Veenhof maakt dolletje waar: ‘Dat regelen wij wel even’

  • In de media

Trainer Gery Vink was na een goede tweede helft blij met het feit dat zijn ploeg zich op het laatste moment wist te belonen. Toch was die overwinning niet vanzelfsprekend. “Daar krijg ik grijze haren van.”

Na een matige eerste helft moest trainer Gery Vink in de rust vier wijzigingen doorvoeren om de grip op Sparta Nijkerk te verbeteren. “Wij hadden heel veel moeite met hun vrije man en in balbezit waren we de bal direct kwijt”, aldus de oefenmeester na afloop tegenover Regiosport Veenendaal. “Om de eerste helft konden we nou niet de polonaise gaan lopen. Dus daar wil je dan een verandering in laten plaatsvinden.”

“We hebben het grote voordeel dat we een hele goede selectie hebben. Die allemaal kunnen spelen. Dan is de ene week Pietje wat beter en de andere week Jantje. Nu kwam het zo uit. Deze jongens hebben tot nu toe alles gespeeld en zo kon ik ze ook wat rust geven in de aanloop naar zaterdag.”

‘Zorgt voor fantastische wedstrijden’

Mart de Jong was blij dat hij en zijn teamgenoten het publiek hebben beloond: “We wilden heel graag door in de beker. Het is belangrijk voor de club, ook vanuit een financieel oogpunt. Deze bekeravonden zorgen voor fantastische wedstrijden op het Panhuis en ik ben blij dat we door zijn. Ook voor het publiek, dat vandaag opnieuw in groten getale aanwezig was.”

Quincy Veenhof kroonde zich tot matchwinner en liet het sportpark van vreugde ontploffen. “Er ging heel veel energie door mijn lichaam heen. Ik vond het vooral leuk dat we scoorden en om dat dan zelf te doen. Dat maakt je helemaal gek. We liepen van tevoren nog te dollen van ‘als wij erin komen, regelen we dat wel even’. En dan gaat de bal er in de laatste minuut in, dat was geweldig!”

Tekst: Regiosport Veenendaal
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer