‘Tijdens de training leer ik ook’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Arjan van Zetten. De 41-jarige is samen met zijn vrouw trainer van de JO11-3.

Elke dinsdagavond staat Arjan samen met zijn vrouw op het veld om de JO11-3 te trainen. “Onze zoon speelt in dat elftal. Ze zochten nog trainers en toen zijn wij dat gaan doen, ondanks dat we geen voetbalachtergrond hebben. Wij deden zelf altijd aan atletiek.” De atletiekervaring neemt Arjan mee bij het trainen van de jongens. “Wij concentreren ons vooral op het conditionele. We merken dat kinderen dat niet gewend zijn, maar het wel leuk vinden als we met behulp van spellen hun conditie verbeteren.”

Rode koppies

Bij het voorbereiden van de trainingen maakt Van Zetten gebruik van de app Rinus. “Door deze app kunnen wij goede trainingen maken en inspelen op de wedstrijd van zaterdag. Door de app en de trainingen die we geven, leren we steeds meer over voetbal.” Bij de eerste training waren de kinderen terughoudend, maar toen kwam het partijspel. “Toen wij mee gingen doen met het partijtje zag je de kinderen heel enthousiast worden en nu willen ze dat we elke training meedoen. Dat de jongens uiteindelijk plezier hebben is voor ons het belangrijkst. Dat zien we elke training weer als ze met rode koppies van het veld af lopen.”

Fijne club

Door zijn zoon is Arjan van Zetten bij de club gekomen en hij heeft het hier goed naar zijn zin. “We zijn goed opgevangen. Onze zoon is zelfs al een keer pupil van de week geweest. Het is een grote, maar warme club waar alles goed geregeld is. Dat maakt G.V.V.V. een fijne vereniging om vrijwilligerswerk te doen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer