Adnane na snelle uitval in derby: ‘Werd echt emotioneel’

  • In de media

Maandenlang keek hij uit naar zijn eerste derby tegen DOVO. Taoufik Adnane mocht helaas maar een paar minuten genieten, toen hij geblesseerd uitviel: ‘Bij elke stap voelde ik een steek.’

Speelminuut vier. De strijd in Veenendaal is net begonnen onder toeziend oog van ruim drieduizend toeschouwers. Voor velen is het de eerste keer dat zij aanwezig zijn bij de strijd tussen G.V.V.V. en DOVO. Als veldspeler in het eerste elftal ook voor Taoufik Adnane. Helaas voor hem en voor de vele supporters die het hem zo gunnen, valt hij al vroeg geblesseerd uit na een harde tackle van Shaquille Prijor.

“Het was inderdaad een harde tackle. Hij ging er volle bak overheen. Mijn enkel maakte een rare beweging, ik voelde gelijk steken en er kwam ook bloed bij”, baalt Adnane zichtbaar. “Bij elke stap die ik zette voelde ik een steek erin. Er was nog maar een ding dat ik kon doen en dat was een wissel aanvragen.”

Besef

In de dug-out kwam voor de aanvoerder het besef. “Ik werd er erg emotioneel. Het kan gebeuren, het is nu eenmaal voetbal. Ben nu 36, had de derby graag volle bak willen uitspelen. Maar er is maar een ding dat telt: dat is winst. De trainer heeft ook aangegeven dat het enige wat we moeten doen winnen is. Dat hebben we vandaag weer laten zien. Nu de focus op de volgende wedstrijd.”

“Hoe ik de andere 85 minuten heb beleefd? Ik had meteen een heel andere spanning. Ik heb de trainer eerst gevraagd of ik direct mocht douchen, voelde een enorme pijn en wilde eerst even tot mijzelf komen. Daarna ben ik weer in de dug-out gaan zitten. Ik kan nu weer gaan douchen, want ik heb alleen maar lopen zweten en juichen. Het was spannend. Ik heb continu zitten coachen en waar nodig geprobeerd te corrigeren.”

Positieve ontdekking

Daarmee ontdekte Adnane weer een nieuwe kant van zichzelf. “Had het niet van mezelf verwacht. Was weer een positieve ontdekking. Het was een geweldige dag. We gaan enorm genieten van deze terechte overwinning. Vanaf morgen gaan we weer op naar dinsdag.”

Interview: Menno Schilder/RTV Utrecht
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer