Vink ontevreden over resultaten: ‘Dat heeft tijd nodig’

  • In de media

G.V.V.V. leed zaterdagmiddag opnieuw puntenverlies. Op eigen veld lukte het de ploeg van trainer Gery Vink niet om HSV Hoek te verslaan. ‘Typische wedstrijd die je verliest.’

De oefenmeester was niet verrast met de manier hoe hij de tegenstander aantrof. “Het spelbeeld was van tevoren wel duidelijk. Hadden verwacht dat Hoek behoudend zou spelen. Eerste 20 tot 25 minuten was dat heel zichtbaar. Wij laten na om daarvan te profiteren. We begonnen best wel aardig, creëerden een paar mogelijkheden en moeten dan eigenlijk de 1-0 binnenschieten. Dan moeten zij ook wat gaan doen. De treffer bleef uit en dan sijpelt zo’n wedstrijd naar de rust toe. Zij willen niet, maar worden gevaarlijk in balverlies van ons.”

Met een paar tactische wijzigingen in de rust was Vink tevreden over de vertoning van zijn ploeg. “Het was typisch zo’n wedstrijd die je met 0-1 moet verliezen, want wij waren heer en meester. Ik geloof dat wij wel tachtig tot negentig procent balbezit hadden. Met name in de tweede helft kregen we grote kansen. Daar moeten wij er minstens één van maken, maar dat laten wij na. Dan moet je oppassen dat je niet in de counter loopt, dat zij stiekem een goaltje prikken.”

Pijn lijden

“Ik ben tevreden over de kansen die wij creëren en de discipline waarmee wij spelen. Zouden de nul houden, dat is ook een keer belangrijk. Ben wel ontevreden over de afronding van de kansen. Het veld wordt naarmate de wedstrijd vordert natuurlijk warmer, dan worden wij vermoeider door de druk waarmee wij vooruit speelden. Het is dan een normaal verschijnsel dat zij ook af en toe de bal moeten krijgen. Gelukkig heb ik in de tweede helft geen verslapping meer gezien. Zijn 45 minuten op zoek geweest naar een doelpunt. Helaas niet gevallen, moeten pijn lijden en weer doorgaan.”

Vooral na rust was G.V.V.V. meermaals dichtbij een doelpunt. “Wij hadden de tegenstander toen met de rug tegen de muur. Als je ziet welke kansen wij hebben gecreëerd, dan moet de bal goed vallen. Op de paal, van de lijn, in het zijnet, twee keer een-op-een voor de keeper. Pijnlijk dat wij niet scoren, maar blij dat wij kansen blijven creëren.  Het is op naar de volgende, ik kan het niet mooier maken.”

Puntverlies

Een typische wedstrijd die je met 0-1 verliest, ben je dan tevreden met een punt? “Zeker niet, wij laten hier twee punten liggen. De tegenstander is blij met een punt. Als je zelf niet scoort, krijgt de tegenstander altijd een kans. Ongeacht het resultaat hoe je ervoor staat, zij komen altijd in het moment. Daar was ik huiverig voor. Op het eind komen wij ook nog met tien man te staan, dat hebben wij met elkaar goed opgepakt. Het voelt wel als puntverlies.”

En dus staat zijn ploeg na drie wedstrijd op een schamel totaal van maar vier punten. “Zeer ontevreden over. Je hebt promotie aspiraties. Dan moet je winnen. Met name in dit soort wedstrijden, op eigen veld, moet je winnen. Vier punten zijn te weinig, dat weten we. Wij zijn uit een bepaalde situatie gekomen: gedegradeerd, veel nieuwe gezichten. Het heeft tijd nodig om stabiliteit te creëren. Ik ben blij met de energie in het elftal en blij met de kansen die wij creëren. Niet gelukkig met de resultaten tot nu toe. Dat heeft tijd nodig. Komende week spelen wij twee wedstrijden, dit gevoel moeten wij dinsdag wegspoelen met een overwinning.”

Interview: RTV Utrecht
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer