VR1 trapt met een 3-0 winst af in de 2e klasse

  • Senioren

Na het eerste succes in de bekerpoule was het elftal gisteren helemaal klaar voor de eerste competitie wedstrijd tegen DVS’33 Ermelo VR 1. G.V.V.V. VR 1 is vorig jaar gepromoveerd naar de 2e klasse en dus waren we heel benieuwd hoe het niveau zou zijn van een 2e klasse team (DVS’33 Ermelo) die vorig jaar 4e is geëindigd in de competitie. Een aardige graadmeter dus.

We hebben de eerste drie wedstrijden goed geanalyseerd en ondanks de winst in de laatste 2 wedstrijden toch besloten om 4-3-3 met de punt naar achteren te spelen in plaats van de punt naar voren. Met als doel een overtal creëren tijdens de opbouw van achteruit, waardoor we meer rust aan de bal zouden hebben en niet te snel de bal naar voren zouden spelen. Daar ging het voorgaande wedstrijden niet goed, met als gevolg teveel onnodig balverlies.

De wedstrijd

Het elftal ging met deze instructies zeer gemotiveerd het veld op. De eerste 15 minuten bleek al snel dat dit een goede tegenstander was die de bal snel rond liet gaan en een hoge handelingssnelheid hanteerde. Onze meiden moesten daar in het begin aan wennen, maar al snel werden onze spelprincipes nageleefd met de linies kort op elkaar en het midden dicht waar de tegenstander duidelijk moeite mee had. Na zelf een tweetal kansen gecreëerd te hebben, zetten we op de juiste manier druk aan de rechterkant, veroverde we de bal en schoot Ilse Verwoert de bal beheerst in het doel. Met 1-0 de rust in dus. De belangrijkste boodschap in de rust naar het team was, hou deze concentratie vol, duels blijven winnen en blijf dominant spelen door de bal in de ploeg te houden.

Tweede helft

En zo gingen we het veld op met overigens de hele wedstrijd regen. We hadden verwacht dat de tegenstander opportunistischer zou gaan spelen, omdat ze een goal moesten maken en dit gebeurde dan ook maar hierdoor werden ze slordig aan de bal. Wij controleerde de eerste 25 minuten van de 2e helft, maakte geen fouten achterin, betrokken Romy -de meevoetballende keeper- veel in het spel en door 2 uitgespeelde kansen wisten we te scoren via Anne- Mieke van Garderen. Daar werd de wedstrijd dan ook beslist.

Trots

Enorm trots gingen we van het veld, want de eerste competitie wedstrijd op deze manier winnen van een goede tegenstander verdiend een groot compliment!

Tekst: Yannis Dontis

 

Ander nieuws

Eerste open training vrouwenvoetbal een succes: 17 april extra avond

Senioren | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. hoopt op doorstart vrouwenteam: vanavond kennismakingstraining

Senioren | 03 april 2024
Lees meer

Reeks wedstrijden VR30+ op Panhuis inclusief feestavond

Senioren | 19 maart 2024
Lees meer