-1.

Opstelling G.V.V.V.: Ruben van Kouwen; Quiermo Dumay, Ezra Hoogenboom, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Quincy Veenhof (46. Danny de Leeuw), Mart de Jong (12. Justin Spies), Barry Maguire; Jordi Bitter (40. Genrich Sillé), Anthony Berenstein (60. Ilias Latif), Byron Burgering.

Opstelling SteDoCo: Maarten de Fockert (k), Etiën Mariana, Ibrahim Touré, Steven Edwards, Elvio van Overbeek (86. Mitchell de Zwart), Akram Salhi, Joran Schröder (75. Redouan el Hankouri), Junior Ebobo, Sjaak Kuyper, Jeffrey van Nuland, Jesse Wielinga.

Scheidsrechter: Stef Veekamp
Toeschouwers: 350

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer